EVERYDAY STORIES SPECIAL

Are șansa de a câştiga 100.000 $ cu ajutorul hobby-ului la un concurs din Marea Britanie

Până a ajunge la șansa de a cânta la un concurs din Marea Britanie, prima experineță muzicală a fost la doar 6 ani.   Radu Zariciu: Eram la tabăra și m-au pus să cânt pe scenă piesa din Titanic și am cântat-o. Am luat locul 2 și mi-am zis că nu mai cânt niciodată în viață, eu am vrut locul 1. După aceasta nu am cântat până în clasa a 6-a. Eram odată la lecția de psihologie când profesoara mi-a dat chitara în mâini și m-a pus să cânt în fața clasei. Aveam un complet, deci învățam și la chitară și aveam și voce, de atunci am început să cânt.

foto: everydayjournalism.com

Am câștigat Gbob anul acesta cu Whynonna Ryderz și plecăm în Marea Britanie. Gbob-ul a fost lansat în anul 2003, promovând “The Global Battle of the Bands” muzica live şi originală din toata lumea la o Competiţie Mondială, pentru a descoperi noi talente. Conceptul “The Global Battle of the Bands” s-a răspândit în 42 de ţări, participante la acest proiect. In fiecare an formațiile muzicale învingătoare pe plan național îşi dau întâlnire la Marea Finală Mondială unde luptă pentru Locul Întâi şi Premiul Mare de 100.000 $ şi un Turneu Mondial. Acum așteptăm viza, este ceva mai greu să o deschidem în UK și ne punem mari speranțe în această competiție muzicală.

Mă inspiră viața altora. Nu scriu versuri despre viața mea. Încerc să intru în esența unei situații, a unui om și uite de aici ia naștere totul.

În Moldova nu poate fi nimic comercial, mai ales ceea ce-i legat de artă. E mai mult un hobby.

foto: everydayjournalism.com

Cu Whynonna Ryderz sunt sound designer la ”Nicu și Baton”. Când am terminat ASEM-ul și am primit diploma de economist marketolog vorbeam cu prietenul meu și el îmi spunea că face o animație și caută un sunetist. Eu pe atunci nu aveam idee ce și cum. Vreo 3-4 nopți nedormite pe youtube cu diverse programe, montam, învățam și așa am început să fac efecte. Am ajuns să fac un soundtrack pentru Nicu și Baton și prietenii mi-au spus că chiar merită să mă ocup de asta.

Ne regăsim fiecare în personajele din ”Nicu și Baton”. Noi toți suntem inteligenți ca și Nicu însă avem și o parte din indiferența lui Baton.

N-aș pute să aleg între Whynona Ryderz şi Nicu şi Baton și să renunț la una din ele.  Nicu şi Baton este job-ul meu, Whynona Ryderz un hobby. Dimineaţa merg la service şi seara merg la repetiţii.

Cartea mea preferață este “M-am hotărît să fiu prost” de Martin Page. Recunosc că acum nu prea am timp pentru lectură.

Vreau să lansez ceva solo, doar chitara acoustică și vocea. 

Autor: Elena  CORCIMARI

EVERYDAY JOURNALISM.COM 

Comments are closed.