EVERYDAY STORIES INTERVIEWS SPECIAL

Avem un Leonardo DiCaprio al Moldovei!

Blond și cu ochii albaștri, tânărul model și fotograf Den Doibani este moldoveanul care a pășit pe podiumul din Milano și a cărui lucrări au apărut în ”Vogue”, ”Bazaar” și ”Flare”. A reușit să cucerească din prima publicul din America unde a și sorbit pentru prima oară gustul nebun al fericirii.

-Când și în ce circumstanțe a început cariera ta în modeling? În ce circumstanțe ai ajuns în America?

-Cariera mea de model a început la vârsta de 12 ani. N-am făcut modeling la noi în Moldova. Am urmat în America cursuri de modeling și am învățat totodată să fiu model. Sora mamei locuia în America și era în plan să ne mutăm cu traiul toată familia dar am rămas doar eu peste hotare. Deja am 8 ani de când sunt aici.

-Cum ți-a reușit să devii model în America? Cât de important a fost aspectul tău în această privință?

-Era dificil de găsit un băiat blond cu ochi albaștri aici în America. Pentru a fi model și a munci am trecut doar 2 castinguri pe lângă restul lumii care trecea câte 7-8 castinguri. Deci am avut un mare noroc. Foarte și foarte important a fost aspectul fizic în cariera mea. Am fost un elev bun, am învățat din prima tot ceea ce e legat de modeling și am fost un exemplu pentru ceilalți.

-Cum descrii lumea modei din America? Dar cea din Moldova? Diferențe?

-Lumea modei din America e la un nivel foarte înalt. America și Moldova – diferențe foarte mari. În zilele de azi, aici în America e foarte greu să ajungi să lucrezi ca model, trebuie să ai calități inedite. Pe când în Moldova oricine poate deveni model.

Doibani

-Care au fost reușitele tale de până acum? De ce succese ești mândru și spre ce tinzi?

Sincer să fiu prima reușită, unică și plăcută, a fost atunci când am călcat prima dată în lumea aceasta mare și frumoasă. Atunci prima dată am sorbit și gustul nebun al fericirii. Pentru mine ieșitul pe podium era ceva măreț. Nu mă așteptam că modeling-ul va lua o parte din viața mea.

-În afară de modeling am văzut că ești pasionat și de fotografie. De unde această pasiune și până la urmă care se află pe primul loc: fotografia sau cariera de model?

-Eu de 3 ani nu mai fac deja modeling. Sunt fotograf. Sunt student, nu am absolvit nici o facultate încă. Pe primul loc se află acum pasiunea pentru fotografie. Pentru mine modelingul și fotografia sunt legate ca sora și fratele.

-Pentru toate fetele care suspină atunci când te văd, ești căsătorit, într-o relație, ai iubită? E americancă?

-Pentru toate fetele care suspină atunci când mă văd… am iubită și sunt într-o relație și nu, nu e americancă.

-Pe rețelele de socializare și sigur nu numai, mulți sunt impresionați de asemănarea ta cu Leonardo DiCaprio. Ești mândru de asta? Te putem considera un Leonardo DiCaprio al Moldovei?

-Când eram mai tânăr eram prea des confundat cu el și mă irita chestia asta dar cu timpul am început a mă mândri pentru că într-adevăr Leonorado e un actor de milioane și foarte talentat. Prietenii așa și-mi zic, Leonardo al Moldovei.

Doibani

-Momentan ești în SUA, cât de des revii în Moldova?

-În Moldova încerc să vin de 4-5 ori pe an. Când sunt în America mi-e dor nebunește de cei scumpi, cel mai mult simt lipsa părinților și a surorii…

-Pe care podiumuri ai pășit și pe care dintre modelele din lume visezi să le pozezi sau chiar să pozezi tu alături de ele?

-Îmi place să călătoresc la nebunie, și-am fost în foarte multe țări. Am cunoscut multe personalități dar în scurt timp încep a lucra la un proiect și le voi poza. Visez să o pozez pe Mila Iovovici, Natalia Vodianova, Monica Bellucci și Naomi Campbell.

6.jpg

Aș vrea să mai ajung pe podiumul din Milano dar nu mai sunt model. Aș vrea să pozez pentru revista ”W”, ”Cosmopoliton”, ”Lucky”, ”Elle”.

-Știu că printre lucrările tale se află și fotografii nud. Prietena ta nu este geloasă în momentele când tu pozezi fete dezgolite?

-Prietena mea nu este geloasă pe ceea ce e legat de lucru. Noi nu confundăm viața personală cu cariera și lucrul meu.

-În ce reviste au apărut lucrările tale? Ce le fac să fie apreciate?

Lucrările mele au apărut în revistele ”Vogue”, ”Bazaar” și ”Flare”. Eu cred că munca mea și nopțile nedormite au avut o imensă influiență asupra lucrărilor mele ca să fie apreciate de public.

-Care este cea mai importantă calitate a unui fotograf? Tu ai studii in domeniu?

-Sigur că am studii în domeniul fotografiei. Cea mai importantă calitate a unui fotograf este răbdarea și perseverența. Nu mereu ai norocul de a lucra cu modele care ar trebui să știe ce să facă. La sigur că și creativitatea și inspirația sunt calitățile care domină în importanța unui fotograf.

Doibani

-Au fost și momente când ai avut de făcut anumite sacrificii pentru a merge pe acest drum? Cine te susține cel mai mult?

Cred că un sacrificiu tare ‘așteptat’ în carieră a fost strânsul nopților nedormite în biografia mea. Pentru munca mea, la fel un sacrificiu tare important a fost chiuleala de la ore. Cei scumpi sunt cei ce mă susțin. Ei mă ajută să devin mai puternic și bun.

-Ce visezi să realizezi în viitor? Vei continua cu ceea ce faci acum sau ai de gând să te lansezi în alt domeniu ( unde? în Moldova sau în America?)

-Pe viitor vreau să am multă răbdare, putere și inspirație pentru realizarea unui nou proiect despre care vorbeam la începutul interviului. Voi continua ceea ce fac acum în America. Nu sunt încrezut că pot trece cu traiul înapoi în Moldova deși totul este posibil.

Doibani

Autor: Elena SECRIERU

EVERYDAY JOURNALISM.COM

 

 

Comments are closed.