DIVERTISMENT Journalism in Moldova

„De la jurnaliști pentru jurnaliști” – inspiră-te de la Maria Eșanu

14445081_1215271365196288_5084885261423087500_o

„De la jurnaliști pentru jurnaliști” – rubrica săptămânală dedicată jurnaliștilor continuă. Cu toții știm că oamenii din mass-media sunt oameni de creație, iar uneori inspirația este greu de găsit. Cineva citește mai multe cărți și privește mai puține filme, altcineva privește mai multe filme și citește mai puține cărți, dar până într-un final fiecare dintre ei pot avea câte o recomandare bună atunci când îți dorești un moment de relaxare. Astăzi relaxarea ta va începe cu jurnalista și PR-ista Maria Eșanu, care o adoră la nebunie pe Elif Shafak, iar pentru colegele de breaslă are o recomandare de carte mult mai specială.

Cărți

„Nu pot cataloga cărțile în bune și rele, preferate și nepreferate. Pe autori, da. Am întocmit o listă cu scriitorii preferați, iar în  fruntea acesteia stă Elif Shafak. Cărțile scrise de ea, de care nu aș putea să mă despart, sunt: Lapte Negru, Bastarda Istanbulului și Cele 40 de legi ale iubirii. Lucrările lui Elif Shafak  stau la loc de cinste pe rafturile mele cu cărți.

Femeile, fetele care trăiesc din scris (sau măcar încearcă acest lucru) la sigur se vor regăsi, câtuși de puțin, în cartea „Lapte Negru”. O recomand colegelor de breaslă, care își doresc o carieră, dar duc și o luptă interioară din cauză că alungă momentul de a deveni mame” , afirmă Maria.

Filme

„Jurnaliștii nu prea au timp de filme, mai ales de seriale. Cine lucrează într-o redacție de știri, mă înțeleg ce spun. De mai bine de două luni însă, mă pot bucura de acest avantaj, de a privi filme, și asta deoarece m-am reprofilat în PR și Comunicare, iar acum dispun de un program mai lejer.

Atmosfera dintr-o redacție de știri îmi lipsește, de aceea mă consolez cu câte o serie din Newsroom, un serial de dramă american despre un prezentator de știri” , a conchis jurnalista.

Locul preferat

„Locul preferat din Chișinău este acela unde mă așteaptă iubirea, adică acasă” , menține Maria.

Offline

„Când nu sunt online, dorm… sau fac o groază de lucruri mult mai importante. Nu mă consider o persoană dependentă de online”,  a declarat Maria Eșanu pentru Everyday Journalism.

Autoare: Sabina Hirianov

Sursa foto: Alexandru Moisei

Sursa: everydayjournalism.md

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*