BLOG SPECIAL Special

Am devenit mama unui băiețel. Scrisoarea din viitor pentru Ken// editorial

Dragul meu Ken,

îți scriu această scrisoare la 7 zile de la prima noastră întâlnire, prima îmbrățișare, primele sărutări, primele emoții și primele noastre ore împreună… Îți scriu acest mesaj pe care o să-l poți citi și probabil înțelege atunci când vei fi adolescent, până atunci vom avea o perioadă în care ne vom cunoaște unul pe celălalt, vom cunoaște lumea împreună și vom învăța unul de la celălalt.

Da, din primele ore când am aflat că sunt însărcinată, atunci când testul de sarcină a fost pozitiv, datorită ție am învățat să fiu extrem de protectoare. Din momentul când ți-am auzit prima dată inima la ecografie și aveai doar 6 săptămâni, am început să învăț să mă gândesc mai mult la tine, decât la necesitățile sau dorințele mele… La fiecare ecografie emoțiile creșteau, pentru că începeam să îți văd corpul, trăsăturile, am început să îți simt mișcările. Atunci am simțit că învăț cu adevărat ce înseamnă preocuparea unei mame. Deși se spune că devenim mame atunci când naștem, eu cred că am devenit mamă atunci când am văzut acel test de sarcină pozitiv, din acel moment am început să învăț ce înseamnă dragostea necondiționată.

În toate perioada sarcinei am trăit datorită ție emoții pe care nu le-aș fi înțeles niciodată din statusurile de pe Facebook, nici din spusele altor mame. E ceva care înțelegi doar atunci când trăiești asta. De 7 zile te descopăr pe tine și mă redescopăr pe mine. Deși am fost mereu o persoană pozitivă și plină de iubire pentru alții, cu tine iubirea mea a atins alte cote. De 7 zile mă înveți ce înseamnă să ai grijă de cineva, să fii mai responsabil și mai organizat, lucruri pe care înainte le cam ignoram pe alocuri. Din momentul când l-am cunoscut pe tatăl tău, am tot spus că viața mea s-a schimat la 180 de grade, dar cu venirea ta în viața noastră, schimbările sunt în fiecare zi, la fiecare oră. Tu intensifici emoțiile în familia, pe care tot datorită ție învățăm să o construim.

Datorită ție am radiat toată perioada sarcinei și radiez acum în fiecare zi, la fiecare moment de alarmă… culcarea și trezirea pentru programul tău alimentar. Mă face fericită pur și simplu sentimentul de liniște când te privesc dormind, zâmbind sau mâncând. Ești un copil cuminte în acest moment și nu ne dai prea multe bătăi de cap. Bătăi de cap mai mari și dezbateri am avut noi cu numele tău 😀 Dacă vreodată o să vrei să știi povestea numelui tău, să știi că tatăl tău l-a ales, fiind pasionat de culturile asiatice. Așadar, Kenzo este un nume de origine japoneză care are semnificația/traducerea – puternicEu însă îți spun Ken. Îți doresc ca în viață să ai puterea de a fi stăpân pe deciziile luate și mulțumit de lucrurile pe care le faci/le accepți în viață.

Sunt extrem de mulțumită de alegerea pe care am făcut-o, alegerea de a deveni mama ta și de a accepta decizia tatălui tău de a deveni acum părinți. De acum în acolo, orice nu s-ar întâmpla, știu că oricum voi fi fericită, avându-vă pe tine și pe tatăl tău. Mi-am dorit dintotdeauna o familie, deși toată lumea a văzut în mine doar o carieristă. Mi-am dorit familia pe care n-am avut-o eu… să o pot oferi copiiilor mei și asta tot împreună vom învăța să o facem.

Îți mulțumesc pentru emoțiile din perioada sarcinei și pentru primele noastre 7 zile împreună.

Te iubesc la infinit și așa va fi mereu.

Cu dragoste,

mama ta

Fotografă: Victoria Tihonova

Rochii: Brandul Berrezzo în showroomul Eskimo Furs la București

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*