INTERVIEWS SPECIAL

Câștigătoarea concursului Everyday Journalism: Aștept cu nerăbdare alte concursuri. Vreau să vizitez și alte redacții

Săptămâna trecută am desemnat prima câștigătoare la concursul lansat de Everyday Journalism.com. Cristina Straton ne-a spus cine sunt copiii din imagini (astăzi prezentatori la o emisiune radio) și la începutul acestei săptămâni a fost la  redacția Radio Moldova. Cristina este anul III la facultatea de jurnalism și datorită acestui concurs a fost pentru prima dată la o un post de radio. Iată care sunt impresiile ei:

”Jurnalismul este o meserie cu multe surprize și oameni frumoși. Studiez la jurnalism de doi ani, dar într-o redacție radio, propriu-zisă nu am fost niciodată. Fiind dependentă de site-urile de socializare am văzut un concurs lansat pe pagina Everyday Journalism în care se cerea să ghicim cine sunt doi copii și niște indicii care să ne ușureze căutările.  Am un spirit foarte competitiv și deci m-am hotărât să câștig, căci vroiam foarte tare să văd cum e la radio și cum lucrează o echipă pentru o emisiune. Pe viitor îmi doresc să am și eu o emisiune la radio.  Am urmat indiciile, am făcut o mică investigație și mi-am încercat norocul, spunând că cei doi sunt prezentatorii Daniel Vodă și Cristina Jandîc de la emisiunea ”Forța Junimii”, la Radio Moldova. Așa a și fost.

Luni  am mers la redacția TRM. Am fost anunțată că voi avea o mică excursie și că  voi urmări cum muncesc cei doi prezentatori.  Luni la 17:30 m-am întâlnit cu Daniel și Cristina, doi tineri entuziaști care mi-au arătat studiourile Casei radio. Mergând pe holurile TRM ei îmi povesteau istoria radioului național și îmi explicau cum se lucrează la Radio Moldova. Am văzut cum lucrează reporterii, cum prezentatorea de știri își pregătește materialul. De asemenea, am văzut și „inima radioului” unde apare sunetul dar se fac și diverse duplexuri cu Radio România și nu numai. Echipa TRM este foarte mare și frumoasă, iar casa radio este o școală clasică de jurnalism radio, fiecare fiind pregătit să-ți ofere un sfat sau să te ajute. După excursie am ajuns și în sala pentru emisie, aici pe parcursul unei jumătăți de oră am asistat la crearea emisiunii.  Aici am văzut cum ei prezintă emisiunea live, vorbesc cu invitații dar și cu ascultătorii care sună. Spre finalul emisiei, Daniel și Cristina au prezentat concursul organizat de Everyday Journalism și pe mine, câștigătoarea concursului. A fost prima mea ieșire în emisie directă, plină de emoții dar foarte plăcută. Am petrecut câteva ore minunate la casa radio. Acum aștept cu nerăbdare alte concursuri pentru a vizita și alte redacții”, ne-a destăinuit Cristina Straton.

Fiți alături! Urmează și alte concursuri. Noi organizăm pentru fiecare câștigător o vizită la redacția unde muncește jurnalistul!

Comments are closed.