Advertorial SPECIAL Special

De la muzică populară la ”Belly Dance”. O interpretă de muzică populară s-a lăsat provocată //VIDEO

IMG_5609Belly Dance este unul dintre cele mai vechi tipuri de dans, fiind cel mai renumit dans de ritual dedicat ”zeiței fertilității” în Egipt, Babilon și India. Astăzi vă invităm să descoperim împreună acest tip de sport, pe care am provocat-o să-l încerce interpreta de muzică populară, Stela Botez. Antrenamentul a fost organizat la Niagara Fitness Club și se pare că interpretei i-a plăcut experiența. Vedeți imaginile de mai jos: 

-Probabil fiecare artist are secretul său de a-și ”încălzi” vocea de dimineață. Tu cum te înviorezi? Faci sport de dimineață?

-Eu nu exersez dimineața pentru că vocea mea se trezește odată cu întreg organismul. Vocea mea este în formă dacă și eu mă simt bine ca stare de spirit, de aceea, pentru mine, cel mai bun exercițiu pentru corzile vocale este starea psihologică pe care mi-o creez înainte de a cânta. Cert este că în fiecare dimineață fac gimnastică și o practic de mulți ani, ceea ce îmi ajută să reușesc tot ceea ce îmi pun ca scop.

-Ce sport practici de obicei și de ce îți place?

-Un sport anume nu practic din lipsă de timp, dar pentru diversitate am mers la sala de forță, am făcut un pic de dansuri moderne și latino cu Damian Agop, am mers și la Pilates, Fitness. Vara obișnuiesc să alerg.

IMG_5594

-Imaginea contează foarte mult pentru un artist. Tu ce efort depui ca să arăți bine?

-Eu nu depun efort ca să arăt așa slabă precum sunt pentru că ăsta îmi e ”feleșagul”, așa îmi sunt genele. Am grijă să mă alimentez corect și să fac gimnastică pentru a-mi menține tonusul muscular. Nu țin diete nici de slăbit și nici de îngrășat.

-Sportul e o provocare? O necesitate sau o plăcere pentru tine? 

-Sportul este o necesitate pentru că mă ajută să mă simt bine și să lucrez mai cu forță. În cazul nostru, Belly Dance este o provocare pentru că nu am mai exersat acest tip de dans, care poate fi considerat un gen de sport fiindcă necesită efort fizic destul de mult.

IMG_5630

-Cum a fost în proiectul ”Accept provocarea” în parteneriat cu Niagara Fitness Club? Cum a fost să încerci să dansezi pe muzică orientală, tu fiind interpretă de muzică populară?

 -O experiență frumoasă mi-a oferit proiectul Everyday Journalism și Niagara Fitness Club. Eu m-am distrat alături de talentata instructoare și chiar mi-a plăcut foarte mult acest tip de dans. Cultura orientală este una deosebită, iar faptul că sunt interpretă m-a ajutat să execut mișcările din Belly Dance și sper că mi-a reușit!
IMG_5603
ETAPELE:
1. Antrenamentul de ”Belly Dance” durează 55 de minute și începe cu 10-15 minute de mișcări de bază pentru a încălzi mușchii și articulațiile
IMG_5674
2. În cea mai mare parte a antrenamentului, Stela a fost învățată mai multe mișcări de dans oriental ( 30 – 35 minute)
IMG_5668
3. De asemenea, antrenoarea a învățat-o pe interpretă cum poate dansa cu ajutorul unei baghete
IMG_5785
IMG_5795
4. O altă tehnică de dans a fost și cea cu ajutorul unei pânze care a avut rolul de a face antrenamentul dinamic și interesant
IMG_5748
IMG_5710
5. Antrenamentul a luat sfârșit cu întinderea și câteva exerciții de final, care au durat până la 10 minute
IMG_5812
Partenerul proiectului: Niagara Fitness Club
Antrenoare: Iana Fortuna
Fotograf: Victor Taran
Operator: Greg Schwartzog
Autorul proiectului: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*