NEWS SPECIAL

Echipa Everyday Journalism

Azi dăm startul unui proiect inedit – Everyday Journalism. Aici vei avea posibilitatea să cunoști jurnaliștii și instituțiile mass media care te informează. Ne propunem să organizăm mai multe evenimente, printre acestea întâlniri, dezbateri și workshop-uri unde îi vom avea ca invitați pe cei mai buni jurnaliști. Mai multe detalii despre acest proiect poți afla din Comunicatul de presă.

Iată cine suntem cei care te vor informa, vor realiza interviuri și vor organiza evenimente – Echipa Everyday Journalism.

Victoria Ungureanu – Jurnalist (Fondatorul Everyday Journalism)

Îi place să guste „bucatele” produse de mai multe bucătării mass- media, fie că e online, radio sau tv. Pe parcursul mai multor ani a obținut experiență în jurnalism online și radio.

În prezent este studentă la Școala de Studii Avansate în Jurnalism, acolo unde spunea ea, continuă să-și construiască cariera unui jurnalist responsabil.

Inițial, ideea proiectului Everyday Journalism a fost materializată printr-un blog pe care, din lipsă de timp, nu l-a administrat prea mult timp.  A trebuit să calce pe mai multe greble și să-și dea seama că trebuie să investească entuziasm în propriul proiect, mai ales pentru că are deja alături jurnaliști care o susțin și care vor face parte din echipa Everyday Journalism. Pentru ea Everyday Journalism înseamnă totul!

Ana Gun – Redactor

Absolventa de studii economice, în prezent studentă la Școala de Studi Avansate în Jurnalism. Îi plac oamenii fenomenali și extremiști, a căror istorii sunt unicat. Citește Zola și Dumas, ascultă Garou și Coldplay.

Îi plac animalele și acasă dădăcește un pisic.  Îi plac călătoriile, filmele italiene și umorul cu bun simț.

La Everyday Journalism se va uita cu un ochi critic peste toate materiale înainte de a fi publicate.

 

Elena Secrieru- Jurnalist

Jurnalismul este oglinda în care se reflectă planurile ei de viitor. Vrea să se afirme în mass-media, iar site-ul Everyday Journalism este o șansă unică de dezvoltare. În prezent este studentă la Facultatea de Litere și crede cu putere că va reuși să-și construiască cu fiecare experiență, bazele unui jurnalist de succes. La Everyday Journalism va realiza interviuri și va afla de la cei mai iscusiți jurnaliști din Republica Moldova secretele ”bucătăriei” mass-media.

Raluca Ioana Chipriade – Jurnalist

Indragostită de muzică și cuvinte, Raluca a absolvit un masterat economic în engleza, care i-a întărit cunoștintele în această limbă. Pasiunea pentru litere a condus-o către o cariera de 1 an și jumătate în media, scriind articole pentru diverse website-uri, atât în engleză cât și în română, pe diverse teme. Recent, a început să scrie prima ei carte, deoarece a simțit că este timpul să contureze și să exprime mai bine gândurile și ideile sale.

Pentru Raluca, site-ul Everyday Journalism reprezintă atât o provocare  cât și o șansă de a privi îndeaproape domeniul jurnalismului și de  a patrunde în fascinanta lume a comunicării. Ceea ce va face aici va fi să ia interviuri și să scrie articole, atât în engleză, cât și în română.

 Victoria Borodin- Jurnalist

Pasiunea și interesul ei se manifestă prin intermediul cuvântului scris. Iubește cărţile şi adoră miros lor, în special al celor vechi.  Îi place frumosul sub orice formă şi de orice natură. Este mereu în căutarea noilor idei, valori, oameni, pasiuni şi experiențe. Se conduce după celebra fraza a lui Nietzsche “Ceea ce nu mă omoară mă face mai puternic”.

Până în prezent a colaborat cu câteva ziare şi reviste. La Everyday Journalism a decis să se implice pentru că vrea să contribuie la schimbarea imaginii despre jurnalism şi jurnalişti, vrea să fie activă în domeniul care îi crează perspective de a-și dezvolta aptitudinile. În cadrul proiect își dorește să cunoască oameni deosebiţi, istorii inedite și să devină mai bună în ceea ce face.

Vadim Zgherea – Blogger

A studiat Telecomunicațiile la Colegiul Politehnic din Chișinău, acum este student la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, co-fondator al postului de radio LOLO. Scrie frecvent pe blogul de media – SPING.lolo.md.
La EveryDayJournalism va realiza săptămânal topuri despre mass-media din Moldova.

 

Geta Rasciuc – editor rubrica Mămici fermecate

Mămică a 3 copii și primul consilier de babywearing din Republica Moldova, promovând slingurile și conceptul de parentare naturală în țara noastră din 2006. Ea a ajutat mii de femei să se adapteze mai ușor în rolul lor de mămică. Predă lecții și sedințe de consiliere pentru mămici în cadrul cursurilor prenatale organizate de Centrul Mamei și a Copilului și de Maternitatea Muinicipală Nr. 2 din Chișinău, dar și pentru cadrele medicale din aceste maternități.

In 2008 a fost menționata de Babywearing International cu premiul “Best Babywearing Week Publicity Campaign”, organizând cea mai eficientă campanie de comunicare în cadrul săptămânii IBW08. In 2009 a organizat cel mai mare eveniment de babywearing din Moldova de până acum – Expoziția de fotografie “La distanța unui pupic” semnata Rodica Dumbraveanu, care a implicat peste 150 de mămici însărcinate.  Din 2010 și până în prezent organizează evenimente și întâlniri de consiliere în cadrul clubului de părinți {Ou} *clubul mamicilor fermecate, pe care la fondat.

Natalia Mogâldea- Jurnalist

Este o fire sociabilă, deschisă şi prietenoasă. Spune că este zăpăcită şi că asta toată lumea o ştie. Marea ei problemă este să  că se ataşează chiar şi de lucruri inutile, de care cu greu se desparte. Cântă, ascultă muzică, face sport în casă şi uneori mai „netezește” pianul. Încăpăţinarea îi aduce deseori probleme şi a acceptă că nu are drum neted în viaţă și că îi place să complice lucrurile.

A făcut jurnalism doar ca să vădă cu ce se mănâncă şi iată, acum va ”unge jurnalism pe pâine”.

Stela Roman – Traducător

Este jurnalist cu acte în regulă. În prezent face masterul în Talkshow-ul radio televizat. A lucrat la mai multe instituții mass media, iar la Everyday Journalism va traduce articolele în limba engleză.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*