BLOG

Inbox-ul meu cu mesaje necitite (Editorial)

Eram în clasa a 9-a, cred și îmi amintesc cum un băiat din satul vecin îmi trimise o scrisoare printr-o colegă de școală. Nici astăzi nu știu numele și nici cum arată acel băiat. El în schimb știa. Îmi amintesc doar că era o emoție plăcută și că păstrasem mult timp acea scrisoare și n-am uitat că nu i-am răspuns niciodată la acea scrisoare, nici la sms-uri și apeluri. De ce? Mai bine nu vă spun.

Atunci nu timpul conta, ci prioritățile. Astăzi contează ambele, deși nu mai primesc scrisori secrete…

Inbox-ul meu a devenit zilnic plin cu mesaje. Și zic de mesajele care vin pe Facebook și cele de pe e-mail. Acum îmi spun: ce viața ușoară am avut! Nu e o povară, doar că atunci când începi să ai tangențe cu zeci de oameni pe subiecte diferite, asta devine destul de solicitant. Din acest motiv de multe ori nu răspund imediat la mesaje sau răspund cu o întârziere de o zi sau chiar mai mult.

Iertați-mă! Nu o fac intenționat. Să știți că am avut și eu situații când anumite persoane nu-mi răspundeau la mesaje și eram cumva indignată. Astăzi îi înțeleg pe acești oameni. Dacă e ceva urgent, mult mai repede mă găsiți la telefon. Deși nici aici nu garantez 😀

Iertați-mă că nu apuc să vă spun tuturor la mulți ani, sau să vă ofer câte un like, sau să vă scriu pur și simplu: ce mai faci? În schimb ori de câte ori ne întâlnim la vreo intersecție sau la vreun eveniment, să știți că o să vă salut și o să vă cuprind cu drag. Ah da, și e destul de plăcut atunci când oamenii necunoscuți îmi spun: eu te știu de pe Facebook. E o senzație stranie. Voi mă știți, dar eu din păcate nu apuc să vă cunosc pe toți.

Acum sincer, dacă astăzi mi-ar trimite o scrisoare cineva, cred că aș răspunde cu mai mare interes.

Dacă mă întrebați cu cine am vorbit ieri pe Facebook, o să-mi fie cam greu să vă spun pentru că a fost multă lume. Uneori mă simt ca o secretară care își petrece câte o oră sau chiar două pe zi pentru a răspunde la mesaje.

Însă dacă ar fi o scrisoare… cu siguranță n-aș uita de ea niciodată.

În ultima vizită pe care am avut-o la București vorbeam cu Andreea Raicu despre notificările de pe Facebook. Știți ce mi-a destăinuit? De ceva timp a scos notificările de pe Facebook care îi veneau pe telefon. În REZULTAT simte că astfel e mult mai conectată la realitate și că nu își irosește timpul navigând pe Facebook. O face strict doar de pe calculator.

Voi sunteți gata să faceți asta?

caricatura

Eu voi încerca să vă scriu aici câte o scrisoare adresată vouă și care ne va ajuta să ne cunoaștem mai bine. 

Aveți grijă de timpul vostru. Mai ales de timpul petrecut online!

Cu drag,

Victoria Ungureanu

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*