DIVERTISMENT NEWS News

Eveniment în premieră: Jazz’n Chișinău International Festival 2017

festival internațional de jazzIubitorii de jazz sunt invitați la un festival internațional organizat în premieră la Chișinău timp de 2 zile, 5-6 aprilie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” , ora 19:00, care presupune un concert cu invitați speciali din Germania, Letonia, Italia, Polonia și Moldova.

Festivalul Jazz’n este la cea de-a V-a ediție a evenimentului, iar scopul proiectului muzical este de a contribui la promovarea celor mai valoroşi interpreţi și instrumentiști de muzică jazz atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare, de a crea noi căi de comunicare prin artă pentru diverse pături sociale şi de a stimula interesul publicului faţă de muzica jazz.

„Acest festival este o idee care îmi aparține încă din anii ’90 și pentru că dispuneam de puține cunoștințe necesare pentru organizarea unui eveniment grandios, dar și resurse, am amânat lansarea festivalului. Indiferent că au trecut mulți ani, nu mi-am abandonat această idee, acest vis-realizarea unui festival unic în țara noastră și iată că asta se va întâmpla în acest an”, spune muzicianul și organizatorul festivalului, Valeriu Culea.

Festivalul  se va extinde și în alte localități: Tiraspol, Soroca, Cimișlia, unde vor avea loc master-classuri, asigurând accesul liber la artă a publicului din toată țara.

Jazz’n Chișinău International Festival este un eveniment organizat de AO Muzart în perioada 5-6 aprilie 2017, care va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici, ora 19:00.

1. Polonia- Tomasz Wendt Jazz Trio
2. Germania- Pablo Held Jazz Quartett).
3. Letonia- Ruta Duduma
4. Italia- Rosa Brunello –contrabas
5. Senegal -Moulaye Niang- tobe
6. Moldova –Jazz`n Chișinău

Pentru alte detalii, contactați echipa de organizare la nr. de tel: 069 736 776 sau 079 656 137.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*