INTERVIEWS SPECIAL

Anatol Melnic – regele farselor “Ai grijă ce-ți dorești!“

Anatol Melnic, pe lângă faptul că ne deșteaptă cu buna dispoziție în fiecare dimineață la JurnalTV, este omul ce face din orice apel telefonic un adevărat spectacol de circ, cu proiectul său de la Jurnal FM- “X te iubește”. Nu e doar un glumeț bun, e un tată și un soț ce tinde să lupte pe două fronturi concomitent. Ceea ce nu ați știut despre acest proiect radio, și cum este de fapt “regele farselor” în viața de zi cu zi, aflați în interviul ce urmează.

-Care au fost etapele acestui proiect? Cum a evoluat și cum a fost la început?

– Ideea pentru acest proiect mi-a venit spontan. Eram DJ la “Radio Noroc”, unde făceam doar dedicații, și mi-a venit un SMS – “… Sun-o te rog pe Maria și spune-i că o iubesc foarte mult- de la Ion. “. M-am gândit că e o idee foarte bună, ce merită dezvoltată. Când am ajuns la “Radio Plai”, am experimentat mai mult cu acest proiect, după care el a prins contur mai departe. E un proiect la care nu m-am așteptat să aibă un asemenea succes și să fie auzit de atâta lume.

– Când au fost puse bazele acestui proiect?

– Proiectul “X te iubeste” are deja 4 ani. La început acest proiect s-a bazat doar pe mesajele de dragoste, după care peste 2 ani s-a încercat experiența cu farsele, care a început destul de bine. Succesul cel mare a apărut de când am venit la “Jurnal FM”.  Toată istoria farselor a deschis o fază cu Lenuța (3 minute). Asta a fost farsa care a ridicat primele rating-uri ale emisiunii.  Aș putea spune că asta mi-a provocat pofta de a merge mai departe.

– Am observat că mai ai un coleg. Cine e?

– Colegul meu este Andrei  Vileșcu. Atunci când mi s-a propus să lucrăm în doi, am convenit cu câteva condiții. Condiții de genul: când e vorba de farse, doar eu mă ocup de farse, și când e vorba de dragoste, atunci Andrei vine cu romantismul lui, căci el e un tip mai dedicat dragostei.

– Care este farsa ta favorită?

– Aș putea face un top 3 al farselor mele favorite. Farsa cu frigiderul este una din favoritele mele, deoarece pentru mine a fost un șoc aducând-o pe fata aceea până la faza de a bate în frigider. Al doilea loc il detine farsa cu “Gheorghe Băț”, cel care ne-a spus toate detaliile unei nopți amoroase cu “potențiala mea soție”. Dar totuși, țin încă odată să reamintesc că începutul acestui proiect îl datorez farsei cu “Lenuța – 3 minute”.  în urma acestei farse m-am simțit mai optimist, am început să risc și câteodată chiar să trec limita.

– “X te iubește” este un proiect radio. Ai mai avut vreo experiență în domeniul radio?

– Traseul meu în domeniul radio l-am început la “Antena C” cu Victor Gîndea, apoi tot cu el am trecut pe la “Radio Noroc”, “Radio Plai”și“Prime”, până am ajuns la “JurnalFM”.

aNATOL mELNIC

– Cum este viața unui om ce activează în domeniul “mass-media” ?

– În majoritatea cazurilor este una tristă, tristă din punct de vedere financiar. Pentru a întreține o familie, un jurnalist ar trebui să lucreze cel puțin la radio și televiziune. Pentru noi prezentatorii, salvarea cea mare sunt petrecerile ce le conducem. Cel mai placut lucru în domeniul mass-media e faptul că avem ocazia să facem ceea ce ne place. Asta-i partea plină a paharului, deoarece să am o libertate totală în a face glume oamenilor este o plăcere  în care nici măcar cei de la CCA nu s-au implicat vreodată. Uneori am impresia că ascultă și ei farsele mele.

– Care este părerea ta despre oamenii păcăliți, după fiecare farsă?

