Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova

Fără măști cu Maia Visterniceanu /// FOTO

Maia Visteriniceanu

Ea este motorul conținutului pe care îl găsești pe site-ul realitatea.md. E mereu la curent cu toate știrile de importanță din țară și își construiește un nume în domeniul jurnalistic online de mai mulți ani. Protagonista proiectului Fashion Journalism din această săptămână este Maia Visterniceanu, redactorul-șef de la realitatea.md. Jurnalista s-a transformat într-un model pentru câteva ore, iar pe lânga asta echipa noastră a reușit să afle care sunt ritualurile sale zilnice de îngrijire.

 – Ai apariții care devin remarcabile. Spune-mi care este secretul din spatele tuturor aparițiilor tale impecabile?

-Sunt rare. Glumesc. Nu știu ce să vă răspund… Aleg ținute care mă reprezintă, în care să mă simt bine și port zâmbet natural.

– Care este ritualul tău zilnic de îngrijire? Ce nu ratezi niciodată oricât de obosită sau ocupată nu ai fi?

– Dacă vorbim despre ten, am niște reguli foarte stricte pe care le respect de câțiva ani, la indicația medicului dermatolog. Zilnic am grijă de curățare, hidratare, cu produse din aceeași gamă, una profesională, cumpărate de asemenea la recomandarea medicului, speciale pentru tenul meu. Pe lângă aceasta am anumite măști, seruri, creme pe care le folosesc  cu o anumită regularitate. Anul împrejur folosesc cremă de protecție solară. Merg și la diverse proceduri cosmetologice de care tenul se bucură foarte mult.Pe lângă toate astea e nevoie de multă mișcare și somn, pentru că modul nostru de viață se vede în primul rând pe față.

Maia Visterniceanu

– Ce îți place cel mai mult la tine?

– Probabil faptul că sunt responsabilă. Deși uneori mă enervez pe mine că sunt prea preocupată de lucruri care nu ar merita, totuși responsabilitatea este o calitate care atrage după sine respect și apreciere. Îmi place să fac lucruri la timp, să știu că le fac bine. De asemenea, îmi place că nu pot să fiu fățarnică și să mă lingușesc. Probabil din acest motiv mai multă lume mă consideră o persoană rece, poate chiar arogantă, însă eu dacă nu simt sau nu cred în ceva nu pot să fac. ”Jucând” după anumite reguli sau ca să facem pe plac cuiva ne transformăm personalitatea și nu mai suntem noi. Sunt persoane care mă cunosc bine și mă acceptă așa cum sunt, poate sunt mai puține, însă eu știu că alături de ele sunt naturală și așa mă simt cel mai bine.

Maia Visterniceanu

– Ce mesaj i-ai adresa persoanei tale de acum 5 ani?

– Bine ai făcut că te-ai apucat să muncești și nu ai pierdut ani și timp.

Ce mesaj i-ai spune persoanei tale peste 5 ani?

– Nu am idee…

Maia Visterniceanu

– Ce faci atunci când ești offline? Ce pasiuni ai în afară de jurnalism?

– Eu sunt offline numai când dorm 😀 Citesc, mă plimb – îmi place să cutreier străzi, desenez. Eu am o problemă să stau degeaba și să stau într-un loc, de aceea în weekend, când nu sunt prinsă fizic de birou, încerc să ies cât mai mult din casă, chiar din oraș, să mă văd cu prieteni, să vizitez ceva.

– Pe cine dintre jurnalistele autohtone le admiri la capitolul stil vestimentar? De ce?

– Doina Popa. Are mereu ținute simple, dar foarte speciale și cu mult gust.

– Dacă e să vorbim despre jurnalism, atunci cum crezi, la ce nivel se află jurnalismul la noi în țară?

– Calitatea jurnalismului din Republica Moldova a scăzut în ultimii ani mai mult decât credeam că e posibil. Totuși, mai există redacții care fac muncă bună și depun eforturi pentru a-și menține credibilitatea, audiențele, pentru a informa corect cetățenii. Totodată, din cauza unor instituții de presă care deschis promovează formațiuni politice și actori politici, cititorii și-au pierdut încrederea în mass-media în general, acest lucru îl arată și sondajele, iar în acest val de critici, neîncredere, suspiciuni, este foarte greu să rămâi bun în ochii tuturor. Societatea fiind împărțită, orice nu ai scrie, cineva o să te atace și va spune că ești al lui X sau Y. Important însă este faptul ca noi jurnaliștii să vrem să facem jurnalism adevărat și nu la comandă iar într-o zi, poate, lucrurile vor reveni la normal.

– O critică în adresa femeilor și bărbaților din Republica Moldova . . .

-Să nu încerce să pară altceva/altcineva decât sunt de fapt, decât ceea ce simt și vor cu adevărat să fie.

– Spre final, cum ți s-a părut experiența în cadrul proiectului ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul My London Shop?

– A fost interesantă, e un proiect deosebit și tare drăguț. Să mai faceți 😉

Maia Visterniceanu

Maia Visterniceanu

Maia Visterniceanu

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”, adresa: Ștefan Cel Mare 69, Casa de nunți ”Oscar”, etajul 2, telefon: 022592240/060516899

Fotografă: Mirell Tur

Reporteră: Sabina Hirianov

Autoarea proiectului: Victoria Ungureanu

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*