Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova SPECIAL Special

Diana Musaelean s-a redescoperit în proiectul ”Fashion Journalism”

Diana MusaeleanDacă ești un cititor fidel al site-ului ea.md, atunci trebuie să știi că Diana Musaelean este reportera, care îți aduce zilnic cele mai interesante știri și curiozități din toată lumea și  autoarea proiectului „Ce vor femeile?!”. Astăzi vă facem cunoștință cu Diana, fata pasionată de culoarea negru, jurnalism și stil. Ea a cochetat cu obiectivul aparatului de fotografiat timp de câteva ore în 3 ținute diferite, iar rezultatul este neobișnuit. Ce zici, poate inspiră și pe tine unul dintre aceste look-uri? 

Diana Musaelean-Ce înseamnă stilul pentru Diana Musaelean?

-Stilul înseamnă o armonie între culori și croieli. Stilul mai presupune simplitate, modestie și carismă redată prin vestimentație, nu și cele mai actuale tendințe, purtate fără simț estetic rafinat.

-Pentru un reporter din domeniul online, stilul este obligatoriu?

-Bineînțeles! Stilul este important pentru oricine, de ești medic, jurnalist sau student, nu contează! Nu știu cât de obligatoriu este să fii stilat, fiind un reporter în domeniul online, cert este că, vrei nu vrei, imaginea e cartea de vizită pentru oricine. Chiar și așa, contează totuși să potrivim stilul cu sfera de activitate pe care o avem.

-Am observat că preferi piesele vestimentare de culoare neagră. Ești gată să renunți la această culoare pentru totdeauna?

-E adevărat. Port des culoarea neagră, deși, nu pot spune că sunt pasionată de această nuanță. Adevărul e că negrul este comod, practic și mereu potrivit! Când nu am inspirație ce să îmbrac, asortez mai ușor vestimentația întunecată. Nu știu dacă aș renunța vreodată definitiv la negru. Încerc să nu exagerez  totuși, purtând doar negru, ca să nu ajung să mă plictisesc de el!

-În Chișinău avem unde să facem shopping calitativ? Dar prețurile sunt accesibile pentru toți?Diana Musaelean

-E mai greu cu shoppingul la Chișinău pentru că ba e lipsă de calitate, ba avem prețuri prea exagerate pentru ținute care nu merită. În același timp, am zis întotdeauna, stilat nu înseamnă scump, iar scump nu înseamnă stilat. Dacă porți în tine un bun-gust, îți poți alege o ținută impecabilă chiar și într-un magazin de second hand.

-Pe cine dintre jurnalistele autohtone le admiri la capitolul stil vestimentar?

-Eu în general admir femeile frumoase și stilate. Mie îmi place stilul Doinei Popa pentru că e mai aproape de preferințele mele vestimentare! O admir și pe Lilu. Ea e mai romantică și îndrăzneață prin stilul său.

-Care sunt greșelile vestimentare pe care le fac majoritatea femeilor din Republica Moldova? Ce sfat ai pentru ele?

-Multe femei fac exces de zel! Poartă prea multe culori într-un singur look sau spre exemplu, încalță pantofi de seară, sandale înalte, la o plimbare în parc. Femeile de la noi țin totuși la imaginea lor, însă nu toate știu să și-o pună corect în valoare și atunci, apare acest exces de zel.  În același timp, nu pot spune că nu avem femei stilate. Le avem și nu sunt puține.

Diana MusaeleanStilul se învață totuși, de aceea le-aș recomanda celor care încă nu și-au găsit propriul fel de a se îmbrăca să se inspire din rețele de socializare, bloguri, reviste online. Un alt sfat este să țină cont totuși de simplitate.

-Ce ar trebui un bărbat să îmbrace ca să poată cuceri o femeie? Sau stilul pentru bărbați nu este așa de important?

-Imaginea contează pentru oricine, dar totuși bărbații cuceresc nu doar prin asta. Știu o mulțime de bărbați care sunt stilați, însă nu foarte inteligenți sau atrăgători. În viziunea mea un bărbat ar trebui să se îmbrace simplu, cu gust, însă să nu facă impresia de un fashionist înflăcărat, asta cred eu atrage doar pe moment. Ce nu accept în stilul  masculin e vestimentația sportivă, în oraș, în restaurant sau la birou.

 -Cum ți s-a părut experiența în cadrul proiectului Fashion Journalism în parteneriat cu magazinul My London Shop?

-E o experiență frumoasă pentru că am avut liber să-mi aleg ținute într-un  asortiment enorm de haine. Am ales să port look-uri diferite de cele pe care le port zi de zi. E important să ne vedem uneori  într-o altă ipostază. Deci, proiectul Fashion Jurnalism, te redescoperă într-un anumit fel.

Diana Musaelean

Diana Musaelean

Diana Musaelean

Diana Musaelean

Diana Musaelean

Diana Musaelean

Diana Musaelean

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”

Fotografă: Mirell Rosh

Reporteră: Sabina Hirianov

Autoarea proiectului: Victoria Ungureanu

Sursa: Everyday Journalism

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*