INTERVIEWS SPECIAL

Interviu cu Irina Gașpar de la TVR Cluj

Ieri, în micile pauze dintre probe, invitați, cabluri și camere de luat vederi, “am tras-o de limbă”, pe Irina Gașpar pentru a afla ce și cum despre grila de primăvară a TVR 3 și TVR Cluj… și mi-a povestit dom’le, nu mă plâng!

Tury:
Servus, Irina! Harnică dom’șoară, chiar și duminica la serviciu, dar și eu, în aceeași situațiune, na! Azi, totuși mai bine decât dis-de-dimineață-n stânga ta, răsfoind ziarele, ochi și urechi la tine ca nu cumva să dau vreo pagină greșită, hehehehe și… bine că sunt liber mâine, 1 aprilie, scap de o eventuală farsă a ta ori a lui Cornel (producătorul matinalului), țintită-n mine, iar cu astă ocaziune să nu-i uităm pe dragii noștri semeni și cititori ai blogului care sărbătoresc acum Paștele: Sărbători fericite s-aveți, cu drag!!

Irina
Servus, Tury!
Aaa, păi mă ştii tu pe mine să am vreo zi în care să lenevesc? E duminică, dar nu dorm eu mai mult ca în alte zile. Oricum, azi şi de eram în Honolulu tot ajungeam la studio pentru că avem ediţia de lansare a grilei de primăvară. Cred ca ai înţeles de ce nu am lansat-o mai devreme, nu? Doar nu era să facem tam-tam cu primăvara când era clar că dau iar zăpezile peste noi. Dar de-acum încolo numai soare şi bucurie.

Tury
Da… e un tam-tam, magna cum laude prin platou acu’, cu pregătirile, hahaha.
Se colorează deja Clujul cu evenimente care mai de care, Jazz Day, festivaluri de muzică electronică; apropo, n-am fost pe fază miercuri… m-a chemat un coleg și-am ieșit din regie. Ce ți-a povestit Cristian Grindean?

Irina
Cristi Grindean şi Andi Vanca, au fost vorbitorii pentru Electric Castle, un foarte fain eveniment ce se va deșfăşura la Castelul Banffy de la Bonţida, în iunie. Trei zile de muzică excelentă – Morcheeba, Notes&Ties, Pendulum sunt doar câteva exemple dintre cei 40 de artişti care vor veni la Versailles-ul Transilvaniei. Au pregătit multe activităţi pentru participanţi. Pe lângă muzică, vor fi acţiuni de adventure şi de mişcare. Şi poti merge cu cortul, ceea ce mi se pare superfain.

3. Tury
Aiaii, Marcheeba! Unii din preferații mei, pe care-i am și-n lista de redare a telefonului, în plus am urcat și pe iutub piesa-mi preferată. Împlânt și aici piesa:

Harlem Shake-uială serioasă fost-a la noi zilele trecute. Unii, (prin feisbuc, comentariile din presa online) nu-i-nțelegeam deplin, au criticat manifestarea, în plus etichetând tinerii ca… demenți. Pe vremea lui Ceașcă’mpărat, decorul era de un gri… asurzitor. Fețe inexpresive, toalete anoste… era ceva divin când poposea vreo formație la Cluj ori expoziție. Prin discoteci ce mai respira firav culoarea tinerească. Personal, mă bucur când văd tineri veseli, orașul colorat. Hopaaa! Păi și media publică din câte-nțeles-am se va colora-n tandem cu așteptata primăvară! O nouă grilă, nu? Culori dinamice, multe! Cu matinalul cum e?

Irina
E de bine! A dospit şi acum e mai mare. Trezirea o dăm tot de la ora 7, dar stăm la poveşti până la 9. Deci de luni şi până vineri, dimineţile sunt cu două ore pline de poveste, muzică, ziare, meteo, trafic, întrebări, răspunsuri, previziuni şi zâmbete. Bună dimineaţa, Transilvania! Va avea invitaţi din toate domeniile, va completa agenda cu evenimente din toată regiunea noastră, vom răsfoi de toate pentru toţi pentru că suntem mulţi în Transilvania asta, dragă nouă.

Tury
Şi asta înseamnă că ai mai mult timp să povesteşti din ce păţeşti? Mă distrez când te văd cu cât patos zici despre tot felul de păţanii.

