EVERYDAY STORIES SPECIAL Special

Corina Bîrcă – fashion bloggerița care a cucerit Parisul

fashionLa vârsta de doar 18 ani, fashion bloggerița Corina Bârcă a reușit să cucerească lumea modei. Una dintre cele mai mari realizări ale sale este vizita în Franța în cadrul evenimentul Paris Fashion Week 2017, de unde s-a inspirat pentru lansarea propriului său blog – On Champs-Élysées. În acest interviu bloggerița ne-a povestit despre arta vestimentației și ne-a dezvăluit câteva reguli din lumea modei. De asemenea, veți afla cum puteți combina capacitatea de a scri și interesul pentru fashion și modă.

Spune-mi de unde vine interesul tău pentru domeniul fashion?

Nu am o explicație anume la această întrebare, dar pot spune că de când mă știu eram o mică fashionistă – dacă nu îmi plăcea în ce mă îmbrăca mama, spuneam că nu voi merge la grădiniță. Totul a venit în mod natural, de la sine. Chiar, când tata m-a întrebat  după călătoria la Paris dacă acesta este domeniul meu și dacă vreau să merg mai departe în această direcție și mi-am dat seama că nu mă pot vedea, categoric, în alt domeniu.

fashion

fashion-Ce ar însemna pentru tine conceptul de fashion?

E arta de a te îmbraca astfel încât ținuta să te caracterizeze. Privind la oamenii din stradă înțeleg că multora le este frică să se îmbrace așa cum vor ei, să audă părerea altora. Pentru mine acest concept înseamnă un mod de exprimare și am devenit sigură pe ceea ce port, iar părerea oamenilor nu mai contează pentru mine din acest punct de vedere, atâta timp cât eu mă simt bine îmbrăcată astfel. Conceptul de fashion este mult mai mult decât simplă modă.

Cum s-a întâmplat ca pasiunea ta pentru modă să devină una scrisă pe site-ul Fashion Bobor?

Îmi place foarte mult să scriu – de mică scriam poezii. Scrisul este ceva ușor pentru mine, cu ajutorul căruia mă exprim mai bine decât verbal. Am făcut cunoștință cu Sofia Palade, fondatoarea Fashion Bobor și am început să scriu pe site – interviuri, articole, orice – eram liberă să scriu tot ce vreau și să-mi folosesc din plin imaginația. Aceasta a fost acum un an.

-Povestește-ne cum ai ajuns de la organizator în cadrul evenimentului Bucharest Fashion Week la titlul de fashion blogger în cadrul aceluiași eveniment în Franța?

La Bucharest Fashion Week am ajuns neașteptat, pentru că am îndeplinit formularul de participare ca voluntar în glumă. Dar, apoi când mi-a venit răspuns afirmativ, nu mi-a venit să cred. În următorul an la fel am participat, de data aceasta mi-au fost încredințate lucruri mai importante. Apoi, am început să scriu la Fashion Bobor, iar prin intermediul site-ului am fost acreditată la Paris.

-Ce a adus nou în viața ta această realizare?fashion

După ce am avut ocazia să observ atât de aproape lumea modei, am devenit mai încrezută în sine și am mai multă motivație ca să fac ceea ce îmi doresc. Experiența pe care am avut-o și oamenii pe care i-am întâlnit acolo m-au făcut să-mi pun noi scopuri în domeniul modei profesionale.

Recent ți-ai lansat propriul fashion blog – On Champs-Élysées. De unde te-ai inspirat pentru o denumire atât de aproape de moda franceză?

De fapt îmi doream propriul blog de foarte mult timp, dar nu simțeam că sunt pregătită. Acum, când am fost la Paris m-am decis, iar plimbându-mă pe bulevardul Champs-Élysées mi-a venit  ideea să-i dau acest titlu.

-Cine te susține în toate proiectele și realizările tale?

Familia, în special tata, dar și prietenii. De asemenea și eu reușesc să-mi dau o doză bună de motivație atunci când vreau să fac ceva.

-Dar în general cine este cel care te inspiră din domeniul fashion? Ai cumva un model?

Sunt persoane pe care le admir, dar nu idealizez pe nimeni. Există sute de persoane la care am follow pe Instagram și la care admir câte ceva și de la care mă inspir.

-Pe lângă faptul că așezi pe hârtie unele aspecte ale modei ca blogger, mai ești și cea care le încerci asupra ta ca model. Care dintre ipostaze îți este mai aproape?

Să scriu, dar nu spun că nu-mi place să pozez. Ambele lucruri îmi vin natural și ambele îmi plac mult.

-Cât de mult timp dedici acestei pasiuni și cum reușești să-ți gestionezi timpul între liceul pe care-l faci în România și alte activități?

Având ore după-amiază, mă scol la 7 și citesc, scriu sau îmi fac temele, seara când vin de la ore la fel. Deci, încerc să acord mai multă atenție job-ului, pentru că deja îmi dau seama ce vreau să fac în viitor, însă nu spun că liceul nu e important. Încerc să mențin un echilibru.

Cum vezi moda din Republica Moldova  în comparație cu cea din România?

În România, poți observa pe stradă oameni care urmăresc tendințele modei. Acum trei ani de când am plecat în România, în Moldova au început să se organizeze evenimente fashion și putem întâlni deja și aici modă. Totuși, în Moldova rămâne o problemă magazinele, pentru că nu reușești să găsești prea multe ținute fashion.

fashionCare ar fi o regulă din lumea modei pe care ar trebui să o cunoască fiecare domnișoară?

Să fie deschise pentru ceva nou, să iasă din zona de confort. Să nu le fie frică să încerce o ținută care le place.

Care e ținuta ta perfectă pe care o poți purta în fecare zi?

Blugi, cămașă și o geantă micuță, chiar dacă în ea nu încape aproape nimic. Iubesc să port ținute mai mult casual.

Care ar fi accesoriul neapărat pentru o femeie în fiecare zi?

Geanta – este accesoriul fără de care eu nu aș putea ieși din casă. Anume acest accesoriu accentuează cel mai mult o ținută.

Ai cumva un motto după care te conduci atât în viață, cât și în domeniul modei?

Să nu am așteptări, pentru că atunci când în viața mea vine ceea ce mi-am dorit, atunci primesc o mai mare bucurie.

Ce mesaj ai lăsa acum pentru tine, cea din viitor?

Să nu mă opresc niciodată și să merg înainte indiferent de situație.

 

Reporteră: Axenia Samocrainaia

Sursa foto: Ana Semionova

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*