PR SPECIAL Special

Colecțiile retro 2018 prezentate de designeri și Privé Fashion Events la #mairetro// FOTO

În weekendul trecut s-a desfășurat unul dintre cele mai inedite show-uri de modă de acasă – „Privé Fashion Events”. Evenimentul a avut loc, la Complexul Etno-Cultural „Vatra”, în cadrul Festivalului #MAI Retro, unde mai mulți designeri autohtoni și-au prezentat colecțiile voalate expuse în aer liber, într-o atmosferă relaxantă și nonconformistă.

Și de această dată, ediția a fost una specială, îmbinată cu senzații tari! Modelele au defilat #fărătocuri, pe un podium #maiverde, decorat cu flori și înconjurat de mașini retro.

 Marina Cimbir, organizatoare eveniment „Privé Fashion Events”:

„Am fost foarte impresionate din start de ideea unui fashion show în aer liber și evident am acceptat parteneriatul cu cei de la Vatra. Chiar dacă am avut foarte puțin timp pentru pregătiri, cred că ne-a reușit să aducem acel Privé mood la festivalul Mai Retro. Le suntem extrem de recunoscători celor care ne-au susținut și ne-au ajutat să creăm ediția Retro din cadrul proiectului Privé Fashion Events: fabulosul verde al Daria Room; Vinurile selecte marca Vinaria din Vale; indispensabila cosmetică naturală Antos; zânele noastre de la Beauty Academy ADIT; extraordinarele decoratoare de la Mille Fiori şi celor de la Beauty Space, toţi au fost generoşi cu oaspeţii noştri şi i-au răsfăţat cum doar ei pot. Acest proiect a fost ceva nou pentru noi, însă am rămas foarte mulţumite căci am avut ca de obicei colecţii frumoase şi designeri vestimentari creativi şi îndrăzneţi!”

În cadrul „Privé Fashion Events Retro Edition”, oaspeții au admirat și au apreciat creațiile tinerilor designeri de acasă ca: Nikita Rinadi, Șotropa, Bobbin, Irina Kroitor, Top Coat, cu colecții pentru cele mai stilate femei!

„În cadrul Festivalului Retro Mai am fost invitate să organizăm un show de modă așa cum doar noi putem… A fost o adevărată plăcere să scoatem în aer liber colecții cochete și flirtărețe într-o atmosferă #maifărătocuri, #mairelaxantă, #maiverde… Nu a fost o ediție separată Privé Fashion Events, ci o ediție specială în parteneriat cu Complexul Cultural Vatra”, adaugă una dintre organizatoare.

Olga Tovstenco, designerul brandului Top Coat by Olga Tovstenco

„De fiecare dată, femeile noastre foarte frumoase mă inspiră. Când creez ținutele, mă gândesc la modul cum să descopăr feminitatea și farmecul femeii. Fiecare are frumusețea sa deosibită, iar ținuta subliniază acest lucru. Mi-a plăcut mult ideea „retro”, retro-auto, eveniment în aer liber. Fetele de la „Prive Fashion Events” sunt foarte bravo! Totul a fost organizat la un nivel foarte înalt și neobișnuit, non-conformist. Și eu, în colecția noastră am inventat detalii în stil retro”.

Otilia Șotropa, designerul brandului Șotropa

„Sunt la început și încerc să propun concepțiile stilistice ce-mi caracterizează stilul într-un mod mai neobișnuit. Culorile si unele țesături cred că o să le găsiți în mai multe colecții, deoarece ele îmi conturează stilul. De fapt multe croiuri sunt inspirate din modelele de haine ce le purta mama mea în tinerețea sa. Ea pentru mine o fost un exemplu stilistic și cred că de la ea am moștenit acest talent. Umerii mari sunt caracteristici anume acelei perioade și eu am încercat să readuc această tendință într-o manieră mai modernă, pentru că se spune că un trend nou în modă este ceva din trecut uitat… Este doar puținul din ce pot sa vă redau din acest domeniu, pe care îl iubesc foarte mult, simt tot ce fac și cred că moda ori o știi, ori nu o știi…”.

Irina Kroitor, designer

„Am prezentat o colecție în nuanțe pastelate din materiale delicate și confortabile, în care se regăsesc elemente retro. De asemenea, am îmbinat armonios stilul pijama cu cel de tricotaj. Modelele au defilat fără tocuri, de aceea fiecare femeie, indiferent de vârstă își poate găsi ținuta portivită atât pentru un eveniment mai special, cât și pentru oficiu, sau o ieșire în oraș. Și cel mai important, în această colecție am folosit tehnica de aplicare a desenului direct pe stofă, care este o tendință în vogă, iar astfel de haine ar trebui să fie purtate zi de zi, deoarece este foarte frumos”.

Antonella Gobjila, creatoarea brandului Bobbin

„Brandul autohton Bobbin crează accesorii HandCrafted și articole vestimentare care știu cum să pună accent pe stil, comoditate și feminitate, iar în cadrul ediției Retro am prezentat o colecție foarte jucăușă și extrem de comodă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*