Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova

Elena Mogîldea: O femeie fără ruj și fără parfum este o femeie „invizibilă”

elena mogildea

Îi auzi vocea la Noroc FM și o vezi în toată splendoarea la Noroc TV. Astăzi însă o vezi pe Elena Mogîldea în proiectul ”Fashion Journalism”. Stilista Ylianna Danko a ales pentru ea 3 ținute din magazinul ”My London Shop”, iar Elena Mogîldea ne-a vorbit despre feminitate și bărbați stilați. Savurați! 

-Astăzi ai acceptat provocarea lansată de echipa ”Fashion Journalism”. Cât de deschisă ești pentru experimentele vestimentare?

-Foarte deschisă. Sunt o fire care se plictisește repede de rutină, mereu trebuie să fac sau să încerc ceva nou, iar atunci când ai pe cineva alături care sa-ți dea un sfat, despre cum trebuie să combini culorile sau îmbrăcămintea, așa cum a fost în cazul acestei provocări, pentru care îți mulțumesc frumos Victoria, este și mai bine.

Experimentele trebuie să existe mereu în viața mea, altfel aș găsi-o neinteresantă.

elena mogildea

-Crezi că ai simțul stilului? Cum îl dezvolți?

-Îmi place să cred că da. Încerc să-l dezvolt inspirându-mă și experimentând, doar așa cred ca poți să depășești unele bariere pe care le ai în ce privește vestimentația și să ieși din zona ta de confort.

-O femeie stilată este o femeie feminină? Cum definești tu stilul?

-O femeie stilată cu siguranță poate să fie și o femeie feminină, dar și nu. Contează ea cum își poartă această feminitate, pentru că până la urmă atât stilul, cât și feminitatea este ceea ce suntem noi, așa cum suntem.

Definiția mea pentru stil este în primul rând personalitate și  exteriorizare a ceea ce este sau cine este fiecare dintre noi. Este ceea ce vine din interiorul nostru și ce transmitem nu doar prin vestimentație, pentru că aceasta din urmă vine la pachet cu multe alte lucruri care îți formează stilul personal. Și nu în ultimul rând, stilul înseamnă încrederea în tine.

elena mogildea

elena mogildea

-Ți s-a întâmplat vreodată să fii judecată după haină? Cum ai reacționat?

-Poate și am fost, dar cel puțin nu mi s-a spus. Până la urmă gusturile nu se discută, dar dacă ai curaj să ieși din casă cu ce ai ales să te îmbraci, asta reprezentând starea ta interioară, atunci nu trebuie să te deranjeze observațiile.

-Comoditate sau eleganță? Ce alegi?

-Balanța înclină mai mult spre comoditate. Ca să le luăm în parte, prima, e atunci când ai și o stare și o atitudine comodă. Tu te simți comod, orice ai pune pe tine, măcar și un sac, de aici vine și eleganța, care nu neapărat înseamnă o rochie nouă din ultima colecție al celui mai faimos designer vestimentar.  Eleganța nu e ceea ce transmite exteriorul, dar exteriorul în ansamblu cu interiorul, și atunci, ce folos să ai un exterior elegant dacă interiorului nu-i este comod în el?

Elena Mogildea

elena mogildea

-Ai și tu problema ”nu îmbrac a doua oară rochia” sau ”mai fac o pauză ca să o uite lumea”?

-Doar când e vorba de evenimente mai speciale. În rest contează  atitudinea, poți să porți o rochie de mai multe ori și de fiecare dată să fii diferită.

-Cât de des faci shopping?

-Nu atât de des pe cât mi-aș dori, și asta din motivul că nu-mi permit să-mi cumpăr orice găsesc și nu din motive financiare. Trebuie s-o simt din start a mea, să mă reprezinte acea haină și să-și merite investiția.

Elena Mogildea

-Ce nu lipsește niciodată din geanta ta?

-Se spune că o femeie fără ruj și fără parfum este o femeie „invizibilă” orice altceva ar purta, păi iată, rujul și oglinda, dar și o cărțulie în cazul meu sunt unele din acele accesorii care nu lipsesc din geanta mea nicicând și de care cu siguranță nu m-aș desparte. Fără geantă să fiu că tot le-aș lua cu mine 🙂

-O femeie stilată înțeleg, dar un bărbat stilat? Cum trebuie să arate bărbatul de lângă Elena?

-Cum spuneam anterior, stilul este parte a limbajului nostru nonverbal, și nu contează că ai o haină de mii dacă nu este îngrijită. Bărbatul de lângă mine trebuie să fie în primul rând îngrijit și cu atitudine, restul le cultivăm împreună.

elena mogildea

Elena Mogildea

-Cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”?

-Astfel de experiențe sunt mereu binevenite pentru că ne încurajează să mai încercăm și alte stiluri. Pentru mine a fost una enorm de plăcută, cu mult zâmbet și dispoziție. A fost și o plăcere să cunosc persoanele implicate în acest proiect, tu Victoria, reprezentanţii “My London Shop”, stilistul, fotograful și sper să ne mai întâlnim și la alte experimente.

Și ca un sfat pentru cititoare, mergeți la magazinul ”My London Shop”, cu siguranță veți găsi ce căutați și nu veți regreta.

ElenaMogildea

Elena Mogildea

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Oxana Guțu

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*