DIVERTISMENT SPECIAL Special

Corina Braga – tânăra care știe prețul succesului

miss usmDeținătoarea titlului Miss USM 2017, Corina Braga este o studentă ce se deosebește prin entuziasmul său pentru tot ce e nou și util pentru carieră. De mică este implicată în tot felul de proiecte și acțiuni, printre care dansul popular, make-up și modeling. Ferm convinsă că doar prin propriile forțe îți poți atinge visurile, aceasta depune efortul maxim pentru fiecare provocare nouă.

make-up– Pentru început, spune-ne cine este Corina Braga?

Corina Braga este o tânără studentă, foarte activă, căreia îi plac provocările și tot ce este nou. Fiind o persoană mai deosebită și plină de entuziasm, mereu mă simt independentă, puternică, hotărâtă și cu multe vise, pe care le voi realiza.

– Cum ai început să faci make-up?

De mică am început să mă fardez și rujez, dar cu doi ani în urmă, după mai multe cursuri de la diferiți meșteri din domeniul make-up, am început propria mea afacere într-un salon din centrul capitalei, prin intermediul căruia am obținut independența financiară.

Vezi în make-up mai mult un hobby sau o eventuală carieră?

– Combinația dintre make-up și studiile economice este un drum către o carieră de succes, pe care tind să o dezvolt în paralel cu universitatea. Această alegere mă caracterizează, deoarece mă simt EU și văd mai multe oportunități pe care le pot dezvolta.

Dansul îți este aproape de mai mult timp. Ce valoare are acesta pentru tine?

– Dansul pe care îl practic este cel popular, pentru că sunt mândră de valorile noastre naționale și pentru că îmi este mai aproape de suflet și îl dansez încă de pe băncile gimnaziului. Așa cum sunt de mică activă, mereu îmi facea plăcere să particip la diverse concursuri atât naționale, cât și internaționale, alături de colegii mei din ansamblul „Busuiocul”, condus de maestru Mihai Chiriac, persoana care m-a învățat caracterele stilului popular, iar pentru asta îi mulțumesc mult.miss usm 2017

Pozezi pentru diferite proiecte foto, cum ai reușit să integrezi modelingul alături de alte domenii cum este dansul și make-upul?

Îmi place să pozez și să particip la diferite sesiuni foto, deoarece ele îmi dau posibilitatea să mă evidențiez în domeniul modelingului atât ca model, dar și ca Make-up Artist. Recent am organizat și propria mea sesiune foto, pentru a-mi promova numele de Korina Make-up Artist, unde ca model a fost Miss USM 2015, Alina Bargan.

Cu toate acestea, activând mai mult în domenii artistice, ai ales o facultate cu profil economic. Cum ai de gând să combini aceste două domenii atât de diferite?

– Am ales specialitatea Științe economice, deoarece este domeniul de activitate care mă caracterizează și îmi place, iar studiile din domeniul economiei sunt întâlnite și binevenite peste tot și ca rezultat, mă vor ajuta în monitorizarea propriei afaceri, pentru a o ridica la cel mai înalt nivel.

Astăzi, te poți mândri cu mai multe realizări din domeniul make up-ului, dansului, studiillor etc. Care ți se pare cea mai mai mare și cea mai meritată?

Am mai multe merite, premii, certificate și diplome valoroase, dar cea mai scumpă și cu cea mai mare valoare este diploma cu Titlul de Miss USM 2017, la care am muncit enorm de mult și pentru care am renunțat, pentru puțin timp, la celalalte activități, inclusiv orele de la facultate. Acest titlul este încă o dovadă că într-adevăr pot să-mi ating scopurile cu propriile puteri.

Practic, fiecare minut din zi îl dedici unei activități. Cum e să fii mereu ocupată cu ceva?

