EVERYDAY STORIES SPECIAL Special

Fashionul masculin în tranzacție cu Olga Rastașanu

viggoPasiunea ei este moda masculină. Ea este cea care dă viață unor ținute de invidiat oricărui bărbat. E o fire pozitivă, creativă și plină de entuziasm în tot ceea ce face. În cele ce urmează vă invit să o cunoașteți pe Olga Rastașanu- shop managerul brandului românesc Viggo, cât și să apreciați tendințele masculine din Moldova.

-Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul modei masculine și cum e activitatea ta de concept manager al unui brand de haine în Moldova?

-M-am regăsit în domeniul modei masculine când am realizat primul costum la comandă. Serviciul made-to-measure, conturează identitatea bărbatului, definește stilul prin posibilitatea alegerii detaliilor și crearea propriei ținute.

Fiind de 8 ani în retail, am înțeles că este foarte important ca să inspiri încredere, și mereu e nevoie să o cultivi, din inspirație zilnică, din studii, experiență și învățare continuă.

Viggo este ceea ce am devenit, este stilul meu de viață, așa cum pasiunea se contopește cu munca, mă simt mândra și o norocosă să fac parte din echipa ce creează tendințe, promovează eleganță, reinventează clasicul și păstrează valorile gentlemanului contemporan.

viggo-Așadar, ești shop manager la brandul românesc de haine pentru bărbați ”Viggo”. Crezi că astfel contribui la schimbarea viziunii asupra stitului vestimentar al bărbaților din Moldova?

-Scopul nostru este de a îmbunătați, sau chiar de a  schimba anumite principii vizavi de stilul vestimentar al bărbaților, prin colecțiile pe care le propunem. Îmi doresc foarte mult, ca bărbații să aprecieze calitatea stofelor pe care o oferim, croiala ce definește atitudinea și eleganța în fiecare gentleman. Încercăm să-l educăm prin a asorta culori, a mixa stiluri, ceea ce îi ajută și în alegerea pieselor vestimentare în fiecare zi la muncă, sau oriunde merg.

-Cum vezi, în general, stilul vestimentar al bărbaților din Moldova?

În fiecare zi discut cu bărbații care intră în magazin, și nu numai, mă întâlnesc  cu ei în afară, la evenimente, petreceri, și pot spune că mulți deja sunt deschiși spre schimbări, mai inspirați, tind și încearcă să se îmbrace  corect, dacă nu prea îndrăzneț, pentru că moda și tendințele se schimbă în fiecare an, dar cel puțin anumite  reguli de etichetă sunt respectate. Oricum, la noi în Moldova, multora  le este frică să experimenteze cu stilurile vestimentare, să se afirme prin ținută ca personalitate, poate din cauza lipsei idealurilor sau a condițiilor în care își desfășoară activitatea și trăiesc, sau chiar mai grav, nu vor să iasă din zona de confort cu care sunt obișnuiți de ani de zile și se simt bine.                  viggo

-Cum crezi, de ce este important ca și bărbații să dețină un stil vestimentar bine definit?

-Moda se schimbă, iar stilul vestimentar rămâne, pentru că pe acesta ți-l formezi, îl creezi în ani de zile prin educație, modul de a gândi, persoanele cu care interacționezi, genul de activitate, toate acestea sunt puncte de reper de la care trebuie sa pornești atunci când îi acorzi atenție și chiar trebuie să acorzi maximă atentie, pentru că stilul te reprezintă, el creează o primă impresie, ceea ce este foarte important, dacă fiecare bărbat își dorește să aibă succes.

-Activând în domeniul  modei masculine, cum crezi care sunt cele mai importante 3 piese din garderoba unui bărbat? 

-Având bărbatul exemplu lânga mine, iar crearea ținutelor pentru bărbați, fiind deja un mod de viață pentru mine, cu siguranță pot spune, că cele mai importante piese din garderoba fiecărui bărbat trebuie să fie:

Cămașa albă, pentru că este o piesa-bază în aproape orice ținută, fie business, casual sau de ceremonie. Cămașa albă te salvează în orice situație surpriză, și totodată,  îți oferă un look fresh, curat și elegant, ceea ce e în favoarea fiecărui gentleman.

Costumul classic.  Acesta poate fi  simplu, dar de o calitate foarte bună și o croială pe masură, de orice culoare, mai versatile fiind culorile închise. În viață, sunt multe ocazii promte când ai nevoie să îmbraci un costum, fie o invitație la o petrecere, fie conferințe, evenimente business sau interviuri, unde se impune un dress code classic. Astfel, schimbând accesoriile, cămașa sau pantofii, de fiecare dată costumul arată altfel, corespunzător ocaziei.

O pereche de pantofi clasici. Aici cred că nu am ce adaugă, este clar de ce? 🙂

viggo

-Ce le aduce noul brand românesc Viggo, bărbaților din Moldova?

