EVERYDAY STORIES SPECIAL

Când pasiunea se transformă în artă – Cristina Ganymede și accesoriile handmade din piele

Confecționează accesorii de un an și jumătate și „vinovata” care a convins-o să lucreze cu pielea a fost mama ei, acest lucru venind ca o completare a talentului ei de a confectiona diverse, inca din copilarie. Cristina Ganymede din Cluj Napoca a început de la niște idei pe care și le schița ca apoi să le realizeze. A început cu mărtișoare, broșe, portofele și genți simple. În prezent, a reușit să vândă două din creațiile sale lui Dan Helciug, cunoscut cântăreț de muzică, actor și prezentator TV din Romania. Și asta promite să fie doar începutul.  

”Folosesc piele naturală pentru că s-a întâmplat să găsim din aceasta și nu înlocuitor, avantajul e că pielea naturala este mult mai durabilă. Un alt motiv ar fi pasiunea mamei mele pentru piele naturală, iar eu am lucrat cu ce am găsit. De asemenea, dacă văd ceva pe vreun site sau într-un magazin ce cred că poate fi folosit, îl cumpăr și apoi îl integrez în ceea ce fac. Îmi vin idei constant”, povestește ea.

Popularitatea creaților
Creațiile Cristinei au fost solicitate și persoane din afară țării. La fel, ea a încercat să le comercializeze pe internet. ”Am încercat să vând produse pe eTsy însă acolo nu prea mă găsește lumea. Am reușit, totuși, să vând o brățară în SUA. Pe ebay ar fi rentabil însă din cauza faptului că locuiesc în România am contul limitat și nu pot pune prețuri decât de maxim un dolar…”

Gențile din piele și creațiile steampunk, la mare căutare
”În ceea ce privește gențile, în fiecare am depus suflet și am încercat să fie cât mai originale și deosebite; de fiecare dată când realizam un model nou mi se părea mai frumos decât cel anterior. La fel se întâmplă și cu brățările cu pietre. Ultimele creații în materie de brățări sunt cele în stil steampunk care sunt foarte fun de creat și care au fost cele mai apreciate și căutate”.
Planuri de viitor?

”Nu pot spune ce planuri de viitor am, de fapt nici nu prea îmi fac “planul că tiganul”. Prefer să iau fiecare zi/moment pas cu pas și să clădesc ceva treptat. De asemenea nu îmi place să dezvălui de dinainte; prefer să spun după ce am realizat ceva”, încheie Cristina, cea care deși nu are studii în domeniul modei,  a reușit să obțină încrederea clienților prin originalitatea și unicitatea creațiilor sale.

 

Raluca Ioana CHIPRIADE

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.