EVERYDAY STORIES INTERVIEWS SPECIAL

Bărbatul care ”seduce” femeile cu lucrările sale Handmade

Mihai Croitoru este un tânăr iscusit în arta Handmade. Confecționează de la cercei, inele, pandative până la papioane. Pare a fi la prima vedere, un tănăr student la arte, însă el face o facultate în tehnologii informaționale. Despre o pasiune mai puțin caracteristică unui bărbat, am vorbit cu Mihai Croitoru.

– Mihai, tu faci accesorii handmade, ceva destul de neobișnuit pentru un băiat. Cum și când ai descoperit această pasiune?

-Confeții handmade fac încă de mic. Bunica mă învăța să brodez. Pe parcursul anilor am deprins noi tehnici. Iar cu doi ani în urmă am confecționat primii cercei.

– Te ajută cineva la confecționarea acestora?
-Nimeni nu poate să-mi realizeze mai bine decât mine, propriile idei. Din acest considerent produsele le confecționez în totalitate de unul singur.

– Ai lucruri destul de diferite ca formă, ca model, ca funcție. De unde iei ideile?
-Propun clienților pandative, cercei, inele, brațări, ceva mai nou – papioane. Ideile vin de cele mai multe ori de pe internet, ca mai apoi să le modific și să le personalizez.

handemade

handemade

– Tu mergi la diferite târguri, ateliere. În această breaslă se rotesc doar reprezentantele sexului frumos. Cum se lucrează printre acestea?
-Cred că 99/100 sunt femei. E foarte plăcut, beneficiez de multă atenție. Acest fapt îmi oferă o mai mare reușită și realizare pe acest tărâm.

– Pentru ce categorie de vârstă sunt predestinate accesoriile tale?
-Accesoriile sunt predestinate pentru un larg contingent de consumatori. Începând de la copii până la doamne de o vârstă veritabilă.

– Cum îți comercializezi produsele?

-Acum doi ani am confecționat o pereche de cercei surorii, apoi câteva perechi pentru o prietenă. După ceva timp mi-a spus că i-a vândut, rugându-mă să mai fac. De atunci am început să realizez produse pentru comerț. În cele mai dese cazuri, bijuteriile sunt comercializate în cadrul diferitor târguri, dar primesc solicitări și de pe net.

– Se poate câștiga în Republica Moldova din această îndeletnicire?
-Vreau și eu să aflu aceasta. Peste un an, cred să vă pot da un răspuns afirmativ. La momentul dat încerc să-mi lansez un proiect de afaceri – vreau un atelier. În cadrul atelierului voi putea confecționa și totodată comercializa accesoriile mele.

handmade

– Cum reacționează femeile care îți cumpăra produsele când află că accesoriile sunt confecționate de un bărbat?
-Ușor stupefiate. Reacția pe care o aud eu este: „Pe bune? Nu cred!”

– Se zice despre oamenii cara efectuează lucruri migăloase cu mâna că sunt foarte deștepți. Tu ce crezi despre asta?
-Eu cred că astfel de lucruri migăloase îți oferă și îți cultivă multă răbdare. Dar nu o răbdare de ordin general. O răbdare ce ține de crearea frumosului.

– Cum se face că ai un hobby atât de artistic, dar faci facultatea de tehnologii informaționale?
-Facultatea face parte din dezvoltarea mea multilaterală. Am avut o idee, de a depune actele în domeniul artelor. Dar am hotărât că dezvoltarea și perfectionarea profesională va fi mai productivă.

– Ce alte pasiuni și preferințe mai ai?
-Lucrul în serviciile IT și programarea le-aș cataloga ca pe niște pasiuni.

hande made

– Pe viitor preferi ca realizarea accesoriilor să rămână doar un hobby sau ai vrea să-l dezvolți într-o afacere?
-Chiar din acest moment îmi propun să administrez o afacere. Actualmente, accesoriile poartă numele de „Gifts land”. Pe viitor – mai vedem.

Alina Bivol

Autor: Alian BIVOL

Fotograf: Inna CERGA

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.