– Sunt persoane cărora le-am făcut farse și-mi este jale de ei. Mi-am făcut o concluzie, că neamul nostru poate fi foarte ușor amăgit când e vorba de ceva gratis, ori ceva convenabil pentru el (fără investiții). Când aud chestii din astea, oamenii nici nu-și dau seama ce informații primesc. Deseori întâlnesc si persoane care au fost amăgite doar pentru faptul că au vrut să ne ajute pe noi. În acest caz ei trebuie să înțeleagă că nu au pentru ce să se supere pe mine. Lasă să se supere pe prietenii lor, care au dat comandă de farsă. Eu doar îmi fac meseria. Nu în zadar “ X te iubește “ îți spune: “Ai grijă ce îți dorești !” Da…s-au despărțit foarte multe perechi din cauza acestui proiect, dar cel mai interesant lucru e că mesajul sună în modul următor “controleaz-o…” sau “invit-o la o cafea”, ea acceptând în 3 minute propunerea mea. Asta deja ține de personalitatea fiecarui păcălit, și repet, e vina celor ce au dat comandă pentru farsă.

Anatol Melnic

– Ești recunoscut pe străzile Chișinăului ?

– Culmea e că lumea mă recunoaște nu după prestările mele la televiziune, dar după show-ul meu de la radio. Oamenii sunt interesați de faptul cum arată Anatol Melnic, și mă caută pe rețelele de socializare.

– Au existat vreun moment când ai dorit să părăsești/ închizi acest proiect?

– Cel puțin odată în săptămână, îmi vin asemenea gânduri, în special când dau de fete de genul “Danoiela”. E un hobby pe care îl iubesc, dar în același timp îl și urăsc. Sunt zile când nu apar în emisie la radio. În aceste zile deja nu mai am plăcerea să vin. Da…chiar și eu uneori îmi urăsc proiectul. Un lucru epuizant e că permanent trebuie să inventez ceva nou, însă nu duc lipsă de inspirație.

– Cu ce te ocupi în timpul liber?

– Familia. Încerc tot timpul liber să-l acord familiei, deoarece familia mea e supărată pe mine, căci lipsesc o zi întreagă de acasă. Mulțumesc soției mele că mă acceptă și mă rabdă.

– Ți s-au făcut vreodată ție farse, de genul celor făcute de tine?Anatol Melnic

-Odată m-a sunat un prieten la telefon și s-a dat drept un fost păcălit de mine, a început să mă amenințe, iar eu în schimb i-am răspuns cu câteva insulte. În schimbul insultelor mele, el mi-a spus că a înregistrat convorbirea noastră și că o va posta pe internet. Eram în șoc, deoarece eu, cel care critic oamenii cu un dialect vulgar, am fost prins în asemenea postură agresivă. Până la urmă mi-a spus că e unul din prietenii mei și că nu va posta nimic pe internet. Atunci am înțeles că mi-a venit rândul și mie, m-am pus în postura celor păcăliți de mine.

– Cum este Anatol Melnic când microfonul este deconectat?

– De fapt, sunt o fire foarte liniștită și tăcută. Nu sunt genul de persoană vorbăreață. Aparențele înșeală.

– Soția ta ascultă farsele făcute de tine?

– Soția îmi este cel mai mare critic al meu. Acesta e încă un motiv pentru care o iubesc. Ea mă ascultă la radio, când nu-i place ceva îl deconectează, și când vin acasă o “încasez”. Mereu găsește ceva ce nu-i place într-o oarecare farsă, acesta fiind motivul pentru care ne contrăm des în privința farselor.

– Cum este Anatol Melnic în familie?

– Anatol Melnic, întâi de toate, luptă pentru a aduce bani acasă. Nu sunt acel bărbat care îi acordă atenția cuvenită soției. Copilul este tot ce am mai scump, poate chiar îi acord atenție mai mult decât soției. Recunosc, mai am mult de crescut în domeniul familei. N-aș spune că sunt un tată perfect. Niciodată nu este destul.

Radu Dintiu

Autor: Radu DINTIU

Fotograf: Inna CERGA

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.