INTERVIEWS

Ana Munteanu „Când spun Chișinău, mi-e dor de familia mea, mi-e dor de mama, de sora mea…”

13151822_10206105913475090_9078557631311395669_n

Orașul Chișinău a născut și a crescut mari personalități ale neamului românesc. Pictorița Ana Munteanu și-a luat zborul spre culmile succesului tot de aici, din Chișinău. Am vrut să aflăm ce o leagă de acest oraș și ce ar schimba în orașul ei de suflet, chiar de ziua Chișinăului!

– Când zic Ana Munteanu văd istorii pe nisip, dar Ana când zice Chișinău, ce vede și ce simte?

– Chișinău este orașul în care m-am născut, orașul în care trăiesc oamenii aproape sufletului meu, familia, prietenii. Chișinău este orașul în care am învățat și am trecut prin acea dezvoltare profesională care nu ține doar de un artist.

– Ce te inspiră în acest oraș, și ce te demoralizează.

– Sunt multe lucruri care pe un artist îl pot inspira dar și demoraliza în același timp. Tot ce mă leagă de Chișinău m-a făcut cine sunt, m-a format ca om. Indiferent de experiența trăită, lecția ce mi-a fost oferită am primit-o și am învățat-o.

– Câte desene pe nisip despre orașul Chișinău ai la număr?

– Am realizat un video de Sand Art dedicat orașului Chișinău. A fost un proiect executat de sine stătător. Un proiect de suflet care subliniază valorile pe care le văd  în acest oraș.

– Care este locul tău preferat, unde te refugiezi când vrei să faci o pauză, să-ți reîncarci bateriile?

– Fiind și pictor și performer, viața mea se împarte în două aspecte: unul de scenă, unde evoluez în fața unu public larg și altul de atelier, unde pictez, gândesc concepte noi, creez. Atelierul este locul meu de refugiu, locul unde acumulez energie. Nu există nimic mai plăcut decât o pauză în atelier printre picturi și printre lucrurile dragi mie.

– Bucureștiul a devenit a doua ta casă, ce te leagă de orașul de peste PRUT, de ce îți este cel mai mult dor când spui – Chișinău.

– Bucureștiul este locul unde m-am redescoperit ca artist. Cu siguranță eforturile pe care le fac aici sunt mari, dar și gratitudinea este pe măsură. Când spun Chișinău, mi-e dor de familia mea, mi-e dor de mama, de sora mea…

– Bucureștiul sau Chișinăul te-a ajutat cel mai mult în ascensiunea ta profesională?

– România a fost cea care m-a descoperit, mi-a dat aripi și încredere că sunt un artist bun, că lucrările și viziunile mele au valoare.

– Dacă ai desena pe nisip o istorie despre orașul Chișinău schimbat spre bine, atunci cum ar arăta?

– Cred că aș desena mai mulți oameni fericiți, care privesc cu siguranță, speranță și lumină spre viitor.

– Ce posibilități de dezvoltare profesională îți poate oferi orașul Chișinău, când vine vorba despre un om de artă?

– Îmi este greu să răspund la această întrebare… eu am aflat că sunt artist apreciat în România la vârsta de 27 ani, având în spate licență, master și 17 ani de creație.

Autoare: Sabina Hirianov
Sursa foto, video: Arhiva personală
Sursa: everydayjournalism.md

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*