EVERYDAY STORIES SPECIAL

Gențile ei au ajuns în magazinele din Londra și Roma (Foto)

Gențile handemade confecționate de Rodica Bolganschi au ajuns în magazinele din Londra și Roma. Ea a fost contactată de proprietarele magazinelor din cele două orașe, care i-au propus colaborări. 

Rodica a spus da, iar acum este în așteptarea unui feedback din parte proprietarelor. Plac sau nu plac cumpărătoarelor gențile Rodicăi? De asta depind viitoarele colaborări cu magazinele din cele două orașe. Creatoarea spune că nu știe cum au aflat proprietarele magazinelor de ea și de gențile ei. ”Probabil o fi văzut gențile pe blogul meu sau pe rețelele de socializare”, bănuiește ea.

Cu inscripția ”Made in Moldova” gențile hande made au fost trimise în afara țării. Rodica spune că e fericită, pentru că astfel duce faima țării și peste hotarele ei.

Creatoarea a primit primele poze din magazinul din Londra  Sunday Sale cu noua colecție ”Lana Siberie”. Gențile fiind unicat, create special pentru această colaborare.

”Colaborare cu Roma este la început de cale, au fost trimise primele 10 genți, pe care le-am creat pentru colecția primavară-vară și din colecția toamnă-iarnă”, adaugă ea.

”Pentru mine acest succes înseamnă mult, nu pentru faptul că voi obține bani (ar fi și asta, pentru că te motivează să creezi), dar cel mai tare mă bucură că va vedea lumea din străinătate inscripția ”Made in Moldova” și ne vor cunoaște în așa fel și cei din afară”, spune Rodica.

Pe lângă bucuria de a avea propriile creații peste hotare, Rodica încearcă să producă și pentru femeile din Moldova. Gențile pot fi găsite în vitrinele magazinului Liusigor Group. Prețul genților croșetate variază, cele peste hotare de la 50 de euro la 100, iar cele din vitrinele din Chișinău de la 350 lei la 750. ”Gențile le creez într-un timp record. dacă am multe comenzi, lucrez și ziua, și noaptea ca să reușesc să le execut pe toate”, spune ea.

”Succesele cresc tot mai mult în Moldova, dar clienții fideli rămân totuși din afara țării”, încheie ea. Pe lângă crearear genților, Rodica este studentă la a doua facultate, Dreptul.

Autor: Victoria Ungureanu

Comments are closed.