EVERYDAY STORIES INTERVIEWS SPECIAL

„Atelier de Stil” – sursa de inspirație pentru femeile din Strasbourg

Se adună lunar într-un local din Strasbourg pentru a-și destăinui noile experiențe, dar și pentru ca să-și încarce bateriile cu multă energie pozitivă. „Atelier De Stil” a fost lansat de câteva moldovence stabilite la Strasbourg. Una dintre ele, Oxana Munteanu, ne-a povestit despre circumstanțele în care a apărut Atelierul și care este scopul acestuia.

– Cum ți-a venit ideea de a crea acest Atelier?

– Totul a început de la întâlnirile cu prietenele. Ele se desfășurau în fiecare sâptămână la cineva acasă. Puneam în discuție diverse teme. Așa mi-a venit ideea de a crea un grup, unde ar putea veni oricine își dorește, unde am putea să descoperim împreună o lume mai frumoasă și să dăruim zâmbete.

– Crezi că femeilor din R.Moldova stabilite la Strasbourg le lipsea această comunicare?

– Nu cred că femeilor de la Strasbourg le lipsea comunicarea, doar că se cerea o comunicare la un alt nivel. Aceste întâlniri au devenit o sursă de energie continuă și stare de bine. Împreună discutăm lucruri care ne preocupă. Împreună trecem prin emoții și experiențe noi și asta e ceea ce ne place cel mai mult.

oxana munteanu

Atelier de stil

Atelier de stil

– De ce l-ai numit „Atelier De Stil”?

– Pentru că este un loc unde se desfășoară activități apropiate creației, iar aceasta corespunde foarte bine noțiunii de „Atelier” și „Stil”. Pentru că este un stil de exprimare, un stil de viață, stil estetic și creativ.

– Este un atelier din care fac parte doar femeile? Participantele sunt doar moldovence?

– Responsabile de crearea și dezvoltarea acestui Atelier, precum și de organizarea evenimentelor viitoare, sunt doamne vorbitoare de limba română. Participantele și participanții sunt la fel vorbitori de limbă română, însă acest Atelier rămâne deschis pentru participare oricărei persoane dornice să ni se alăture.

– Câte participante are Atelierul și cine sunt ele?

– Echipa de bază care, în majoritatea cazurilor, vin cu idei în ceea ce privește organizarea evenimentelor „Atelierului De Stil” este formată din Mihaela Șleahtițchi, Sorina Nidelcu, Olesea Savca, Inga Mihov, Marina Lăpușneanu, Alexandra Ruse. Fiecare își are personalitatea sa bogată și își aduce aportul nemărginit la organizarea evenimentelor. Profit de acest moment și le aduc mulțumiri pentru aportul necondiționat în realizarea tuturor ideilor propuse. Am ce învăța de la fiecare dintre ele și asta mă bucură enorm.

atelier cu stil

atelier cu stil

– Ce faceți mai des în timpul acestor ateliere?

– Fiecare ediție a Atelierului are o tematică și un invitat de onoare pe care îl descoperim împreună cu toți participanții. Până acum am avut ca invitați speciali pe scriitoarea Maria Șleahtițchi, creatoare de bijuterii Olesea Savca, Ambasadorul și Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Dna. Tatiana Parvu și caricaturistul Alexandru Plăcintă. În viitorul apropiat urmează să le avem în calitate de invitate speciale pe Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, prezentatoare TV, Nata Albot și creatoarea genților Bookletta, Sanda Cojocaru.

Ceea ce ne face să ne reunim este pasiunea pentru literatură, artă, psihologie, creație, copii, fotografie, modă și muzică. Și lista poate continua.

În cadrul „Atelierului de Stil” am inițiat și ateliere de creație pentru copii. Ele au fost îndrăgite de pici și părinții lor și sunt mult așteptate.

Atelier cu stil

atelier cu stil

atelier cu stil

atelier cu stil

– Cât de des vă întâlniți la astfel de „terapii pentru suflet”?

– Ne-am propus să ne întâlnim lunar, dar uneori se întâmplă să avem și două evenimente în aceeași lună.

– Pe viitor vreți să vă lărgiți granițele?

– Din start aș vrea să precizez că platforma comunicării noastre este limitată de anumite „granițe” convenționale. Dacă e să vorbim despre cele teritoriale, deja suntem într-un spațiu destul de vast, unde nu există frontiere – Uniunea Europeană. În ceea ce privește eventualele granițe ale tematicilor, aceastea n-au existat de la bun început.

– Ce oferă acest atelier participantelor sale?

– Atelierul a fost creat pentru oameni deosebiți, pentru activități interesante pe care le vom descoperi și în continuare împreună. După cum s-a demonstrat în timp, acest atelier debordează de energie pozitivă și atrage tot mai mulți participanți. Ne bucură faptul că invitații de onoare ai atelierului acceptă cu plăcere participarea la evenimentele noastre.

atelier cu stil

– Ești o creatoare desăvârșită de bijuterii și am observat din fotografii că majoritatea participantelor sunt și ele creatoare. Cu ajutorul acestui atelier le-ai „îmbolnăvit” și pe celelalte participante?

– Mie îmi place sa creez și, după cum ai remarcat, multe dintre participantele atelierului sunt creatoare în felul lor. Nu eu le-am „îmbolnăvit”, fiecare dintre ele are câte un talent mai mult sau mai puțin înnăscut, doar rămâne ca acesta să fie încontinuu descoperit și exploatat.

atelier cu stil

– Ce vă doriți să obțineți cu ajutorul Atelierului?

– Ne dorim tematici și invitați de la care am putea învăța cum să fim mai optimiste, mai elegante, mai rafinate, mai puternice și mai curajoase în realizarea celor mai frumoase visuri. Ne dorim oameni care să inspire.

Autor: Victoria UNGUREANU

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.