NEWS SPECIAL

A fost lansat portalul Media-azi.md – o resursa multifuncțională pentru jurnaliști

Centrul pentru Jurnalism Independent lansează Media Azi (www.media-azi.md), un nou instrument pentru presa din Republica Moldova.

Produsă în cadrul proiectului „Focalizare pe mass-media: libertate de exprimare, educaţie mediatică şi responsabilizare”, Media Azi este o platformă ce înglobează suportul informativ al unui portal de ştiri cu posibilităţile de interacţiune, instrumentele şi resursele specifice unei reţele profesionale şi cu informaţii exhaustive despre Centrul pentru Jurnalism Independent.

Partea utilă a resursei se regăseşte constant în fiecare secţiune a site-ului, fie că este vorba de seminare şi burse în rubrica „Dezvoltare profesională”, norme deontologice relevante sau quiz-uri în rubrica „Utile”. Sunt prezente şi o serie de studii, monitorizările şi alte publicaţii relevante despre mass-media, inclusiv versiunea în limba română a Indexului Libertăţii Presei.

La nivel de funcţionalitate, jurnaliştii vor putea semnala cazurile de abuz din partea autorităţilor, dar şi să găsească eventuale subiecte semnalate de publicul larg. Pe lângă declaraţiile emise de organizaţiile de media, vor fi disponibile petiţii online, pe care orice utilizator le va putea semna printr-un simplu click utilizând profilul de Facebook sau prin înregistrare pe site.

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.