Advertorial EVERYDAY STORIES SPECIAL Special

Alexandru Bordea vorbește despre abilitatea de a transmite lucrurile complicate simplu

alexandru bordea

Dacă ești antreprenor, manager sau pur și simplu un om care vrea să transmită un mesaj coerent în  public, atunci află că ai o nouă oportunitate de a dezvolta abilitățile tale de trainer. Alexandru Bordea, trainerul cu o experiență de 8 ani în acest domeniu este dispus să te învețe totul în 2 zile de training. Află din acest interviu cine poate deveni trainer, de ce este benefic și cum definește Alexandru succesul unui trainer.

-A fi trainer a devenit astăzi accesibil pentru oricine. Totuși, cine astăzi poate și trebuie să devină trainer?

-Accesibil e orice pentru oricine astăzi. Și pot deveni traineri toți. Întrebarea este dacă oricine își dorește acest lucru. Trainer nu înseamnă doar abilitatea de a sta în fața unui public și de a instrui pe un anumit subiect. Acest rol presupune și funcția ce mulți manageri o au zi de zi în a transmite niște cunoștinte și abilități echipei, angajaților, colegilor sau oricărui public.

-Cum ai descoperit tu acest domeniu și de ce continui să fii interesat?

-Fiecare din noi are această caracteristică de a dori să se împartă cu o idee, experiență sau niște informații pe care le cunoaștem. În momentul în care am început să fac acest lucru pe subiectele în care eram mai avansat, am înțeles că se poate de făcut acest lucru profesionist. Apoi au început studiile în domeniul educației neformale și căutarea de noi tehnici și cunoștințe pentru a putea face instruirea interesantă și accesibilă.

alexandru bordea

-Din experiența ta de a cunoaște mii de oameni, care este cea mai mare problemă a trainerilor, managerilor și directorilor de companii?

-Abilitatea de a transmite lucrurile complicate simplu. E o adevărată artă să poți să explici ceva ce cunoști fundamental unui public care poate să nu fie atât de pregătit, astfel încât ei să înțeleagă și să accepte cele relatate.

alexandru bordea-La începutul lunii aprilie organizezi un ”Training pentru traineri”. În 2 zile poți deveni trainer? Ce se va întâmpla la acest training?

-Acest training permite fiecărui participant să își construiască o imagine clară în ceea ce înseamna să fii trainer. Mai mult decât atât, în 2 zile fiecare participant va avea pregătit propriul model de training pe care va reuși să îl livreze publicului. Vor fi multe instrumente practice și informație utilă trecută prin exemple din viață.

-În perioada 30 septembrie-1 octombrie. Evenda organizează și un eveniment pentru cei interesați de oratorie. Un trainer este neapărat și un foarte bun orator? Ce calități ar trebui să aibă un trainer?

-Abilitatea de oratorie este necesară în orice domeniu. Iar în profesia de predare cu atât mai mult e actual să deții calitățile de bun speaker. Și asta pe lângă alte calități cum ar fi să fii un bun psiholog, să fii deschis la a învăța mereu ceva nou și să poți să te adaptezi și să adaptezi situațiile.

-Cum definești tu succesul unui trainer?

-Succesul unui trainer bun se definește prin rezultatele participanților. Iar trainerii de multe ori sunt cei care primesc mulțumirile în ultimul rând. Paradoxul este că publicul poate să rămână impresionat de cineva al cărui discurs nu l-a înțeles și al cărui instrumente nu va reuși să le implementeze. Ceea ce este important ca și rezultat, de fapt, este schimbarea de percepție și îmbunătățirea abilităților pentru care a venit participantul la training.

Pentru detalii despre trainingul pentru Traineri din 7-8 octombrie accesați AICI sau ne contactați la numărul de telefon: 022 931096

Autor: Victoria Ungureanu

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*