Fashion Journalism SPECIAL Special

3 în 1 cu Felicia Dunaf – intepretă, prezentatoare TV și studentă // Fashion Journalism

 Felicia DunafAstăzi vom învăța cum poți să le reușești pe toate de la Felicia Dunaf. Felicia este  tânăra, care nu a obținut nimic doar de dragul ochilor frumoși. În prezent este prezentatoare TV la Moldova 1, interpretă, dar și studentă la Facultatea de Jurnalism, deci o femeie cât trei. Ea a uitat de scenă și microfon, de platoul de filmare și s-a lăsat pozată fără inhibiții în fața aparatului de fotografiat. Între timp noi am reușit să aflăm ce-i place cel mai mult în munca de prezentatoare TV, dar și cum reușește să îmbine jurnalismul, muzica și facultatea. Rezultatul îl puteți vedea mai jos.

Felicia Dunaf-Cariera ta muzicală a început cu mulți ani în urmă, însă jurnalismul este o pasiune mai recentă, mai exact de aproximativ 2 ani, de când ai devenit studentă la facultatea de jurnalism. Astăzi cum reușești să le îmbini pe ambele, și jurnalismul, și muzica?

-De când mă țin minte am fost o persoană perseverentă și mă impuneam de mică să reușesc cât mai multe. OK, poate nu reușeam să am 10 la matematică, dar reușeam după lecții să merg la orele suplimentare de pian, canto, solfegiu, engleză, dansuri etc. Astfel m-am învățat să fiu mereu ocupată, iar acum nu îmi este atât de greu sa le îmbin pe ambele.

-De ce jurnalism și de ce televiziune?

-Am ales jurnalismul deoarece când aveam vreo 6-7 ani am fost prezentatoare la emisiunea „7 de lapte”, iar mai apoi am lucrat un pic și la radio. Televiziunea nu a fost un vis sau un moft, am muncit și înainte de a fi prezentă în fiecare dimineață în emisie, am făcut și reporterie. Nu am ajuns în televiziune de ochi frumosi.

-Cum e cu trezirea de dimineață? A produs ceva schimbări în viața ta noul  job la TV?

-Trezirea la 5 dimineața m-a făcut mai responsabilă, îmi gestionez timpul mult mai eficace. Recunosc, e greu,  pentru că după emisiune nu vin acasă să dorm, dar plec mai departe la facultate și uneori am lecții  până la 3 după-amiază.Felicia Dunaf

-Ce îți place cel mai mult în munca de prezentatoare TV?

-Am posibilitatea să cunosc foarte mulți oameni talentați, de la care am o mulțime de lucruri de învățat. Eu sunt abia la început de drum și experiența celor din jur mă face mai puternică.

-Cum arată viața ta dincolo de televiziune și concerte?

-Am o viață obișnuită. Mă văd cu iubitul meu, ies cu prietenele, îl scot la plimbare pe Macho- prietenul meu patruped, încerc să gătesc diferite bunătăți și încerc să nu neglijez sportul, mă strădui să merg cât mai des la sală.

-Fiecare apariție a ta pe scenă sau pe platoul de filmare este una impecabilă. Spune de unde te inspiri? Este adevărat că stilul se învață? Tu de la cine l-ai învățat?

-Absolut la fiecare apariție mă consult cu mămica mea. Când merg la cumpărături nu mă uit că haina dată e la modă, mă uit dacă o să mă avantajeze și cu ce aș putea să o mai asortez. Urmăresc cele mai recente tendinșe și mai fur ceva idei, dar niciodată nu voi cumpăra o haină pe care să o îmbrac doar o dată și mai apoi să uit de ea.

felicia dunaf

-Care sunt cele 3 piese din garderobă pe care le porți constant?

1.Cămașa albă – la ea se găsește repede o fustă,  o pereche de pantaloni clasici sau boyfriend jeans. Când nu mai știu ce să mai îmbrac, îmi iau o cămașă albă, la ea se potrivește practic tot.

2. Fusta creion – pur și simplu îmi place. După părerea mea e cea mai feminină piesă vestimentară.

3. Little black dress – sunt sigură, orice femeie are o rochiță neagră ce sare în ajutor mereu. Eu am câteva și prind bine la orice eveniment.

felicia dunaf

felicia dunaf

-Ce opinie ai despre industria modei de la noi din țară? Găsim în garderoba ta haine Made in Moldova?

-Eu cred că industria modei de la noi din țară avansează și nu doar prin design, dar și prin calitate. Am și unele branduri autohtone preferate la care de fiecare dată revin cu plăcere. Raquette și EHO sunt preferatele mele.

-Ce părere ai despre felul în care se îmbracă moldovencele zi de zi?

-Nu spun că toate, dar majoritatea femeilor de la noi se îmbracă prea dezgolit și vulgar. Coco Chanel foarte bine a zis „ Simplitatea este esența adevăratei eleganțe”.

felicia dunaf

felicia dunaf

-Iar spre final, cum ți s-a părut experiența în cadrul proiectului ”Fashion Journalism” în parteneriat cu Magazinul My London Shop?

-Am avut parte de o experiență foarte frumoasă, mulțumesc tuturor. În magazinul My London Shop am găsit exact  ceea ce aveam nevoie, o să revin cu mare plăcere.

felicia dunaf

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”, adresa: Ștefan Cel Mare 69, Casa de nunți ”Oscar”, etajul 2, telefon: 022592240/060516899

Fotografă: Mirell Tur

Reporteră: Sabina Hirianov

Autoarea proiectului: Victoria Ungureanu

Sursa: Everyday Journalism

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*