NEWS SPECIAL

Băsescu, despre jurnaliștii amenințați din RM: Statul să reacționeze

Instituțiile statului trebuie să reacționeze atunci când jurnaliștii sunt amenințați. Declarația îi aparține președintelui României, Traian Băsescu, informează jurnal.md.

Oficialul s-a referit la amenințările din ultima perioadă în adresa instituțiilor media care pledează pentru decriminalizarea instituțiilor de drept din Republica Moldova.

„Amenințări pot să existe în multe țări, important este să ca instituțiile statului să protejeze libertatea presei atunci când există politicieni sau oameni de afaceri care nu înțeleg libertatea presei”, a declarat Traian Băsescu, în cadrul unei conferințe de presă astăzi la Chișinău.
Precizăm că jurnalistul Constantin Cheianu a fost amenințat prin intermediul unui sms, prin care este avertizat că „va fi oprit”, dacă nu va înceta să vorbească în emisiunile sale despre sistemul oligarhic și mafiot de la putere.

La fel și jurnalistul Vasile Năstase a fost amenințat cu moartea. Editorialistul a primit un SMS prin intermediul căruia a fost avertizat să renunţe la articolele critice în care sunt vizaţi demnitari şi funcţionari corupţi din politică şi sistemul judecătoresc.

Ambii jurnaliști au depus plângeri la Procuratura Generală, Ministerul de Interne, dar și președintelui Republicii Moldova. Până acum, nicio instituție a statului nu a reacționat.

Sursa: Jurnal.md

Sursa foto: ghimpele.ro

Comments are closed.