NEWS SPECIAL

Festivalul de Scurt Metraj ”Future Shorts” revine la Chișinău

Șapte filme scurte adunate din toată lumea și aclamate la cele mai prestigioase festivaluri, vin să fascineze, să bulverseze, să pună pe gânduri sau să încânte publicul moldovean la Festivalul  Filmului Scurt – Future Shorts. 

Pe 24 februarie, ora 18.00, la Cinema Gaudeamus (Str. Vasile Alecsandri, 4), ALTFilm Vă invită la o experiență inedită a filmelor scurte pe marele ecran.

Filmele se proiectează în original, cu subtitrări în limba română. Iar în calitate de bonus, după proiecția selecției Future Shorts, va fi proiectat filmul ”11:30”, de Nicu Negară, un scurt metraj social cu un mesaj cât se poate de viabil în societatea noastră, realizat cu mult entuziasm de o echipă de tineri cineaști, anunță organizatorii.

festival de film

Hitul ediției se vrea a fi filmul ”Fishing without nets” (Pescuit fără plase), un documentar despre pirații din Somalia realizat prin prizma somalezilor. Filmul este deținător al Trofeului Festivalului Sundance.

Deși este o singură proiecție, cu durata între 70 – 90 de minute, Future Shorts se promovează la nivel mondial ca Pop Up festival pentru că este un eveniment constant (o nouă selecție la fiecare trei luni), dar și pentru că are loc în mai multe locații concomitent.

Future Shorts este cel mai mare Festival de scurt metraj din lume si promovează filmele creative și autorii acestora, iar titlurile sunt selectate de către reprezentanții Future Shrorts în festivaluri ca Sundance, Cannes, Berlin, Locarno, etc.

 Biletele vor fi puse în vânzare la casele cinematografului Marți, 19 februarie.

Detalii despre festival: 069380562 (ALTFilm), d.marian@altfilm.md

Detalii despre bilete:    022 245001 (Centrul Cultural Gaudeamus)

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.