EVERYDAY STORIES INTERVIEWS SPECIAL

Axenia Șova: Dacă muzică nu e, nimic nu e !

Vrea să ajungă la Eurovision și să reprezinte Moldova sau România. Își face studiile la Cluj și vrea să se lanseze pe piața muzicală din România. Axenia Șova a reușit să aibă prima colaborare muzicală cu interpretul român Ricky Dobriban și speră ca fanii să o aprecieze pentru sinceritatea cu care se prezintă în fața publicului.

 -Axenia, cine te-a îndrumat spre muzică?

-M-au îndrumat părinții de mică, ei au hotărât să fac muzică. Nu cântă nimeni din familie de la mine, doar eu. Cred că darul de a cânta mi s-a transmis de la străbunica mea, pe care tot Axenia o chema, iar mămica mea când era însărcinată
asculta foarte multă muzică și cred că de aici s-au născut calitățile mele vocale; dar tatăl a fost cel care a ținut morțiș să fac muzică.

– Cât de greu e drumul unui interpret?

-Foarte greu, dacă cineva crede că e ușor să mergi pe scenă, să dai din fund și să scoți acolo două note se înșeală amarnic. Notele, pe care le scoți trebuie să fie curate, lucrate și nu numai. Trebuie să știi să-ți stăpânești emoțiile, care sunt doar emoții pozitive ca să ajungă notele la sufletul celui care te ascultă!

– Ce ce cucerește Axenia Sova publicul?

-Cu sinceritatea și cu felul meu de a fi, nu pot să zic că am vreun secret. Îmi place să fiu așa cum sunt- lumea mă acceptă așa: uneori nebunatică, uneori foarte curioasă, directă de cele mai multe ori- îmi place să zic adevărul în față.

– Știu că ai câștigat marele Trofeu la Festivalul “ Steaua Carpaților”, unde ai lăsat juriul fără cuvinte. La ce concursuri ai mai participat și cât de importante sunt ele pentru tine?

-Da, a fost o experiență foarte frumoasă în Brașov la “Steaua Carpaților”, a fost primul meu premiu mare. Juriul a fost alcătuit din profesioniști în domeniu, în muzică, din Polonia, Bulgaria, Macedonia. I-am cucerit cu sinceritatea mea și cu piesa care a fost una grea și chiar de la început mi-a fost frică s-o cânt. Am mai participat la concursuri în Polonia, Italia, Germania, Bulgaria, România, Republica Moldova.

– Ești studentă la Cluj, de ce ai ales anume inima Ardealului?

-Fratele meu învață aici și el mi-a propus Cluj ca fiind un oraș studențesc, un potențial oraș al culturii în 2015, a zis că: „tu aici ai să faci carte”.

– Crezi că poți fi afectată de “boala stelară”?

-Nici într-un caz, dacă există boală stelară o au persoanele care vor sa însemne ceva fără să facă ceva important! Dacă muncești, nu există boală stelară, există simplitate!

Axenia Șova

– Cu ce motto merge Axenia Șova prin viață?

-Prin greutăți la stele!

– Fabrica de staruri, un alt capitol din viața ta. Îmi amintesc că erai foarte dezamăgită și indignată de rezultatele televotingului?. Ce schimbări, după părerea ta, ar trebui făcute, pentru a evita fraudele?

-Fabrica de staruri a fost o experiență frumoasă până la momentul când am aflat că nu e așa cum credeam, nu e totul pe cinstite cum pare a fi. Îmi pare rău că vorbesc despre asta, cu toate că am depus mult efort muzical pentru a ajunge în proiect. Chiar am crezut că voi ajunge; din start se știa tot, nu am ajuns cum am sperat, am mers înainte. Ca să nu mai fie fraude chiar nu mai știu ce trebuie inventat. Ochiul public spune tot!

– Sunt sigură că în viitorul apropiat te vedem și la preselecțiile Eurovision. Vei reprezenta România sau Republica Moldova?

-Sigur, asta îmi e în plan, vreau asta de ceva ani, chiar am și câteva idei pentru un cântec și o prestație bună. Aș reprezenta ambele țări, iar dacă va trebui să aleg, voi începe cu Republica Moldova, țara mea natală.

– Mai nou, colaborarea ta cu Ricky Dobriban. Din partea cui a venit ideea ?

-A venit din partea studioului comercial Productions. Ei căutau voce, Ricky avea piesa. Am înregistrat-o și mi-a plăcut cum a ieșit. Aceasta e una de probă să vedem dacă va prinde la public. Urmează și alte piese.

Axenia

– Vei continua să faci muzica asa numită comercială?

-De ce nu…. Dar aș vrea să scot melodii, care să devină șlagăre, să nu fie uitate în timp.

– Care sunt pasiunile tale?

-Foarte multe: ador actoria, sporturile extreme, moda

– Dacă nu ar fi muzica, ce domeniu ai alege?

-Dacă muzică nu e, nimic nu e !!! Cred că aș fi designer.

– Cu cine visezi să cânți în duet?
Mi-aș dori foarte mult să cânt cu Bryan Adams și de la noi cu Nelly Ciobanu( ador ceea ce face ea).

– Ce îți dorești să obții în următorii ani?

Pe viitor am planuri grandioase, vreau să mă lansez în muzică aici, în România.

– Ce mesaj le transmiți fanilor tăi?

-Nu am fani, am doar prieteni, care mă susțin, iar dacă ar fi să am fani atunci aș vrea să le mulțumesc că au încredere în ceea ce fac și că nu vreau să-i dezamăgesc.

Autor: Nicoleta SERGENTU

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.