Advertorial SPECIAL Special

Creatoarea de pantofi, Irina Calancea provocată la un antrenament de Aqua Aerobică //VIDEO

Irina Calancea

Este  creatoarea pantofilor din Republica Moldova și România. Dacă te-ai gândit vreodată că e imposibil să ai perechea ta de pantofi de vis, atunci greșești. Irina Calancea este creatoarea și proprietara brandului ”Irka Shoes”, care transformă visele femeilor în realitate. Astăzi echipa noastră a invitat-o să acceptate provocarea unui antrenament de Aqua Aerobică la Niagara Fitness Club. Mersul pe tocuri e și el un sport, așa că am găsit o altă metodă de relaxare dinamică pentru Irina. Vezi în reportajul de mai jos cum s-a descurcat:  

-Sportul face parte din agenda ta zilnică? Ce tip de sport preferi?

-Când spun sport, spun sănătate. Și mi-aș dori să pot spune că da, sportul face parte din agenda zilnică, deși uneori programul încărcat este principalul vinovat pentru care fac sportul de bază și doar de două sau trei ori pe săptămână ceva serios. Prefer înotul și alergatul. Exercițiile la sală sunt uneori periculoase pentru coloană, iar eu sunt mai sensibilă.

-Dacă nu-l faci, atunci cum înlocuiești sportul?

-Atunci când nu merg la alergat sau la înot, merg pe jos. Știu că am 30 minute să ajung undeva, prefer să merg pe jos dacă este posibil și dacă timpul îmi permite. Și statul la birou, în ședințe este obositor pentru organism, de aceea mai fac și puțin stretching atunci când pot.

irina calancea

-Ești creatoare de pantofi și respectiv, o să te întreb, mersul pe tocuri poate fi considerat un sport?

-Poate fi un aspect nostim pentru unii, dar pur și simplu statul pe tocuri este un exercițiu de încordare a mușchilor, iar coordonarea pașilor este mai dificilă și necesită mai mult efort atunci când mergi pe tocuri de 10, 12 cm și eventual ești într-un outfit office care impune o anumită ținută corporală. Consider că nu este un sport propriu-zis, dar în mod sigur este un exercițiu care, în timp, întărește anumiți mușchi.

-Cât de important este pentru tine aspectul fizic și ce faci pentru a-l întreține? Sport? Alimentație corectă?

-Trăim într-o lume în care aspectul fizic contează mult prea mult și totul ajunge până la exagerare. Îmi place să am o greutate acceptabilă, să mă simt bine în pielea mea, dar nu cred că este bine să exagerăm în a pune mult prea mult accentul pe aspectul fizic. Plus că nu trebuie să judecăm în funcție de acest criteriu, ceea ce unii, încă fac în zilele noastre. Eu, pentru a mă menține fac cât mai multe plimbări în aer liber, merg activ, cum spun eu, adică încordez mușchii și pășesc alert, mai alerg atunci când am timp și bineînțeles, de fiecare dată când am o portiță, practic înotul, mi se pare cel mai relaxant sport. Alimentația corectă este un must, deși, recunosc, uneori sar peste mese, ceea ce mă face să mă abat de la regula unui program de mese recomandat. Dar încerc să am grijă și să țin cont de indicele glicemic al alimentelor pe care le cumpăr. Știu că acesta contează mai mult decât caloriile inscripționate sau grăsimea stipulată pe ambalaj.

irina calancea

-Ce tip de sport ți-ai dori să încerci?

-Mi-aș dori să încerc bungee jumping, dar nu știu dacă sunt atât de curajoasă.

-Cum a fost experiența în proiectul ”Accept Provocarea” în parteneriat cu Niagara Fitness Club? Cât de util?

-Îmi plac activitățile menite să te facă să îți depășești starea de confort, să ieși din rutină, deci cred că experiența este una pozitivă și sunt bucuroasă că am făcut parte din acest proiect. Orice inițiativă de a face sport este utilă pentru mine, deci salut cu drag orice altă provocare de acest tip. Este bine ca astfel de activități să se întâmple des, întrucât în ritmul alert al vieții de zi cu zi, uităm și de provocările acitivităților fizice, însă le facem față celor psihice, lucrative.

1.3

1.12

ETAPELE:

  1. Antrenamentul a început cu niște mișcări lente în apă pe ritmul muziciiirina calancea
  2. După aproximativ 10 minute de încălzire a mușchilor mâinilor și picioarelor au urmat mișcări mai complicate executate în apăirina calancea
  3. Pe tot parcursul antrenamentului antrenoarea de Aqua Aerobică prezenta mișcările pe care Irina le executa în apă

irina calancea

4. Aqua Aerobica antrenează foarte bine și respirația, așa că pe tot parcursul antrenamentului Irina a inspirat și expirat activ, pentru a reuși cu succes să execute exercițiileirina calancea

5. Deși a fost pe alocuri complicat, așa ca o adevărată provocare, Irina a recunoscut că a fost foarte dinamic și distractivirina calancea

1.13

Partenerul proiectului: Niagara Fitness Club

Fotograf: Victor Taran

Operator: Greg Schwartzog

Autorul proiectului: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*