DIVERTISMENT SPECIAL

Eugen Berdea a renunțat la cariera de toboșar al formației Alternosfera

Eugen Berdea este fostul toboșar al formației Alternosfera. Într-o discuție acesta ne-a destăinuit cum a fost experiența sa muzicală și de ce a plecat din formație.

Pasiunea pentru muzică o am încă de mic. Tatăl meu este muzicant și cred că am preluat-o de la el. Îmi amintesc că la 14 ani, nu eram cointeresat de această sferă. Jucam fotbal cu băieții în curte, îmi trăiam copilăria. Însă tot la 14 ani am ajuns la un concert  unde am simțit cu adevărat că da, eu vreau să mă ocup cu muzica. Nu erau strict tobele, însă le-am ales pentru că preferam să învăț de la tatăl meu și nu de la alți domni. Era concertul trupei “ O’Chad “ , recent  am avut ocazia să cânt cu ei. A fost una dintre cele mai frumoase experiențe trăite vreodată.

Eu am venit în Alternosfera atunci când ei deja s-au format ca trupă de ceva timp. Chiar frecventam și concertele lor, însă odată venit eu nu am contribuit cu nimic nou. Era totul gata, mie îmi rămînea doar să cânt. Aveam o zonă de confort în jurul meu și acest lucru mă împiedica să cresc. Simțeam că sunt deja destul de matur după vârstă și nu destul de matur în domeniul meu. Acesta și a fost motivul din care am luat decizie de a pleca.

Eram membru al trupei Alternosfera atunci când se înregistra albumul Virgula. De ce Virgula ? Ideea îi aparține lui Marcel, el este la capitolul imaginație. Nu aș vrea să intru în detalii însă pot spune că vor fi trei CD-uri și Virgula face parte din ele. Am lucrat la album foarte mult timp , în jur la 3 ani. Cred că va fi un album puternic.

Dacă ar trebui să aleg între un proiect bine plătit cu muzica pe care o prefer mai puțin și unul încă puțin cunoscut pe piață dar ce v-a reflecta starea mea emoțională aș alege prima situație.

Această decizie ar depinde de 2 factori. Primul ar fi cât de mult ar putea să-mi placă proiectul și al doilea voi ține cont de timpul care îmi rămâne și pentru alte proiecte. De obicei , proiectele bine cunoscute presupun un contract semnat, care strict interzice să activezi în alte formații.

A fost o perioadă când m-am gândit că mi-ar plăcea să cânt cu o trupă preferată, însă acum înțeleg că e bine așa cum e. Ei îmi plac datorită componenței, datorită la tot ceea ce fac. Atunci când ești în formație primești o plăcere, însă e cu totul diferită de cea când savurezi muzica doar ascultând-o. La fel a fost și cu Alternosfera. A fost o perioadă când le tot propuneam să-și întoarcă vechiul toboșar.

Elena CORCIMARI

EVERYDAY JOURNALISM.COM

 

Comments are closed.