EVERYDAY STORIES SPECIAL Special

Angelina Cozma – mamă, femeie de afaceri sau cum e să fii Super Woman?  

Angelina Cozma este mama și femeia de afaceri care poate fi inclusă cu ușurință pe lista femeilor de afaceri care pot inspira o generație întreagă de femei. De ceva timp basarabeanca noastră este stabilită cu traiul în București, iar cariera sa de business woman este doar în ascensiune. Angelina este proprietara salonului ” Hollywood Ilashes Atelier”, creatoarea proiectului ”Biotiful Life”, mamă, soție și mereu studentă. Despre cum e să reușești într-o țară străină și cum să-ți transformi visele în realitate o las pe Angelina să vă inspire și să vă motiveze.

angelina

-Angelina, ești creatoarea proiectului ”Biotiful Life” și proprietara salonului ” Hollywood Ilashes Atelier” din București. Spune-mi, ți-a fost greu să dezvolți aceste proiecte în altă țară?

-România este țara care m-a primit cu multă căldură, oportunități și vise realizate. Omul creează unde este fericit, unde este susținut. Dacă am aborda lucrurile din punct de vedere economic, atunci piața de desfacere îți permite aici să devii liber în acțiuni, respectat pentru idei inovative și poți explora intens orice domeniu, indiferent că e unul ce ține de sănătate sau frumusețe. Noi, basarabenii, venim de acasă cu un stil de a face afaceri diferit – suntem corecți, în primul rând, iar asta deschide multe uși.

-Cum ai caracteriza activitatea proiectelor tale de la început și până în prezent?

-Aceste 2 proiecte „de suflet” așa cum îmi place mie să le numesc, de care au prins drag atâtea femei au fost lansate din pasiunea de frumos, prin urmare și evoluția lor a prins un contur la fel de pozitiv. Sunt domenii ce zilnic mă surprind prin oameni deschiși către altceva, oameni ce știu să aprecieze calitatea și apreciază munca depusă în dezvoltarea unui proiect mai mult decât o afacere.

cd

-În domeniul antreprenoriatului unei femei îi este mai greu să se dezvolte în comparație cu un bărbat?

-Întodeauna am criticat dur această afirmare și am muncit și eu la rândul meu să demonstrez contrariul. Pentru o femeie este mai greu pentru că e nevoie să echilibreze rolurile pe care le are în viață: cea de mamă, soție, femeie de societate și femeie de afaceri. Cine reușește acest lucru, le reușește pe toate. Nu este complicat pentru o femeie să se lanseze în afaceri în momentul în care îi reușește să creadă în ea și în super puterile ei. Și cel mai important e să nu se lanseze într-o concurență cu bărbatul din dreapta ei.

sdc-Pe blogul tău ”Biotiful life” promovezi produsele bio și stilul de viață sănătos. Cum crezi de ce totuși oamenii sunt mai puțin predispuși să adepte acest stil?

-Oamenii cred că se simt ok în „zona lor de confort” fără să se complice cu un stil de viață altfel decât a vecinului, prietenului etc. Un lucru cert este faptul că prin abordarea unui mod sănătos de a gândi, mânca sau acționa îi face să se simtă separați de societate. Păcat, pentru că totul este privit ca o „cheltuială” în propria sănătate și nu ca pe o investiție. Puțini din noi reușesc să își găsească timp pentru informare și devenim lejer victimele „reclamelor”, și mai puțini suntem deschiși să primim mesaje cu adevărat valoroase. Societatea ne-a educat așa, iar noi de fapt am devenit victimele sistemului – medical, farmaceutic, alimentar. Se fuge într-un ritm alert de modul sănătos de viață pentru că majoritatea au concluzionat că pentru asta e nevoie de venituri considerabile și nu de timp pentru a te informa și a face alegeri pentru viitorul tău. Ce nu cheltuim acum, o vom face mai târziu – numai ca în tratamente și medicamente. Corpul nostru nu ne lasă nepedepsiți, oare știu oamenii acest lucru?

-De ce ai ales orașul București pentru a-ți transforma visele în realitate?

-Bucureștiul nu îl tratez ca pe un oraș, este de fapt o lume unde se întâlnesc oameni ce pot face față unei evoluții greu de controlat. Aici e lumea unde nu îți poți permite să fii pe locul doi, ori ești cel mai bun, ori te retragi. Bucureștiul e lumea unde viața cosmopolită nu iți permite să te plictisești, ești mereu pe același ritm cu curentul, înveți altfel din greșeli și conștientizezi că există oameni frumoși și buni care te fac să te simți acasă. Aici m-am redescoperit și mă consider un om potrivit într-un loc potrivit.

-Vei încerca să te lansezi și în Republica Moldova cu aceleași proiecte de frumusețe? Prin ce îți pare diferită piața de afaceri și clienții din România față de Moldova?

-Am planificat în acest an să duc la final un proiect de franciză pentru țările din Europa, în urma multor cereri, iar Republica Moldova e prima pe listă.

Totul este diferit din punct de vedere al afacerilor: de la piața de desfacere până la segmentul vast de clienți, abordarea de marketing, politică de consum și feedback-ul pozitiv, strategia de lansare și pătrundere pe piață până la fidelizarea clienților.

-Pe lângă toate acestea mai ești și mamă, și soție. Spune-mi cum reușești să le faci pe toate? Ai un secret?

-Echilibrul între cele mai importante roluri din viața mea le coordonez cu timpul rămas pentru mine. Orice aș face investesc multă energie în activitățile de societate și multă dragoste ca mamă și soție. Timpul ni-l facem, nu-l pierdem. Organizarea corectă e cea mai bună soluție.

familie

-Ce sfat ai dori să oferi tinerilor mămici care doresc să pășească în domeniul antreprenoriatului?

-Cred că cea mai mare motivare de a evolua în domeniul antreprenoriatului e familia – să îți dorești să evoluezi pentru copii, să fie soțul mândru de tine și tu împlinită. Familia e cea mai de preț sursă motivațională! De aici pornește totul. Să ai în fiecare seară mulțumirea de sine, să te știi fericită în sinea ta. Pasul de a face ceva mai mult necesită în primul rând încrederea în acțiunile tale și goluri bine setate. Femeile adevărate știu ce au de făcut în această viață și mai presus de orice nu pierd timpul pentru analiză, ci acționează, impresionează și realizează lucruri minunate.

Autoare: Sabina Hirianov 

Sursa foto: Arhiva personală

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*