BLOG

9 oameni pe care recomand să-i inviți la o cafea// EDITORIAL

Cred că există oameni care pot face magie din destinul tău… Da, se spune că destinul ni-l facem singuri, însă eu cred că destinul ni-l pot influența extrem de mult și oamenii pe care îi întâlnim. Și nu vorbesc despre cât de ușor influențabil(ă) poți fi. Nu, în niciun caz. Vorbesc despre cum pot acești oameni, socializând periodic cu ei sau măcar o singură dată la o cafea, te pot face să privești lucrurile și dintr-o altă perspectivă. 

Fiecare are dreptate în felul său și prin prisma experiențelor trăite, dar și a oamenilor pe care i-a întâlnit. Din nou o să fac referire la un curs Angry Business, unde ni s-a spus că se recomandă lunar să inviți la o cafea o persoană pe care o admiri. Prea curajos? Iată 9 oameni pe care-i cunosc și pe care poți să-i adaugi în lista ta de oameni buni de invitat la o cafea 🙂

Natala Rogovschii, directoare marketing Shopping MallDova

Astăzi noi toți facem marketing… inclusiv pe Facebook și Instagram. Așa că la o cafea și o felie de ”Napoleon” (Natalia îl preferă), o să poți dezbate în 10 feluri marketingul local. Pe Natalia am cunoscut-o pe când era PR manageră la ”Air Moldova” și pentru că ne-a plăcut să dezbatem subiecte, continuăm să o facem. Natalia nu e genul de om secretos, care răspunde la curiozitățile tale cu ezitări. O să descoperi o specialistă în marketing, care face parte din lista oamenilor care te fac să apreciezi și mai mult compania/brandul, pentru că are așa specialiști.

Trebuie să știți că atunci când vă porniți la o întâlnire de acest gen, este important să fiți un interlocutor activ, nu doar un „jurnalist cu întrebările scrise de-acasă”. Nu poți să te-aștepți la un interes reciproc, atunci când vei fi doar un storcător de informații, fără să oferi și tu ceva în schimb… experiențele tale, povestea ta. Poți citi AICI un interviu cu Natalia despre marketing.

Natala Rogovschii
Natala Rogovschii

Olesea Ghilaș, directoarea Casa Keia

Știți, există oameni de care crezi că n-o să te poți apropia niciodată și că ei n-o să te lase în prejma lor. Greșită abordare. Poți chiar să fii surprins(ă) cât de sociabili pot fi acei oameni…

Calm și acceptare de sine. Asta o simți din atitudine, din discurs și din voce. Nu e întâmplător 🙂 Olesea este psihologă de profesie și practică meditația, iar asta o poți simți de la distanță… cum pășește, cum zâmbește și ce atmosferă a creat la Casa Keia. De la Olesea poți să te inspiri și să înțelegi că orice detaliu care te înconjoară influențează starea ta emoțională și fizică, înțelegi de ce nu e greșit să ”te iubești”, pentru că fiind plin de iubire, doar atunci o poți oferi și celor din jur. Deci iubiți-vă și iubiți. Poți vedea AICI un interviu video cu Olesea despre artă și fericire.

olesea ghilaș
Olesea Ghilaș

Cofondatorii Angry Business – Olga Țăpordei, Alexandru Bordea, Alina Andriuța

Despre ei am scris mult și des. Însă de fiecare dată au fost recomandări și aprecieri corecte și meritate. Pentru unii ei sunt niște persoane care au știut să transforme experiențele și cunoștințele într-un business. Pentru mine ei însă au fost mai mult decât mentori… și știu despre ce vorbesc doar cei care au servit măcar o cafea cu cei 3 fondatori. De la fiecare întâlnire am plecat cu idei noi, informații, scopuri și deadline-uri. Dacă vreți să vă inspirați, acceptând pe alocuri și critica, recomandările și viziunile testate, atunci trebuie să-i inviți la o cafea sau să frecventezi măcar unul din cursurile Angry Business.

angry business

Daniela Burlac, PR manageră restaurantul „Mi Piace”