-În primul rând, cel mai bun raport între maximul de calitate și prețurile competitive ale produselor noastre. Având ca parteneri pe cei mai apreciați producători de țesături din lume, cum sunt Dormeuil, Vitale Barberis Canonico, Lanificio Cerruti, Holland & Sherry, Reda sau Lanificio Tallia di Delfino, piesele vestimentare Viggo definesc personalitatea  fiecărui bărbat prin design unic, croieli bine studiate, culori tari și, desigur, serviciul made-to measure (la comandă) ce conturează imaginația fiecăruia prin crearea ținutei de la zero, începând de la stofă, model și terminând cu nasturii și căptușeala. Consider că fiecare bărbat de succes se va regăsi în colecțiile noastre și va aprecia calitatea, devenind purtător al brand-ului Viggo.

Ca și consultant de imagine, care sunt cele mai importante reguli vestimentare de care trebuie să țină cont orice bărbat?

-Regulile în vestimentație pot fi numite și principii după care se conduce fiecare bărbat, în dependență de stilul de viață, însă sunt anumite reguli bine definite, studiate în timp și confirmate de codul etic, pe care vrem nu vrem trebuie să le respectăm. Aici pot enumera câteva dintre cele mai importante cum ar fi:

viggo-Purtarea șosetelor corespunzător ținutei. În nici un caz, la ținute formale sau semi-formale nu se poartă șosete albe și scurte, ci doar la hainele sport. Niciodată la blugi, niciodată la pantalon de stofa, niciodată la costum.

-Pantalonii de trening se poartă doar când faci sport. Nu este corect să se îmbrace trening la universitate, instituții oficiale, în club, cafenea, teatru, nicăieri în afară de sala de sport sau jogging. Cureaua  trebuie să fie de aceeași culoare cu pantofii. Niciodată diferit, mai ales la ținute formale.

-Blugii largi asortați la o pereche de pantofi eleganti, arată urât, neproporțional. Doar o pereche de blugi slim, nicidecum rupți, ci cât mai clasici, uni și o culoare mai închisă merg foarte bine pe pantofi  într-o ținută casual.

-Ultimul nasture de la sacou nu se încheie niciodată. Doar în cazul sacourilor la două rânduri de nasturi. Se referă și la veste și la paltoane.                         Sunt mai multe reguli, vom putea discuta despre ele tête–à–tête la magazinul Viggo.

-Cât de receptivi sunt bărbații din Moldova la stilul hainelor de brand?

-Mă bucură faptul că mulți bărbați de la noi din țară apreciază deja calitatea hainelor și nu logo-ul  scris pe ele. Ei aleg să se simtă confortabil și în același timp să arate elegant, corect asortat și stilat.

-Care este rolul accesoriilor în moda masculină și care dintre ele sunt cele mai binevenite pentru viggobărbați?

-Indiferent de gusturi, stiluri și tendințe, accesoriile trebuie să fie de calitate. Acestea pot spune multe despre purtător, așa că trebuie asortate corect. Cele mai binevenite fiind ochelarii de soare, geanta de mână,  eșarfele, mănușile, cravata, papionul. Așa cum nu toți bărbații acceptă să poarte accesorii, ceasul rămâne a fi preferatul lor. La o ținută mai casual, se poartă și brățări masculine, în stil minimalist. Un alt accesoriu important și prețios sunt butonii, aceștia dând ținutei eleganță și rafinament. O batistă de buzunar pentru purtătorii de costume și sacouri nu trebuie să lipsească. Ea trebuie să fie  neapărat din mătase sau din in pentru ținutele de vară. În moda masculină, accesoriile joacă un rol foarte important. Ele exprimă stil, masculinitate, atitudine și siguranță, de aceea  trebuie potrivite cu mare grija la ținute zi de zi.

-Cum sunt definiți bărbații care poartă Viggo?

-Bărbatul Viggo are încredere deplină în propriile forțe, un stil plin de rafinament și  o pasiune incontenstabilă pentru moda masculină.

-Ce fel de stiluri bărbătești pune la dispoziție noul brand pentru partea masculină din țară?

-De la clasicele costume business și până la blugii Made in Italy, acordăm atenție și pasiune fiecărui articol în parte. Brandul Viggo pune accent pe stilul classic, așa cum costumul este punctul forte datorită stofelor de calitate folosite. Dar totodată,  promovează stilurile casual, smart-casual, prin colecțiile by Catalin Botezatu, cu produse pline de personalitate, unice prin țesături, detalii și construcție.

-Cum ar trebui să arate, în opinia ta, eleganța în imaginea unui bărbat?

-Eleganța unui bărbat se simte, nu se vede, prin atitudine, maniere de a vorbi și comportament.

-În final, un gând pentru femeile din Moldova, care asemeni ție, făuresc stilul și imaginea bărbaților moldoveni?

-Fără femei, lumea bărbaților  ar fi alb-negru.  Dăruindu-le stimă și afecțiune, ei cuceresc lumea, ating succese,  câștigă războaie și educă familii fericite.

Autoare: Axenia, stagiară Everyday Journalism

Foto: din arhiva personală

Sursa: Everyday Journalism

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*