Călătorii de vis DIVERTISMENT SPECIAL Special

Călătoriile de vis ale jurnalistei Dorina Cojocaru//FOTO

14813724_1324814937558581_337123791_n-1„O dată pe an, du-te undeva unde nu ai mai fost înainte”, spunea înțeleptul Dalai Lama. Este esențial să călătorim, și nu doar pentru a vedea locuri noi sau a descoperi culturi diferite, ci pentru a ne descoperi pe noi înșine și a savura viața la maxim. Everyday Journalism își încurajează cititorii să călătorească cât mai mult, iar pentru aceasta, săptămânal, vă vom prezenta persoane care au cutreierat cele mai frumoase destinații turistice, astfel, ajutându-vă să alegeți orașul potrivit pentru următoare escapadă de vis.

12717620_1093733687333375_6101131297210163285_nProtagonista de astăzi este jurnalista Dorina Cojocaru-Filipschi, pentru care, călătoriile sunt la ordinea zilei. Din Roma și Milano, spre Veneția, Paris sau Londra, Dorina a descoperit o multitudine de locuri desprinse din poveste, iar experiența trăită a împărtășit-o cu noi.

A călători înseamnă… a te uita, testa, descoperi,  încărca, inspira și evolua.

Ultimele călătorii au fost în… În Turcia (Antalya, Kemer, Belek) și România (Transfăgărășan, Sibiu, Brașov).

Cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut au fost… legate de munte și apă, de înălțime și scufundare, de verde și albastru, de escaladare de sine.

Aici pot începe numerotarea cu Km 0 (Delta Dunării), ținuturile Transfăgărășanului (unul dintre cele mai frumoase trasee din lume), Lago di Garda – cel mai mare lac din Italia (lac alpin), renumitul complex de palate Peterhof din Sankt Petersburg, Parisul de la o înălțime de 300 m (de pe faimoasa construcție de oțel – Turnul Eiffel) și da, în această ordine de idei nu pot ocoli orașele mari ca Londra, Roma, Verona, Veneția, Milano.

Anotimpul preferat pentru a călători este… probabil toamna, poate că ne sincronizăm, deși,  nu cred că este un anotimp anume, ci anumite călătorii recomandate pentru anumite anotimpuri, iar aici recomand un Travel Expert.

Când aleg o destinație, țin cont de părerea lui – expertul meu.

Lucrurile indispensabile din bagajul de vacanță sunt… cartea, cardul și telefonul.

O călătorie este frumoasă dacă… reușesc să stabilizez gândul, liniștea și dorul de casă. De un an și o lună, obligatoriu să fie El.

Următoarea călătorie va fi în… India (invitați la o nuntă), Sri Lanka și Thailanda – toate în luna ianuarie.

În vacanță cu gașca sau cu soțul? Cu soțul, fie și în compania unei găști. Însă, pe cea din urmă nu am prea testat-o.

Visul meu este să călătoresc în… siguranța gândului că voi reveni acasă…

Vatican

Roma

Milano

Veneția

Lago di Garda

Turcia

România

Transfăgărășan

Paris

Londra

Dorina Cojocaru-Filipschi ne-a arătat doar o parte din locurile pe care le-a văzut în călătoriile sale. Sperăm că imaginile te-au făcut să-ți dorești să descoperi noi orașe; și nu uita – „Călătoria nu este niciodată o problemă de bani, ci de curaj” – Paulo Coelho.

Autoare: Angelina Mașcauțan

Foto: Arhivă personală

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*