Și despre Daniela mi se spunea că ar părea să fie din lista vedetelor de pe sticlă. La o cafea, Daniela nu e vedetă, ci e o femeie energică și haioasă. Prima cafea am servit-o la restaurantul „Mi Piace”, atunci când începuseră experiența ei de PR manageră la acest restaurant. La acea întâlnire fusesem însoțită de cineva din echipă și prima reacție a persoanei a fost: Daniela e atât de faină, naturală și inteligentă. Și de asta ne-am convins și pe parcursul unui proiect pe care l-am filmat la „Mi Piace”. De la Daniela poți să înveți să trăiești AZI, pentru că azi e cea mai importantă zi. Ea călătorește mult și își trăiește mereu viața așa cum o vrea ea. Și credeți-mă, mulți din noi suntem restanțieri la acest capitol… și pentru a înțelege câte restanțe avem în viața, putem servi o cafea cu Daniela 🙂

daniela burlac
Daniela Burlac

Nicu Romaniuc, fondator Next media

Nu invit niciodată un bărbat la întâlnire, doar dacă este una de afaceri 😀 Așa a fost și cu Nicu, care administrează o agenție de digital marketing. Și pentru că mă interesa acest domeniu, mi-am zis să-l invit la o cafea și să aflu lucruri noi. O fi fost acu un an sau mai mult, însă noi continuăm să ne întâlnim periodic la o cafea/suc sau în chatul de pe Facebook și să discutăm experiențele pe care le avem cu clienții, să ne recomandăm cărți, să dezbatem noi oportunități… și zâmbim mult. Am spus-o și la început de articol, repet, atunci când vreți să socializați cu o persoană nouă, nu trebuie să vă focalizați doar pe un subiect, ci să fiți flexibili… Ar deveni prea plată discuția doar despre business sau subiectul Z, pe care îl stăpâniți. Acum Nicu este un ”prieten de business”, despre care am scris în editorialul anterior. Creați-vă astfel de prietenii win-win, socializați, zâmbiți și inspirați-vă reciproc.

nicu romaniuc
Nicu Romaniuc

Razvan Ursu, administrator Melkior Moldova și Meli Melo Moldova

Aici e despre responsabilitate. Răzvan locuiește de ceva timp în Moldova și cunoaște foarte bine piața din România, ceea ce îi permite de fiecare dată să facă niște comparații. Așa se întâmplă că de fiecare dată când discutăm un proiect nou, Răzvan îmi spune despre responsabilitatea, care din păcate lipsește de multe ori în cazul oamenilor din Moldova. Răzvan e pasionat de ceea ce face, așa că de fiecare dată de la întâlnirea cu el plec inspirată și cu noi task-uri, ponturi. Știe ce înseamnă social media, google adwords, fotografie și video, marketing și promovare.

Răzvan Ursu și Lilia Ojovan
Răzvan Ursu și Lilia Ojovan

Vera Nastasiu, traineră de dicție, fondatoarea dicție.md

Se aud toate vocalele și consoanele dintr-un cuvânt. Vrei, nu vrei, dar la întâlnirea cu Vera o să fii atent(ă) la ce spui, cum spui/cum rostești. Viteza și dicția pe care o are Vera te surprinde și la început te-ar putea bloca, însă fii liniștit(ă), Vera este un om cald și calm. Am cunoscut-o la cursul ei de dicție și în afara cursului. Și ce am observat este că Vera poate fi flexibilă, își știe întotdeauna rolul pe care îl are într-o discuție… cine este? Traineră de dicție? Mamă? O amică? De la Vera înveți să vorbești, doar atunci când știi ce vorbești și cum să vorbești… Pentru că nici mie nu mi-au plăcut niciodată oamenii care spun multe și despre nimic.

vera nastasiu
Vera Nastasiu

Deși cunosc foarte multă lume valoroasă în domeniul său de activitate, mă opresc aici, deocamdată. Voi reveni poate la un moment dat cu o altă listă, însă voi puteți începe să vă stabiliți primele întâlniri și să vă inspirați. Nu poți deveni mai bun decât atunci când ai în preajmă oameni mai buni decât tine spre care poți tinde. Și acești oameni nu-i urmărești pur și simplu pe Facebook sau Instagram. Pe acești oameni îi inviți la o cafea…

Cu drag,

Victoria Ungureanu

fondatoarea Everyday Journalism & Events

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*