PR SPECIAL Special

CURS beauty: Învață cum să îți conturezi sprâncenele cu henna

Masha BeautyEste specialistă henna și are o experiență de peste 6 ani în modelarea și stilizarea sprâncenelor. Maria Tugutchi este fondatoarea salonului „Masha Beauty”, și-a făcut studiile la școala de machiaj „Elena Simkiv”, unde a învățat stilizarea și modelarea sprâncenelor cu brow henna, iar după acest curs a găsit o companie de henna naturală din India. Mai mult decât atât, Maria a urmat și un curs la producătorii din India. Acum fondatoarea salonului anunță că lansează cursul dedicat femeilor care își doresc să își stilizeze/contureze sprâncenele cu ajutorul hennei, fie pentru a și le face singure sau pentru ași lansa o afacere în acest domeniu. Află din interviu de ce henna și care sunt avantajele.

-De ce trebuie să apelăm la conturarea sprâncenelor cu henna și nu la tatuare sau microblanding?

-Trebuie pentru început să înțelegem ce este henna și ce obținem cu ea, ce este microblandingul și efectul acestuia. Henna este un colorant natural, care este fabricat din frunze uscate de lawsonia. Acest produs este considerat a fi un produs inofensiv, deoarece are o origine naturală.

Ca specialistă în domeniul tatuajului bio cu henna, sigur că voi recomanda ca femeile să aleagă această procedură și nu microblandingul, deoarece este o procedură absolut nedureroasă, este o procedură care regenerează firul de păr al sprâncenelor și este pentru cei care au un spațiu gol, care cresc sprâncenele pentru o nouă formă, sau care nu sunt încă gata pentru un tatuaj.

În opinia mea, microblandingul este pentru femeile care într-adevăr nu au sprâncene absolut deloc, iar asta ar fi unica soluție pentru ele. Cunosc foarte buni meșteri care fac minuni cu această procedură, dar asta rămâne la alegerea fiecărei femeie în parte.masha beauty

-Și dacă ar fi să enumerăm avantajele hennei pe sprâncene, care ar fi acestea?

• Principalul avantaj al hennei naturale este faptul că acest tip de vopsea este sigur pentru sănătate

• Acest tip de tatuaj îl pot face și femeile însărcinate și care alăptează

• Vopsirea cu henna nu expune pielea la stres mecanic, astfel încât nu există nici o iritație în locul bio tatuat

• În timpul vopsirii henna are un efect pozitiv asupra firelor de păr, făcându-le mai groase și mai puternice

• Dacă veți obosi de bio tatuajul cu henna, nu va trebui să treceți printr-un proces de eliminare lung, dureros și costisitor

• Vopsirea sprâncenelor cu henna naturală se menține aproximativ 1 lună, în contrast cu vopseaua care se menține 1 săptămână.

Henna este o procedură care regenerează, întărește și stimulează creșterea firului de păr, astfel putem să ne restabilim sprânceana.masha beauty

masha beauty

-Ce produse utilizezi?

-Henna pe care o folosesc este produsă în India și are un miros bogat de iarbă și o nuanță verde, ceea vorbește despre faptul că este sută la sută naturală. Această henna se păstrează numai în ambalaje de folie, evitând contactul cu lumina, pentru ca să nu își piardă din calitățile ei benefice asupra firelor de păr și a pielii. Henna naturală se prepara cu apă fierbinte (apă clocotită), iar la baza acestei henne sunt 97% compoziție naturală și până la 3% de adausuri acceptabili pentru intensitatea culorilor și vopsirea rapidă a pielii.masha beauty

-Ai devenit traineră în domeniul henna. Care sunt beneficiile acestui domeniu? În cât timp înveți și în cat timp devii sută la sută specialist?

-Beneficiile acestui domeniu sunt zâmbetele clientelor după procedură și desigur, rezultatele pe care le obțin după efectul hennei. Nu pot să zic exact în cât timp devii specialist 100%, pentru că este individual și depinde de persoană. Cât mai multă practică cu sprâncene mai problematice și devii specialist în scurt timp. Eu am învățat să fac modelarea și stilizarea sprâncenelor acum 6 ani și doar am avut nevoie să studiez procedura de vopsire a sprâncenelor cu henna.

Și totuși, cred eu, în domeniul beauty nu poți fi sută la sută specialistă, pentru că tendințele mereu se schimba și mereu trebuie să faci cursuri de perfecționare ca să fii în trend cu noile tendințe și tehnici.masha beauty

-Când e următorul curs?

-Cursurile sunt organizate săptămânal și din ce în ce mai multe femei doresc să însușească acest domeniu, deoarece sprâncenele bine stilizate și modelate oferă expresivitatea feței, deschid privirea.

-O femeie poate să își facă sprâncenele cu henna în condiții casnice, fără a apela la un specialit? Dar după acest curs e posibil ca individual să și le facă?

-Sigur, însușind tehnica de vopsire cu henna își poate vopsi sprâncenele în condiții casnice fără riscuri pentru sănătate, pielii și sprâncenelor  (doar dacă nu este alergică la anumite plante din care este produs praful de henna). Acesta poate fi unicul risc care se poate manifesta în formă de alergie. Pentru a evita asta, înainte de a începe procedura facem un mic test.

masha beauty

masha beauty

-Cât de dezvoltat e în Moldova acest domeniu? Concurență?

-Concurența în ultimii  ani a crescut considerabil odată cu dezvoltarea și solicitarea tot mai mare a acestei proceduri de către femei, însă cred că toți specialiștii buni au loc pe piața, iar clienții sunt cei care decid în cine au încredere.

„Masha Beauty” este distribuitor oficial al hennei Profhenna din India, iar cei interesați o pot procura. Femeile interesate de cursurile de modelare și stilizare cu henna, pot afla mai multe detalii la nr. de telefon: 068 74 51 35. Pentru cei care vor indica la înscrierea comenzii codul #EVERYDAY vor primi un bonus.

masha beauty

Înainte de procedura cu henna

masha beauty

După procedura cu henna

Fotografă: Victoria Tihonova

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*