NEWS SPECIAL

A fost lansat unicul ziar în limba română pentru moldovenii din Canada – ”Moldova9”

În Canada a fost lansat unicul ziar în limba română care este dedicat cetățenilor moldoveni stabiliți în Montreal. Ziarul ”Moldova 9” este distribuit în orașele Montreal, Laval și Riv Sud cu un tiraj de 3000 exemplare.

Fondatorul și inițiatorul proicetului este Nicolae Popovici, stabilit și el cu traiul în Canada. ” Numărul celor veniți din Moldova a depășit numărul de 15000.  Toti tineri, inteligenți și ambițioși. Multi dintre ei au reușit să se facă remarcați din primii ani, altora le-a trebuit 7-8 ani.  Sunt multi dintre moldoveni de succes, demni de o invidie „albă”.

Se simțea nevoia de a avea o sursă media, care să scoata în evidență istoriile de succes, ca să dea un exemplu, un imbold și altor moldoveni. Ziarul ”Moldova 9”, își propune scopul de a scrie despre fiecare reușită și de a mobiliza, pentru un ajutor în caz de nereușită”, spune Nicolae Popovici.
Pe viitor ziarul va ajunge și în orașele Toronto, Ottawa, Vancouver, iar materialele din ziar vor putea fi citite și pe site-urile online (moldova9.ca sau moldovanoua.ca)
EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.