BLOG PR SPECIAL Special

Cum a fost noaptea de 5 stele la Radisson Blu Leogrand Hotel din Chișinău

Locație: Taste of Blu, Radisson Blu Leogrand Hotel Chișinău Foto: Stela Roman

Ne plac experiențele noi, să fim inventive și să avem colaborări win-win (am tot vorbit despre ele în ultimele editoriale de la rubrica blog). Așa că la acțiune! atunci când apare o idee nouă 😀 N-o lăsăm prea mult să „respire”, ci o trăim! 

Și ideile bune apar așa, pe neașteptate, la un ceai cu o persoană pe care aproape că nu o cunoști. Discutam cu Ana Creascov, managera revistei „Town Magazine” despre posibilitățile de colaborare dintre această revistă imobiliară și Agenția de PR Everyday și site-ul Everyday. La un moment dat, Ana zice: poate promovăm cu reportaje video hotelele din Chișinău? Eu însă, naivă îi răspund: M-ar plictisi așa gen de reportaj. Mi-aș dori mai degrabă un vlog, pentru că sunt pornită pe acest domeniu… Descoperiți vlogurile mele pe contul de YouTube (click aici). Zis și făcut. Am adăugat-o în formula noastră și pe cea care e instagrammeră și face cele mai creative fotografii – Stela Roman și așa am ajuns să trăim împreună experiența unei nopți de 5 stela la Radisson Blu Leogrand Hotel.

Culorile de la micul dejun Foto: Stela Roman

O să începem cu recenzia mea. 

Victoria Ungureanu:

Cazarea și micul dejun

Hotelul Radisson Blu Leogrand este ca un muzeu. Mi-a plăcut începând de la design, tablourile din orice colț al hotelului și terminând cu atmosfera creată de personalul hotelului. Sunt o persoană vizuală, așa că tot decorul din Radisson mi-a redat o stare „satisfacție” vizuală. Ce să mai zic despre starea de bine de la micul dejun, atunci când varietatea de bucate era atât de mare, încât nu știam de unde să începem, ochii se plimbau prin toate farfuriile 😀 dar nu poți duce prea mult, așa că ne-am limitat la ce ni s-a părut mai atractiv pentru papilele noastre gustative din acea dimineață.

Taste of Blu

Nu e prima degustație la care sunt invitată, însă experiența de la Taste of Blu mi-a întărit ideea că un vin bun devine și mai bun, atunci când e prezentat de un somelier carismatic și când ai prietenii tăi alături de care te simți relaxată și poți zâmbi continuu,  mai ales după câteva soiuri de vinuri degustate. Excursia prin colecția de vinuri Taste of Blu mi-a oferit experiența și plăcerea de a degusta altfel un pahar de vin, de la aromă până la savurare… Am însușit de asemenea etapele degustării: 1. rotești paharul pentru a vedea consistența vinului/alcoolului și culoare, 2. îl miroși, 3. îl plimbi prin gură 😀 Celelalte secrete le aflați de la somelierul de la Radisson Blu Leogrand Hotel 😀

Zaxi

Restaurantul de printre norii Chișinăului. Da, îți oferă senzația aia de parcă ai fi în una dintre cele mai înalte clădiri – zgârâie nori din America, dar nu e… Dacă vă doriți să iubiți ceva mai mult acest oraș, mergeți într-o seară la Zaxi și admirând orașul de la înălțime, savurând un vin bun și bucate gătite de bucătari iscusiți, veți înțelege, sunt locuri în Moldova unde te poți simți așa cum te-ai simțit în oricare alt restaurant din Europa.

