DIVERTISMENT INTERVIEWS

Ana Granaci, stilistă Jurnal TV: Uneori, am 10 minute să realizez o coafură și un machiaj

Astăzi o cunoaștem pe Ana Granaci, una dintre stilistele postului de televiziune Jurnal TV. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice, fiind specializată în Design vestimentar. De șapte ani, Ana practică arta machiajului, obținând o vastă experiență, pe care a împărtășit-o și cu cititorii Everyday Jounralism.

– Ana, pe pagina ta de Facebook ai fotografii atât cu machiaje, cât și cu coafuri. Ce ești mai mult, make-up artistă sau hair stilistă?

– Am o pasiune aparte pentru machiaj, iubesc aceste combinații, armonii, jocuri  între culori, contraste. Acest domeniu este, de fapt, o artă în care cu siguranță e nevoie de talent, pasiune și îndemânare pentru a realiza un machiaj frumos. De măiestria coafurilor am început a fi interesată mai târziu decât de cea a machiajului, însă acum sunt mândră că le pot face cu drag pe amândouă.

– Cum ai ajuns să obții jobul de make-up artistă la Jurnal TV? Cum arată o zi de muncă în calitate de machioză la un post TV?

– Eram în ultimul an de la facultate. Aflasem că cei de la Jurnal TV angajează stiliști, așa că am mers să-mi încerc norocul, care s-a dovedit a fi de partea mea. O zi de munca la TV  ar însemna noi forțe, responsabilitate, talent, inspirație, profesionalism, concentrare maximă, receptivitate, lucru în echipă, devotament, calitate și nu în ultimul rând, multă răbdare pentru fiecare prezentator în parte.

– Care este diferența dintre un machiaj de televiziune și cel obișnuit? Dar dacă ne referim la coafură?

– Un machiaj de televiziune, spre deosebire de cel obișnuit, presupune o corecție mai pronunțată a feței. Fiind realizat cu cosmetică profesională, acesta are o anumită textură, care la aplicare oferă  senzația unui ten perfect. Pentru pleoape, sunt utilizate farduri mai accentuate, deoarece lumina reflectoarelor scoate din intensitatea culorii. Neapărat sunt înlăturate cearcănele, iar pudra este cea care oferă prospețime machiajului și care se consumă cel mai mult într-o televiziune, deoarece este important ca tenul să se mențină mat pe tot parcursul emisiei. La baza unei coafuri stă un fixativ bun, de calitate, ce garantează rezistență. Preferabile sunt aranjările cât mai naturale, lejere sau chiar mai îndrăznețe, în funcție de formatul emisiunii.

page

– Spune-ne câteva secrete de make-up de care ar trebuie să ținem cont dacă activăm la TV.

– Eu cred că trebuie să ai un spirit de observație foarte bun, astfel ca să știi să accentuezi, prin anumite reguli, trăsăturile fiecărei prezentatoare, astfel, punându-i în valoare frumusețea.

– Cât timp îți ia, în medie, realizarea unui machiaj și a unei coafuri de televiziune?

– Activând la televiziune, deseori ești presat de timp. Sunt zile în care un prezentator este gata în 30-40 de minute, iar în alte zile ai la dispoziție doar 10-15 minute pentru realizarea unei coafuri și a unui machiaj.

14639867_670194286489253_625578036095982431_n

– Cât de mult contează calitatea produselor pentru un machiaj TV?

– În orice domeniu calitatea este indispensabilă. Cu atât mai mult la TV, unde se pune accent pe calitatea produselor și pe lucrul bine efectuat.

15644678_709723412536340_618608722_n– Ideile de machiaje sau de coafuri pentru prezentatori îți aparțin ție sau prezentatoarelor?

– Un stilist trebuie să fie cât mai creativ, să aibă acel simț artistic, estetic, să fie la curent cu ultimele tendințe, așa că de fiecare dată îmi pun la încercare imaginația pentru a crea ceva nou. Pun suflet în ceea ce fac, astfel ca totul să fie impecabil. Uneori, vin și prezentatoarele cu idei, pe care le pun în practică și ne bucurăm împreună de un rezultat frumos. Ne plac provocările.

– Prezentatorii de gen masculin, tot sunt machiați? Cum ar trebui să arate un machiaj pentru un bărbat?

– Da, sunt și ei machiați, însă foarte puțin. Un bărbat trebuie să arate cât mai natural pe sticlă.

– Ai avut și cazuri când jurnalistele nu au fost mulțumite de vreun machiaj sau coafură? Cum ați remediat problema?

– Orice început e un pic mai complicat, până în momentul când prinzi firul și cunoști preferințele fiecărei prezentatoare. Atunci când îți dai străduința și îți iubești meseria, totul devine foarte ușor.  Mă bucur când fetele sunt mulțumite, asta îmi aduce împlinire profesională și mă motivează să lucrez cu drag în continuare.

10403516_419044568270894_6732684662350596211_n

– Au crescut numărul de solicitări pentru machiaje/coafuri de când activezi la TV? Crezi că poate fi acesta un mod de promovare a lucrărilor tale?

– Fiecare femeie vrea să se simtă deosebită și specială atunci când merge la un eveniment, iar vedetele de la Jurnal TV sunt un exemplu, un model pentru cei de acasă. Recunosc că deseori clientele îmi solicită să le fac cocuri ca ale Danielei Jenunchi sau bucle ca ale altor prezentatoare.

– Care sunt planurile tale legate de arta frumuseții?

– Nu-mi imaginez să fac altceva decât artă. Sunt deschisa către orice colaborare care-mi aduce satisfacție sufletească și emoții pozitive. Îmi doresc foarte mult să cresc în domeniu, să creez, să evoluez în tot ce ține de make-up, muzică, design vestimentar sau cine știe, poate mai apar și alte pasiuni în care să mă regăsesc.

11018899_419044484937569_8373963244129074293_n

Autoare: Angelina Mașcauțan

Foto: Arhivă personală, Facebook

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*