NEWS SPECIAL

(Fotojurnalism) 5 fotografii care au zguduit omenirea

Realitatea surprinsă de un aparat foto al unui jurnalist uneori poate spune mai mult decât o știre scrisă într-un ziar, difuzată la radio, sau mai nou, la televiziune. Fotografiile ce urmează au zguduit lumea prin mesajul lor sensibil, ceea ce le-a poziționat printre cele mai bune fotografii din lume.

1. ”Puterea unui om”

Această fotografie a câștigat premiul Pulitzer pentru categoria Breaking News, în 2007. În ea, o femeie rezistă singură forțelor armate ale Israelului care încearcă să alunge coloniștii ilegali.

fotografii renumite

2. ”Copilul și vulturul„

Kevin Carter a reușit să imortalizeze în sudul Sudanului imaginea care i-a adus premiul Pulitzer, dar și moartea. Fotografia surprinde un copil firav, căzut la pământ din cauza foamei, a cărui moarte era așteptată și urmărită din apropiere de un vultur. Aceste imagini îngrozitoare l-au afectat foarte mult pe fotograf, care la puțin timp după câștigarea premiului s-a sinucis.

fotografii renumite

3. ”Atentatele din 11 septembrie”

Fotograful american Richard Drew a surprins o imagine din timpul atacurilor teroriste de la Wolrd Trade Center, care a șocat întreaga planetă. A reușit să imortalizeze pe cineva care din cauza panicii s-a aruncat în gol de la etajele superioare ale clădirii.

fotografii renumite

4. ”Studentul din piața Tiananmen”

Aceasta este probabil una dintre cele mai faimoase fotografii. Este fotografia unui student care încearcă să oprească tancurile din piața Tiananmen, stând în fața lor. Tânărul a dat dovadă de un adevărat curaj. Până în ziua de azi identitatea studentului a rămas necunoscută.

fotografii renumite

5. ”Bombardamentul atomic asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki”

Sunt fotografii ale celor două bombe nucleare, singurele folosite vreodată într-un război. Au omorât între 90.000 și 166.000 de oameni în Hiroshima și între 60.000 și 80.000 în Nagasaki. Bombele atomice lansate de către Statele Unite au pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial.

fotografii renumite

Sursa: EVERYDAY JOURNALISM.COM cu referire la  ProTV.ro

Comments are closed.