EVERYDAY STORIES

Încă o jurnalistă talentată! Vezi picturile Annei Smolnitchi // FOTO

Anna SmolnitchiEchipa Everyday urmărește cu atenție jurnaliștii din Moldova și descoperă tot mai mulți colegi cu pasiuni inedite. Astăzi, de exemplu, te invităm să afli ce înseamnă pictura pentru prezentatoarea emisiunii ”Neața” de la la THT Bravo, Anna Smolnitchi.

”Am o colecție modestă.  Am pictat doar  5 „capodopere”, iar astăzi lucrez la a șasea (râd). Am descoperit tehnica „pictură după numere” acum trei luni. Am realizat un reportaj despre doamna care importă șabloanele la noi în Moldova. În timpul filmărilor am încercat și eu să pictez. Mi-a plăcut de la prima atingere. La întâlnirea pensulei înmuiate în vopsea cu hârtia am simțit cum toate grijile și gândurile se topesc, iar timpul se dizolvă. El nu mai există pentru mine atunci când umplu spațiile însemnate cu vopsea”, spune jurnalista.

Anna Smolnitchi

Anna Smolnitchi

”Mi-a plăcut dintotdeauna să pictez, dar nu știam cum. La lecțiile de desen luam nouă și zece, dar creațiile mele nu erau deloc sofisticate. In plus, mă ajutau frații sau mama. Recunosc. Mă mai jucam uneori cu pensula la maturitate, dar operele mele erau mereu abstracte, un joc de culori. Metoda „pictură după numere” e ca un vis împlinit pentru cei ce nu au un talent înnăscut în domeniu. Tablourile le aduc la redacție, iar acasă o păstrez pe Audrey Hepburn, pe care o am în două exemplare, în stilistică diferită. La una nu pot renunța. Am impresia că mă privește, îmi pare foarte reușită. De la a doua mi-am cerut chiar scuze. Am scris în subsolul lucrării „Sorry, Audrey”, adică ”scuze, Audrey”, căci i-am distorsionat privirea din cauza ochiului stâng care mi-a ieșit cam anapoda, iar eu cred că Audrey reprezintă un etalon al frumuseții. Îmi pare rău că i-am știrbit din perfecțiune cu mâinile mele stângace”, povestește Anna.

Anna Smolnitchi

Anna Smolnitchi

Anna Smolnitchi

”Se întâmplă să execut o lucrare timp de o noapte. Stau până pe la 5. Nu pot să mă opresc. Pe toate le aduc la birou, un alt loc în care îmi place să pictez în pauzele de la scris sau filmări. Vreau ca toată planeta să știe despre această tehnică. Astăzi, daVinci, Picasso și alții sunt mai accesibili ca oricând. Oricine poate să le reproducă lucrările fără pic de osteneală. Vopselele sunt deja amestecate astfel încât să conturați umbre și forme perfecte. Găsiți desene de tot felul- portrete, peisaje, natură moartă, ungherașe din cele mai faimoase orașe ale lumii”, ne sfătuie Ana Smolnitchi.

Vezi cum pictează și redactorul-șef de la Realitatea.md, Maia Visterniceanu AICI.

Sursa: Everyday Journalism

Sursa foto: din arhiva personală

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*