NEWS

Festivalul de film moldovenesc nu s-a bucurat de prea multă atenție!

 S-a sfârșit săptămâna filmului moldovenesc la Chișinău. Pe parcursul festivalului au fost derulate zilnic creații cinematografice a căror autori au fost regizorii autohtoni.

În ultima zi, Elena Chioibaş, administratoarea cinematografului ”Odeon„ a spus că și-ar fi dorit ca la festival să fie mai mulți spectatori.“ La festival a fost de dorit să vină mai mulţi decât au fost de fapt, acest festival este ca o lecţie de cinematografie, facem cunoştinţă cu actori şi regizori care au fost cândva sau chiar şi cu cei ce au rămas în viaţă. Toate filmele ce au fost derulate nu se pot compara între ele pentru că lista acestora nu se termină aici. Într-o săptămînă nu am putut să încadrăm toate filmele şi de aceea vine următoarea ediţie ce va avea loc în anul următor. Mie din filmele derulate mi-a plăcut “Turnul de lemn” prin nebunia sa. Nu pot să uit de Loteanu sau mulţi alţii ce au făcut adevărate capodopere de artă”.

film

În data de 22 ianuarie, festivalul a fost încheiat cu filmul „Turnul de lemn” ce a stârnit mii de emoţii pozitive publicului, însă nu şi sfârşitul acestuia. Creația cinematografică a fost filmată în anul 1986 şi regizat de către V.Brescanu. Sfărşitul tragic a lasăt urme de tristeţe în sufletele telespectatorilor şi prin acest fapt se deosebeşte fiind un film imprevizibil.

Unii spectatori au spus că au vizitat întregul festival şi printre filmele preferate le rămân în amintire „Luceafărul” şi „Turnul de lemn”.

Autor: Elena CORCIMARI

EVERYDAY JOURNALISM.COM

 

Comments are closed.