Contabilitatea muzicală… din viața interpretei Rodica Olisevschi

Rodica OlisevschiMuzica este talentul pentru care trebuie să muncești continuu. Interpreta Rodica Olisevschi de câțiva ani reușește să demonstreze asta, lansându-și mai multe piese și cover-uri. Participând la mai multe concursuri de talente muzicale de pe cele două maluri ale Prutului, tânăra promite să aibă un viitor muzical promițător. În cele ce urmează, aflați despre drumul pe care l-a parcurs interpreta basarabeacă și care este motivarea ei în ceea ce face și iubește.

– Pentru început, povestește-ne cum ai îndrăgit muzica?

–  Gustul meu muzical a fost influențat, încă de mică, de tăticul meu, care aproape mereu asculta rock. Îmi amintesc și acum de piesele de la radio, pe care le cântam împreună în drum spre grădiniță.

Rodica Olisevschi– Concursuri de muzică, lansări de piese… cum a început lansarea ta în acest domeniu?

Primul meu pas în această lansare a fost participarea pentru prima dată la Eurovision Moldova 2014 cu piesa ,,Without you”. Eram foarte entuziasmată de această piesă – inspirația mi-a venit îndată, dar nu îmi ajungea o strofă și am cerut ajutorul unui poet și prieten talentat de-al meu, Dorin Rusu, care a completat rapid piesa exact cu versurile potrivite.

Cât de grea sau de ușoară poate fi lansarea pe arena muzicală din Moldova?

Lansarea nu a fost grea, tot ce a trebuit să fac a fost să mă înscriu în concurs. Mai greu este să te menții pe această arenă, să scoți mereu piese, de dorit cu clip și cu promovare mult mai pronunțată. Eu, însă, nu am videoclip-uri cu mine, deocamdată 🙂

Cu ce se poate confrunta un începător pe această cale?

Mereu se vor găsi persoane care vor critica și te vor face să te simți aiurea.  Am compus chiar și o piesă cu acest mesaj unde ca sfat sunt versurile – “Let your doubts go, dare to dream more”. E vorba de piesa “It’s not fair”, pe care am lansat-o în colaborare cu Cerkoo, un băiat talentat din România.

– Într-un interviu ai spus că muzica pentru tine e un hobby care se poate transforma în carieră… de ce performanțe sau condiții speciale este nevoie pentru aceasta?

Deja nu mai consider muzica un hobby, pentru că cu ajutorul echipei  OWN MUSIC pot să lucrez mai mult asupra pieselor mele. Asta înseamnă să ne strângem deseori și să compunem schițe sau să completăm piesele la care lucrăm. Datorită echipei OWN MUSIC au apărut piesele “Wanna be with you” și “I don’t feel real”, lansate alături de Max Oazo. Deci, muzica devine carieră atunci când depui efort, muncești și devii din zi în zi mai bun.

-Combini muzica cu contabilitatea…cât de profitabil e să faci muzică în Moldova?

Da, combin destul de simplu aceste domenii și pot spune că nu e deloc profitabil să faci muzică la noi, tocmai de aceea fac și contabilitate.  

– Să faci muzică nu e atât de ușor…ai nevoie de o sursă permanentă de motivare…în ce constă sursa ta de motivare?

Motivarea mea sunt însuși propriile piese. Vreau să le fac auzite și îmi place când se regăsește cineva în ele sau când prietenii îmi spun că m-au auzit la radio… anume datorită acestor fapte continuu să cânt. 

– Te caracterizează modestia și totodată o voce de invidiat. Cu crezi, care poate fi atuul unui interpret de succes?

Pe lângă talent și muncă, cred eu, sunt încă multe lucruri care ar trebui să le posedeze un interpret, originalitate, ingeniozitate etc.Totuși nu trebuie de exclus faptul că asupra succesului unui interpret, împrejurările își au rolul lor destul de important.

– Ai devenit destul de cunoscută după participarea la mai multe concursuri de muzică din România, cum ai ajuns să participi la astfel de concursuri și cine te-a îndrumat?

–  Această decizie am luat-o singură… îmi doream să mă autodepășesc, să obțin o experiență nouă și utilă.

– Ce părere ai vizavi de concursurile de talente în muzică… ce îți pot asigura acestea?

Din propria experiență, acestea uneori îmi dau mai mult curaj, alteori mă lasă fără inspirație pentru o anumită perioadă.

– Pe parcursul anilor ai lansat mai multe piese compuse de tine, cu unele dintre ele ai participat și la Eurovision Moldova. Ce urmează?

– În prezent lucrez alături de OWN MUSIC la câteva piese, posibil unele nu vor fi interpretate de mine. De ceva timp am cunoscut o tânără extraordinară, CAMI, căreia i-am compus o piesă și cu care am realizat 2 cover-uri. 

Care ar fi urarea ta pentru fanii tăi, căci sunt deja foarte mulți!?

– Pentru cei cărora le place muzica mea vreau să le spun un mare mulțumesc și sper ca în curând să vă alint cu piese noi.

Reporteră: Axenia Samocrainaia

Sursa: Everyday Journalism

Foto: din arhiva personală