NEWS News SPECIAL Special

Întâlnirile TVR Moldova, Nicu Alifantis: ,,Mie îmi place să trăiesc astăzi,,

Nicul AlifansÎntâlnirile TVR Moldova au devenit deja o tradiție la Chișinău, acestea aducând de fiecare dată un aport cultural din ce în ce mai bogat. La cea de-a patra ediție a seratei a fost invitat Nicu Alifantis, muzician, compozitor, cântăreț, actor și poet român. Evenimentul s-a petrecut într-o atmosferă artistică a teatrului ,,Satiricus I.L.Caragiale,, unde invitatul a purtat o discuție de suflet atât cu moderatorul, Alexandru Grecu, cât și cu oaspeții din sală.

Nicu Alifans

Nicu Alifans

Nicu AlifansLipsa scaunelor goale și ritmul aplauzelor au demonstrat că seara zilei de 22 mai 2017 a fost una așteptată pentru publicul din sală. Aceștia au așteptat cu nerăbdare clipa muzicală, când interpretul Nicu Alifantis a adus un recital cu piesele ,,Ce bine că ești,, ,,Piața Romană nr.9,, și altele. Înainte de recital acesta a povestit despre frumoasele colabărori cu regizorii și actorii teatrelor din România:,,Datorez mult teatrelor, pentru că m-au învățat multe,,. Întrebat despre cum i se pare Chișinăul acesta a spus: ,,A înflorit și arată din ce în ce mai bine. De fapt, exteriorul unui oraș mă interesează mai puțin… sigur e bine să se întâmple lucruri frumoase din punct de vedere vizual, dar, totuși, eu m-aș concentra ceva mai mult asupra oamenilor din acest oraș, pe care eu îi știu ca pe niște oameni foarte buni, prietenoși, calzi la suflet, sensibili, niște oameni care și-au păstrat acea acuratețe sufletească de care noi avem foarte mare nevoie în ziua de azi,,. Pe o notă ușor umoristică, compozitorul a vorbit despre debutul său în teatrul de la Brăila,,Maria Filotti,, despre cenaclul ,,Flacăra,, și nu în ultimul rând despre spectacolele sale printre care cele mai îndrăgite fiind ,,Fragil,, și ,,Simfonicul,,. Desigur a răsunat curioasa întrebare despre câte spectacole a ținut deja interpretul, la care acesta a dat o cifră rotundă – 5000 de spectacole, cifră care se va împlini la data de 8 iunie.

Nicu Alifans

De origine greacă, născut la Brăila, Nicu Alifantis își amintește despre localitatea în care a copilărit:,,Eu iubesc foarte mult orașul Brăila, pentru că m-am născut acolo, m-am format, m-am îndrăgostit prima oară, am deslușit pentru prima dată ce înseamnă poezia de calitate, teatrul… acest oraș înseamnă însăși existența mea,,. Între timp, ospeții din sală au avut ocazia să adreseze întrebări invitatului serii. Una dintre întrebări a fost cum reușește să rămână modern, pentru că este destul de activ pe Facebook. De această dată, cântărețul a răspuns că încearcă să fie modern, pentru că ,,mie îmi place să trăiesc astăzi,,. A mai spus că datorită facebook-ului a reușit să scrie o carte – ,,Face Carte,,. Întrebat despre planurile pentru viitor, acesta a recunoscut că mai are de făcut multe și are foarte multe în cap, însă a ezitat să dezvăluie amănunte, spunând renumita frază: ,,Cum îl faci pe D-zeu să râdă? Îi spui planurile tale,,.

Nicu Alifans

La finalul seratei toți doritorii au profitat de discuții și fotografii cu îndrăgitul interpret. Astfel, scopul întâlnirilor TVR Moldova, în tandem cu teatrul Satiricus din Chișinău, este de a apropia mai mult ramurile culturale a românilor de pretutindeni. Invitații de referință ajută enorm la familiarizarea vieții artistice din România cu cea din Moldova, urmărind, de fapt, menținerea relațiilor cu poporul de peste Prut.

Alți doi invitați ai întâlnirilor TVR Moldova sunt Dida Drăgan și Ștefan Bănică. Nu ratați ocazia de a-i întâlni și de a cunoaște drumul artiștilor români.

Reporteră: Axenia Samocrainaia

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*