Mă simt o persoană bine organizată și punctuală, deoarece am abilitatea de a ști că fiecare oră sau minut este planificat, iar aceste caracteristici sunt foarte apreciate, mai ales în rândul femeilor.

miss usm 2017De mică ești implicată în diferite proiecte. Care este rolul părinților în asemenea dezvoltare multilaterală?

Părinții mereu mă susțin în tot ce fac și se mândresc cu mine, dar sunt cazuri că ne intersectăm rar, deoarece ies din casă dis-de-dimineață și revin seara târziu, când ei deja dorm. Ținem legătura prin telefon, dar dacă sunt la ore, într-o ședință sau muncesc, nu prea reușesc să le zic decât ” totu-i bine, vorbim mai târziu”. Din lipsă de timp, uneori nici masa nu o iau la timp, dar toate astea le fac pentru viitorul meu, îmi place sa fiu independentă și să nu depind de cei din jurul meu, nici chiar de părinți.

Dar dacă e să vorbim despre motivația ta…ce te face să atingi noi rezultate?

Motivația mea pentru toate activitățile pe care le desfășor o primesc atunci când drept răsplată am un mulțumesc sincer și un zâmbet în schimb. Așa sufletul meu este de 10 ori mai mulțumit, pentru că tot ce fac, fac din plăcere.

Deci, putem spune că ești o tânără exemplu, datorită entuziasmului tău pentru tot ceea ce faci. Cum crezi, cât de dispuși sunt tinerii din Moldova să se implice în orice fel de activități?

– Majoritatea tinerilor din Republica Moldova nu se implică în voluntariat, aceasta fiind o problemă majoră, toți se așteaptă răsplătiți material și asta e o gândire greșită. De aceea, unii tineri nici nu vor sa audă de implicare, pentru că ei deja sunt asigurați de părinți cu un viitor stabil. Eu, datorită voluntariatului am reușit să mă dezvolt multilateral, de aceea recomand tuturor.

Cum estimezi viitorul noii generații din Moldova?

– Viitorul noii generații este unul trist. Tineretul în ziua de azi devine tot mai dependent de tehnologii și rețele de socializare, care îi limitează de la multe lucruri noi, interesante și frumoase, dar  mai ales de oamenii care au dorința de a te vedea și de a comunica în realitate, nu cu un simplu gadget, care nu poate reda nici o emoție.

Astăzi, tot mai mulți tineri visează să părăsească Moldova pentru oportunități mai mari de peste miss usmhotare. Tu ce părere ai?

Situația din Republica Moldova îi sperie pe tineri, o parte din ei sunt capabili de mai mult, dar aici ei nu se pot dezvolta, de aceea aleg să se manifeste într-o altă țară unde vor fi apreciați și mai stabili din punct de vedere financiar. Chiar dacă am planuri destul de stabile aici, este o mică probabilitate de a pleca după finisarea studiilor.

Așa cum tu demonstrezi că e posibil și în Moldova să ai parte de dezvoltare multiaterală, oportunități etc. Care e principiul/motto-ul tău în aceste acțiuni?

Motto-ul meu  este „carpe diem” în traducere „trăiește clipa”. Într-adevăr, de la toate aprecierile, premiile, activitățile mele primesc o plăcere și o satisfacție sufletească, trăiesc fiecare clipă cu zâmbetul pe buze făcând toate astea. Mă deosebesc de ceilalți prin faptul că știu ce vreu de la viață.

Spre final, care ar fi îndemnul tău pentru toți tinerii din Republica Moldova?

– Tinerilor din Republica Moldova le sugerez să nu le fie frică de greutăți și să înceapă a se gândi mai serios la viitor încă din liceu, unde pe primul plan trebuie sa fie studiile, după care un pic de distracție. Fiecare trebuie să se gândească bine la ce viitor vrea, fără a depinde de cineva, iar ce-i muncit de tine, nimeni nu-ți poate lua!

Reporteră: Axenia Samocrainaia

Foto: din arhiva personală

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*