Lotus Spa

Distracția la Zaxi a durat până după ora 1:00, perioadă în care am tot exclamat wow de la ce vedeam în farfurie, ce gustam, dar și ascultând recitalul live al trupei „Cuibul”. Așa că relaxarea de a doua zi din zona spa a fost mai mult decât relaxantă. Am început cu jacuzzi, apoi cu baia cu aburi – hamamul turcesc, însă n-am rezistat mai mult de 3 minute și am migrat în baia cu aer cald și uscat. Am simțit cum se topea corpul și cu fiecare minut, trăiam o stare de împlinire și ușurare pe care nu știu dacă o mai poți descoperi altfel… Testați 🙂

Stela Roman:

3 lucruri care mi-au plăcut:

  • Hotelul oferă produse de îngrijire de la This works, un brand despre care am auzit multe lucruri bune și pe care am vrut să-l încerc de mult timp. Recunosc, am luat și ceva acasă, dar asta va fi secretul nostru 🙂
  • Dejunul în stil bufet suedez care e deschis până la ora 11.00. Pe lângă faptul că ai o alegere enormă, mai poți și să lenevești în pat dimineața, fără frica de a rămâne fără dejun.
  • Cina la Zaxi. Primul lucru pe care îl observi atunci când urci pe acoperiș e atmosfera. Ai impresia că nu ești în Chișinău. Seara, cu muzică live, cu luminițele orașului în depărtare, Zaxi mi-a adus aminte de un local din inima Europei.

Pentru cei care s-au dezis sau vor să limiteze consumul de carne, aici sunt o mulțime de opțiuni de bucate din pește. Noi am gustat vreo 6, și toate au fost delicioase. Mie cel mai mult mi-au plăcut sushi, pentru că sunt o mare iubitoare. Apropo, bucătarul care le gătește este japonez.

La desert recomand cu încredere creme brulee, pentru că vine împrună cu cea mai gustoasă înghețată pe care am întâlnit-o vreodată. Și aici nu exagerez. Dacă iubești acrișorul, asta e alegerea perfectă. Înghețată de lămâie, fără pic de aromă sau gust artificial, acrișoară și fresh. Aș mânca-o cu kilogramele.

Foto: Stela Roman

2 lucruri pe care le-aș încerca data viitoare

Sala de sport. Hotelul oferă o sală de sport, situată în Lotus Spa. Nu am avut timp să o testăm de această dată, dar mi-a făcut din ochi și cu siguranță aș intra data viitoare.

Deși am petrecut câteva ore în Aqua Zone, aș recomanda de rezervat măcar jumătate de zi pentru asta. Și aș combina această vizită cu un tratament facial sau masaj. După aceasta eram atât de relaxate încât nu vroiam să revenim la realitate și să ieșim în oraș.

Ana  Creascov:

Se zice că nu e bine să-ți faci așteptări, pentru a nu avea dezamăgiri ulterior. În cazul meu așteptările au fost mult mai mici decât însăși colaborarea cu Radisson Blu, care mi-a spulberat mai multe stereotipuri referitoare la hotelurile de lux.

Timp de 12 ore cât am fost cazate în hotel, am fost surprinsă de câteva momente:

  1. Personal extrem de atent. Mă așteptam la o doză de reticență sau, pe alocuri, chiar de aroganță din partea personalului, dar nu a fost să fie. Mai mult decât atât, cu unii oameni de acolo am stabilit noi idei de proiecte și colaborări;
  2. Atitudine familială. De la intrarea în lobby, în ascensor, pe holuri, în restaurant, până în Aqua Zone și chiar în automobilul de serviciu al hotelului, ești însoțit de aceeași atmosferă caldă și oameni binevoitori;
  3. Mâncare prea delicioasă. Atât micul (care, de fapt, a fost enorm de mare și variat) dejun, cât și cina luată la restaurantul Zaxi au fost o adevărată revelație. Papilele mele gustative au dansat încă o săptămână după;
  4. Degustare de vinuri cu continuare. Nu am participat pentru prima dată la o degustare de vinuri, însă charisma și profesionalismul somelierului de la Taste of Blu mi-au dat de înțeles că vinul mai are infinit de multe povești de spus. Din acea seară m-am ales și cu un preferat ”blanc”.

Sunt recunoscătoare administrației hotelului pentru că a venit în întâmpinarea ideii noastre și a transformat-o într-o experiență prețioasă!

Foto: Stela Roman

Mai multe impresii veți putea urmări într-un vlog. Vă anunțăm noi când apare 🙂

Sursa: Everyday Journalism

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*