Călătorii de vis DIVERTISMENT SPECIAL Special

Călătoriile de vis ale jurnalistei Olga Lavric

page

Cu pași rapizi intră iarna în casele noastre, iar odată cu ea, și mult așteptata vacanță. Everyday Journalism vine cu un nou articol în care îți propune destinații interesante în care ai putea evada în perioada rece a anului. Cea care a împărtășit cu noi experiența numeroaselor călătoriilor pe care le-a avut este jurnalista Olga Lavric.

Deși a absolvit Școala de Studii Avansate în Jurnalism, activând mai bine de un an la Pro TV, Olga a ales să se mute cu traiul în Monaco. Aceasta însă nu este nici pe aproape singura destinație turistică pe care a vizitat-o, fapt de care vă convingeți și voi în cele ce urmează.

12920419_852404311530829_3348133904261597539_nA călători înseamnă… a trăi, a descoperi lumea din tine și a cunoaște noi culturi.

Ultimele călătorii au fost în… Panama, Paris și Luxembourg.

Cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut au fost… cele unde m-am simțit minunat și îmi lipsesc atunci când le părăsesc. Dacă aș face o listă cu orașele pe care le-am vizitat, aceasta ar fi destul de lungă, însă puține sunt cele care au un loc mai special în inima mea. Cu siguranță, orașul meu de suflet este Monaco. Acest stat pe care îl străbați în maxim o oră este un adevărat paradis pământesc. De asemenea, aș reveni cu mare drag în Viena – oraș minunat indiferent de anotimp.

Anotimpul preferat pentru a călători este… ador să călătoresc indiferent de anotimp. Pentru fiecare sezon există o sumedenie de destinații. Important este să ai resurse financiare, disponibilitate și dorință.

Când aleg o destinație, țin cont de… atracțiile turistice pe care le pot vizita, evenimentele care au loc în orașul respectiv și, desigur, de vremea de afară (asta în cazul în care este o călătorie neplanificată).

Lucrurile indispensabile din bagajul de vacanță sunt… o carte interesantă (ador să citesc în avion), telefonul mobil, cardul, hăinuțe potrivite și trusa de machiaj.

O călătorie este frumoasă dacă… reușești să bifezi tot ce ți-ai propus la începutul ei.

unnamed-12Cea mai hazlie întâmplare din călătoriile mele a fost atunci când… am avut multe situații amuzante de-a lungul călătoriilor mele, însă preferata mea rămâne a fi cea din Panama, atunci când am luat la nimereală o valiză care era identică cu a mea. La ieșire, stăpânul geamantanului alerga disperat gesticulând și strigând: „Seniorita…”, asta fiind singurul cuvânt înțeles din mesajul lui. 🙂 Evident că la început eram confuză, însă în cele din urmă, când mi-am aruncat ochii spre valiza lui, am realizat că le-am confundat. Jovial, în urma unei discuții care semăna mai mult a pantomimă, domnul a reușit să-și recupereze geamantanul buclucaș.

În vacanță cu gașca sau cu iubitul… ? Cred că și una și alta. Depinde de destinație.

Aș aduce de peste hotare în Moldova… bunul simț, calmul și răbdarea, acuratețea și atitudinea lor frumoasă față de tradiții și cultură, precum și buna dispoziție.

Recomand tuturor să viziteze… cât mai multe orașe. Eu încă mai am multe de vizitat. Iată de ce mă abțin să fac careva recomandări. Vă îndemn să vă urmați visurile și să descoperiți minunile lumii!

Visul meu este să călătoresc în… cât mai multe țări. Pe pământ există atâtea locuri fascinante, încât ar fi mare păcat să îmi doresc să vizitez doar unul dintre ele.

Panama, America Centrală

unnamed-2

unnamed-3

unnamed-1

Marea Britanie, Londra

unnamed-4

unnamed-5

Nice, Côte d’Azur

unnamed-7

unnamed-6

Franța, Paris

unnamed-10

unnamed-9

unnamed-11

Italia, Ventimiglia

unnamed-13

Franța, Gorge du Verdon

unnamed-14

unnamed-15

Pricipatul Monaco

unnamed-16

unnamed-17

unnamed-21

unnamed-20

unnamed-18

unnamed-19

Autoare: Angelina Mașcauțan

Foto: Arhivă personală, Facebook

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*