EVERYDAY STORIES NEWS SPECIAL

Cel mai tânăr videoblogger din Moldova vrea să se facă vedetă de televiziune

Alex Loghin are doar 14 ani și de câteva luni realizează  filmulețe și le publică pe platforma online YouTube. Spune că-i place foarte mult să facă videoblogging și că s-a inspirat de la alți tineri din afară care au videoblog.

Succesul videobloggerului

”În filmulețe îmi exprim părerea față de o temă care mi-o aleg singur sau le povestesc vizitatorilor mei câte ceva, iar temele diferă de la o lună la alta. Încerc să fac filmulețele atractive nu doar pentru publicul din Moldova, dar și pentru cei din afară pentru că sunt urmărit și de vizitatori din România, Rusia, Franța, Irlanda, Germania, Spania și alte țări din Europa. Iar după gen, se pare că am și vizitatori… femei, sunt 56.5%, iar 43.5 % bărbați”, o spune adolescentul cu o doză de bucurie.

Internauții manifestă interes față de filmulețele tânărului videoblogger, astfel într-o săptămână un film adună peste 600 de vizualizări, iar în cele câteva luni de la lansare, profilul lui a adunat peste 34 de mii de accesări. ”Sunt și reacții negative, însă eu nu le dau atenție”.

Alex Loghin”Nu mai vreau să mă mai bag în chestiunile autorităților”

Și-a schimbat tematica filmulețelor și încearcă să își distreze vizitatorii. ”Când am început să realizez filmulețe pentru videoblogul meu, încercam ceva mai matur, cu teme mai serioase. Însă apoi mi-am dat seama că ar trebui totuși să fac filmulețe interesante pentu tineri”. Dacă la început Alex avea în fiecare filmuleț câte un mesaj pentru autorități, identificând probleme, acum el spune ”nu mai vreau să mă mai bag în chestiunile autorităților”.

”E foarte greu să devii celebru în Moldova cu ajutorul internetului”

Alex este elev în clasa a 8-a la liceul din Hâncești. Adolescentul spune că prietenii îl susțin, alții însă îl invidiază. ”La început am avut și situații când pe stradă unii băieți vroiau să mă ia la pumni, dar totul s-a sfârșit cu bine. Am știut cum să reacționez”.

”Uneori părinții iau în serios ceea ce fac eu pe internet și mama deseori mă întreabă cum îți mai merge cu videoblogul? Părinții îmi dau libertatea de a face ceea ce îmi place”, spune el.

”În Moldova sunt foarte puțini videobloggeri și nu este dezvoltată această latură, cel puțin eu cunosc puțini, dar cum se mai spune, ”mă uit în farfuria mea și atât”. E foarte greu să devii celebru în Moldova cu ajutorul internetului. Noi în Moldova suntem puțini și lumea e foarte egoistă. Mie chiar mi-a fost greu să mă fac cât de cât cunoscut datorită videobloggingului în Moldova”.

Alex Loghin

Vedetă de televiziune

Alex se vrea peste ani vedetă de televiziune și aici are argumentele sale. ”Ca să fiu sincer, mie îmi place când sunt recunoscut pe stradă și când unii chiar îmi spun și cuvinte calde. De aceea mi-aș dori să fiu prezentator la o emisiune pentru adolescenți/copii”.

Pe lângă videoblogging, Alex este pasionat de călătorii. ”Am vizitat multe țări și am rămas impresionat. Am reușit să văd Grecia, Turcia, Bulgaria, România și Ucraina. De Grecia nu m-am săturat nici după a doua vizită.

Dacă tot vine Revelionul și anul 2013, Alex are un mesaj special pentru cititorii EVERYDAY JOURNALISM.

Autor: Victoria UNGUREANU

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.