Fashion Journalism Special

Cristina Stamatin: Un prezentator e ”obligat” să fie prieten bun cu stilistul său

Cristina Stamatin

De 5 ani o urmărim la Prime TV, informându-ne despre cele mai importante știri. Cristina Stamatin, prezentatoarea de știri de la Prime a acceptat să ne povestească despre preferințele sale vestimentare, despre cum e să fii stilista celor mai importanți bărbați din viața unei femei, precum și despre rigorile vestimentare de la o televiziune. Toate detaliile în rubrica ”Fashion Journalism” și într-un shooting excepțional cu ținutele din magazinul ”My London Shop”.

-Televiziunea ți-a influențat cumva alegerile vestimentare, stilul? 

-Eu sunt adepta stilului casual! În garderoba mea găsești foarte mulți blugi, bluze, fuste și foarte puține sacouri sau cămăși. Nu m-am gândit niciodată să îmi schimb stilul de îmbrăcăminte, mă simt foarte bine într-un tricou și în blugi boyfriend sau rupți. În schimb la TV toată lumea mă vede îmbrăcată elegant. E și logic! Așa trebuie să apară un prezentator în fața telespectatorilor. Însă după ce îmi fac munca, îmi las tocurile, îmi scot machiajul și îmi iau haine comode. Nu neg că oamenii care îi întâlnesc pe drum spre casă se uită foarte atent și la cel mai mic detaliu din ținuta mea. Dar nici măcar acest lucru nu mă face să îmi schimb stilul.

Cristina Stamatin

-Dar faptul că ai devenit mămică? Ai renunțat la anumite ținute?

-Nu aș avea de ce! Sunt o mamă tânără! Nu văd o problemă să port fuste scurte sau bluze mai decoltate! E adevărat faptul că nu aleg așa ținute când ies cu copilul la plimbare, în parc. Ași arăta ca un clovn. Dar atunci cand merg cu prietenii în oraș nu îmi aleg hainele cu gândul ”nu poți îmbrăca asta pentru că ești mamă”. Nici nu îmi dau seama care ar fi acele haine!

Cristina Stamatin

-Știm că ținuta ne dă o doză de încredere. Au fost situații când stilistul de la TV ți-a oferit ținuta cu care apari pe eran în acea zi, iar tu ai simțit pur și simplu că nu ți-ai dori să îmbraci acea ținută? Cum ai reacționat?

-Un prezentator e ”obligat” să fie prieten bun cu stilistul său. Glumesc! Se întâmplă foarte des să nu îmi placă haina pe care urmează să o îmbrac la știri. Dar nu e o tragedie, o schimb sau o combin cu altceva! Important e ca ce îmbrac să mă reprezinte și să îmi placă mie în primul rând! Asta îmi dă o doză de încredere în sine. Iar dacă acea bluza nu stă bine pe mine, îmi iau tradiționalul sacou negru cu orice top sub el! Și totul e ok! 5 ani de televiziune m-au învățat că e mult mai important ce spui, decât ce îmbraci! Rog să fiu înțeleasă corect! Eu chiar am grijă să arăt bine la TV, îngrijită mai exact! Pentru că un prezentator de știri nu trebuie sa atragă atenția telespectatorilor prin ce poartă, dar prin ce spune!

Cristina Stamatin

Cristina Stamatin

-Ce înseamnă pentru tine stilul? Cum îl definești?

-Stilul este o exteriorizare a ce suntem, de fapt! Aici vorbim despre ce citim, ce îmbracăm și ce facem în timpul liber! Toate aceste lucruri le arătăm oamenilor când ieșim în stradă. Stilul este modul în care combinăm hainele, cum le purtăm și cu ce ocazie! Stilul vestimentar îl clădim din copilarie! Eu, de mică, mi-am dorit să pot lua hainele mamei, să merg la croitorie și să le modific marimea! Așa că, la vârsta mamei, mă văd ca mama: stilată, rafinată și cu o garderobă de invidiat!

-O ținută bine aleasă poate schimba ceva în viața unei femei? Dar în carieră?

-Bineînțeles! E foarte important să te îmbraci adecvat! Trebuie să existe o armonie între frumusețea externă și cea internă! Dar să nu uităm că „haina nu îl face pe om”! Și dacă e să vorbim de carieră atunci în primul rând corect ar fi să spun că e nevoie de multă muncă!!!! Si un pic de noroc e binevenit!

Cristina Stamatin

-Am observat că ai 2 bărbați stilați în casă și sunt sigură că este vorba de implicarea unei femei stilate. Cum e să fii stilista soțului și al propriului copil? Sunt ascultători?

-Imi face mare plăcere să aleg hainele pe care le poartă cei mai importanți barbați din viața mea! Imi place la nebunie sa merg la cumparaturi și să uit de mine atunci când văd un tricou potrivit pentru Matei sau o camașă pentru George. Totuși satisfacția cea mai mare e să fac cumpărături pentru toți 3! Nu pot să neg asta!!! Soțul e mai puțin ascultător decât Matei, dar doar pentru că baiatul meu încă nu vorbește! :))) George are gusturi foarte bune, dar eu mereu am ceva de spus!

-Când ai fost ultima dată la shopping? Unde și cât obișnuiești să cheltui?

-De când am devenit mămică s-au adunat multe lucruri pe care le-am lăsat pe mai târziu! Shoppingul e unul din ele! Obișnuiesc să fac cumpărături în perioada reducerilor! Nu pot să dau o avere pe haine! Sunt un om calculat! Așă că sper spre sfârșitul verii să pot să merg la shopping cu băieții mei!

Cristina Stamatin

-La shopping mergi singură? Cu prietena sau cu soțul? Ții cont de părerea soțului?

-Îmi place la nebunie să pierd timpul prin magazine! Merg singură, de obicei! Așa știu sigur că fac alegerea corectă! Prietenele sau soțul sunt oamenii la care apelez când trebuie să aleg o rochie elegantă! Acolo….e loc de păreri, dar când îmi cumpăr haine de zi îmi place să-i surprind!

-Spre final, cum a fost experiența ta în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”?

-Am rămas plăcut surprinsă de hainele din magazinul My London Shop! Rochiile, accesoriile și pantofii sunt superbi! Acolo îți poți alege o ținută perfectă pentru un eveniment important și ceva foarte colorat și stilat pentru birou!

Cristina Stamatin

Cristina Stamatin

Cristina Stamatin

Partenerul proiectului: My London Shop

Fotograf: Nona- Ramona Carpik

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*