DIVERTISMENT NEWS SPECIAL

’’Sănătatea are gust’’ este evenimentul care te învață să mănânci corect!

Săptămâna trecută a avut loc prima ediţie a evenimentelor marca ’’Sănătatea are gust’’. Invitaţii speciali ai serii au fost Maria Marian şi Alexandru Carapostol care ne-au învăţat ce înseamnă să duci un mod de viaţă sănătos şi cât de importantă este alimentaţia pentru o bună funcţionare a organismului.
Organizatoarele evenimentului sunt patru tinere care fac parte din organizaţia LeaderShe şi care ţin să facă o schimbare în Moldova la capitolul stil de viaţă sănătos:
‘’ În cadrul orelor, la training, am învăţat cum să facem un proiect şi am decis că ar fi foarte bine să practicăm acest lucru. Ne-am unit puterile şi pentru că ne interesează cel mai mult domeniul sănătăţii am creat acest proiect în cadrul căruia se vor petrece diferite evenimente la fiecare două săptămâni. Mesajul şi scopul este de a face o schimbare şi de a aduna o comunitate cât mai vastă de oameni cărora le pasă de sănătatea lor’’.
Carolina Dogaru
Tot organizatoarele ne-au spus că nu vor avea loc doar evenimente de acest gen, însă ne vom bucura de multe alte activităţi:
’’Înafară de lecţii vrem să facem multe alte activităţi cum ar fi diverse masterclasuri, ieşiri în aer liber, să petrecem bine şi în folosul nostru timpul prețios pe care îl avem la dispoziţie’’.
Cei prezenţi au stat încontinuu cu zâmbetul pe buze şi cu ochi plini de curiozitate atunci când invitata serii Maria Marian ( Prezentatoarea ”Acasă devreme”, Jurnal TV)  a vorbit despre cât de importantă este detoxifierea organismului la început de primăvară şi ce putem face pentru a ne aduce în formă după o iarnă lungă. Tot ea ne-a povestit despre cât de fericită este că poate să învețe oamenii lucruri benfice:
’’În ţara noastră capitolul cultura medicală şi educaţie sanitară are foarte mult de suferit. Spun acest lucru fiindcă în ceea ce priveşte alimentaţia noastră stăm foarte prost, iar asta duce în timp la apariţia multor boli grave’’.
Maria Marian
Tot ea ne-a povestit despre cât de fericită este că se află în faţa unui public dornic de a învăţa lucruri noi şi utile:
’’Eu sunt un tip de om căruia îi place să se facă util. Atunci când văd că oamenii cred în ceea ce zic eu, îmi acordă cu atâta curiozitate diferite întrebări şi îi interesează sănătatea lor, eu mă simt extraordinar. În aşa momente eu îmi dau seama că acesta este darul meu, de a cultiva modul sănătos de viaţă’’.
Maria Marian
Iar pentru cei care nu au reuşit să afle de la ea tot ce au dorit vor mai avea ocazia, pentru că am fost fericiţi atunci când Maria Marian ne-a confirmat faptul că acesta nu este ultimul eveniment la care va participa:
’’Acesta cu siguranţă nu este ultimul eveniment la care particip. Eu mă bucur foarte mult că am fost invitată. Salut cu mult drag astfel de iniţiative şi vreau cât mai multe evenimente de acest gen şi tot cu acelaşi public care doar să se mărească numeric, mi-aş dori la următoarele evenimente să văd aici 50 de personae, 100 de persoane, 200 de persoane şi tot aşa mai departe fiindcă cu cât vom cunoaşte mai mult cu atât vom fi mai sănătoşi ’’.
Seara a fost foarte interesantă iar publicul extraordinar de activ. Au fost puse diverse întrebări, şi în afară de toate lucrurile minunate pe care le-au aflat, cei mai norocoşi dintre ei s-au întors acasă şi cu câte un mic premiu: 3 exemplare din volumul “Frumuseţea se învaţă” de Dana Sota, care au fost câştigate printr-o extragere la tombolă de trei domnişoare.
premii
premii
castigatoare
Am petrecut o oră superbă şi în compania celui de-al doilea invitat al serii, Alexandru Carapostol bucătarul-șef al Restaurantului ”MiaDora”. El ne-a dat sfaturi despre cum să pregătim cea mai gustoasă mâncare într-un mod sănătos, tot de la el am aflat că cea mai perfectă bucătărie este cuptorul cu lemne al bunicii.
bucătar
Am petrecut o seară deosebită și am învățat că pentru a fi frumoși și a avea o viață lungă înainte de toate trebuie să avem grijă cum ne alimentăm.
sanatatea are gust
eveniment
eveniment
Autor: Elena SECRIERU
Fotograf: Inna CERGA
EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.