EVERYDAY STORIES SPECIAL Special

Instructoarea Daniela Malai: „Visul meu este să dansez pe scene mari alături de fondatorul Zumbei, Beto Pérez”

12670486_994855917264620_8793965936501786935_n (1)Oamenii din domeniul sportului sunt mereu în atenţia publicului, iar asta pentru că, de cele mai multe ori, ei par personaje de neînvins, care îşi întrec limitele. Viața trăită de aceștia este una pe cât de activă, pe atât de sănătoasă. Din acest motiv, ar fi bine ca să urmăm sfaturile și îndrumările lor, dar și să le descoperim personalitatea, povestea de viața și modul de trai. Persoana pe care am vrea să o cunoașteți astăzi este Daniela Malai – o fire activă și îndrăgostită de sport, care oscilează între voință și vocație, pasiune și responsabilitate.

Daniela este cea de-a doua antrenoare de Zumba din Republica Moldova. Și-a început activitatea în acest domeniu în anul 2011, pe când avea doar 17 ani, iar de atunci nu a încetat să progreseze și să aducă oamenilor doza zilnică de energie. Recent aceasta și-a făcut licenţa în Zumba şi la Londra, unde l-a cunoscut pe fondatorul acestui sport, Beto Perez. Despre carieră, afacerea în Moldova, dar și cum să avem un corp și o minte sănătoasă, în interviul ce urmează.

-Cine e Daniela Malai?

-La moment sunt ca o pasăre călătoare, îmi savurez viața, încerc tot de ce mi-e frică, zâmbesc oricând și rămân o persoană îndrăgostită de Zumba.

-De obicei, oamenii din sport sunt foarte activi. Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

-Un corp energic și o minte sănătoasa rezultă cu cea mai bună şi activă viață. Zilnic petrec zece ore la muncă, iar acasă sunt o soție gospodină. Într-adevăr, oamenii ce practică sport sunt mega activi, fiindcă asta ne curge prin sânge, iar energia este întotdeauna la ordinea zilei.

-Ce înseamnă cariera pentru tine? Dar succesul?

-Pentru mine, cariera presupune ca la 16 ani deja să devii independentă financiar, iar succesul meu, la moment, este soțul meu!

Beto Perez și Daniela Malai

-Cum ai ajuns în sport și de ce ai ales Zumba?

-De mic copil practicam sportul, iar la 17 ani am avut marea oportunitate să-mi fac licența în domeniul Zumbei la Moscova. Eram mică într-o ţară mare și îmi doream mult să „molipsesc” lumea din Moldova cu ceva nou. Timp de cinci ani am văzut, am simțit și am trăit momente nebune alături de sute de femei. Le-am ascultat povestea, le-am învățat că dansul nu are vârstă, pe ele le-am întinerit fizic, iar eu m-am maturizat mult. Recent mi-am făcut licenţa şi la Londra, unde l-am cunoscut și pe fondatorul Zumbei, Beto Pérez. Totodată, am activat la mai multe Master Classuri, în tot acest timp simţind că fericirea poate fi dăruită prin dans!

– Pe parcursul evoluției tale profesionale, care au fost cele mai importante succese de care ai avut parte?

– Cel mai mare succes al meu îl simt la finele fiecărui antrenamentului, atunci când mi se spune „mulțumesc!”. Mă mândresc cu flash-moburile care le-am organizat în Chişinău, cu festivalurile la care am participat, cu sutele de femei pe care le-am întâlnit la orele mele. Succesul meu este garantat de faptul că sunt focusată spre careva scopuri, acţionez imediat, nu complic lucrurile, iar tot ce e spontan îmi iese mai bine.

Dar cele mai mari eșecuri?

Eu am început această  profesie de la zero, am predat și gratis, am câştigat cinstit încrederea în oameni. Cu toate acesta, am fost pusă în situația ca la revenirea acasă după o pauză de patru luni petrecute în Statele Unite ale Americii, să găsesc uşa sălii la care-mi desfășuram antrenamentele, închisă pentru mine, iar asta pentru că una din clientele mele s-a hotărât, peste noapte, ca ea să fie înlocuitoarea mea pentru totdeauna. Asta e, invidia e mare… Eu însă sunt optimistă, râd şi ştiu că oricând o pot lua din nou de la zero.

-Căror categorii de persoane este adresat acest sport?

-Zumba este recomandată persoanelor de orice vârstă, bărbați, femei, dar și copii. Cei mai mici pici ai mei au fost de șase ani, dar am avut şi doamne de 56 ani. Interesant este că practicând acest sport îți antrenezi atât corpul, arzând 750-1 000 de calorii, cât și mintea.

-Cum crezi, persoanele din Republica Moldova fac sport mai mult pentru sănătate sau pentru aspectul fizic?

-Să fim sinceri, majoritatea o fac pentru aspectul fizic.

-Câte persoane antrenezi, în medie, într-o lună? Care este „trucul” prin care motivezi pe cineva să practice sport?

-Pot spune că la un antrenament de-al meu am în jur de 30- 40 persoane. Trucul motivațional este că încerc, în timpul antrenamentului, să interacţionez cu toata lumea în parte prin dans. La fel, cred că mama m-a înzestrat cu multă bunătate, iar asta atrage oamenii.

-Care sunt primele trei sfaturi pe care le-ai da oamenilor pentru un trup şi o minte sănătoasă?

– 1. Neapărat minim doi litri de apă plată pe zi; 2. Uită de dietă, mănâncă sănătos; 3. Fii pozitiv și zâmbeşte mai mult.

-Care sunt planurile tale de viitor privind activitatea ta profesională?

-Aș vrea să devin ZES Membru Zumba, adică să ajung la etapa în care să pot învăța viitorii instructori licențiați în Zumba. Totodată, îmi doresc să dansez pe scene mari alături de fondatorul Zumbei, Beto Pérez!

Autoare: Angelina Mașcauțan

Sursa foto: Arhivă personală

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*