Irina
Eh, teoretic nu e mai mult timp pentru asta. Şi e cu patos pentru că nu vorbesc despre lucruri care te fac să rămâi insensibil. Că e ceva din trafic, de la vreun ghişeu, de la un spectacol sau un meci, că e un film sau alte lucruri cu care se poate întâlni oricare dintre cei care sunt în faţa televizorului, eu zic că e frumos şi firesc să le împărtăşesc ca între prieteni. Dar va fi mai mult timp pentru a prezenta ceea ce se întâmplă în jurul nostru, fie că vorbim de evenimente, fie că vorbim de situaţii atemporale. Şi vrem să ajungem, pe cât putem, în cât mai multe locuri din Transilvania.

Tury
Te chinuie colegu’ electronic în fiecare dimineaţă…

Irina
Te referi la Gheorghe-laptopul cel de toate dimineţile. Ooo, cam aşa e, dar cred că o face intenţionat. Însă atâta timp cât pot vorbi cu telespectatorii pe Facebook, sunt încă liniştită: BUNĂ DIMINEAȚA TRANSILVANIA.

Tury
Ai si o pagină ataşată profilului de matinal. Văd că-ţi place să stai toată ziua pe internet…

Irina
Păi e foarte simplu să ţin legătura cu oamenii din alte oraşe în felul ăsta. Dacă netul şterge distanţele, de ce să nu profităm de el. Şi da, pagina de care zici,REGIONAL CAFÉ TRANSILVANIA , este creată pentru ediţia de luni a matinalului, care e mai cu moţ având în vedere că se difuzează atât pe TVR Cluj, cât şi pe TVR 3. Precum cred că se ştie, noi, cei de la Cluj, trezim lumea din toată ţara de la prima oră în prima zi a săptămânii pe postul naţional. Nu e lucru puţin pentru că în general e greu să reintri în ritm după un weekend relaxant. Dar cum eu sunt cea mai energică la prima oră şi cea mai încântată de ziua de luni, îţi dai seama că sunt în elementul meu de fiecare dată.

Tury
Ştiu că pentru tine matinalul îi miezu’, da’ cum va arăta grila de primăvară a TVR Cluj și dacă tot e, să-mi zici despre alte emisiuni?

Irina
Arată bine, Tury. Heehee…Deci pe lângă faptul că “Bună dimineaţa, Transilvania!”, are de acum durata de două ore în fiecare zi de luni până vineri, după fiecare ediţie de matinal avem câte o ediţie de știri, în afara știrilor de seară, cel de la ora 18. Intră în grilă Agenda zilei, o emisiune magazin care dezbate problemele cu care ne confruntăm în fiecare zi şi care se difuzează în fiecare zi, în direct, de la ora 13. Subliniez emisiunile Tableta de sănătate, tot de luni până vineri, de la ora 20, Observator transilvan, de la ora 16 şi Transilvania la zi, Transilvania policromă, iarăşi în fiece zi, de la ora 17. Sâmbăta e zi extrarelaxantă pentru că Vine Cluju’ pe la noi, cu Sergiu Vaida, de la ora 13.30, mergem în Natură şi aventură, cu Dan Păvăloiu, de la 13 fix şi analizăm Evenimentul săptămânii, de la ora 15. Ştiinţă şi cunoaştere e de la 18, tot în weekend. Dar pentru duminică e de notat emisiunea Gustă Transilvania, de la 10.30, care concentrează spiritul multicultural al regiunii noastre, iar de la 14 avem multe concerte sub genericul Cap de afiş. Ce zici?

Tury
Zic că-i excelent! Şi cu TVR 3, cum e?

Irina
Pe postul naţional TVR 3 sunt multe producţii realizate de studioul nostru. Dintre cele noi trebuie să evidenţiem Gustă Transilvania, duminică, de la 10.30, şi Agenda zilei, emisiune zilnică, difuzată de la ora 15. Dar mai intră și Proiect România, vineri seara, de la ora 22, Evenimentul săptămânii, duminică, de la ora 23 şi Natură şi aventură, sâmbătă, de la ora 16. Plus multe altele cu care deja ne-am obişnuit.

Tury
Oioioi… Multă tr’abă! Las’c’aşa-i şade bine omului! Mulțumesc foarte frumos, dragă Irina!

Irina
Eu îţi mulţumesc! Şi ai toată aprecierea mea pentru felul în care îţi dezvolţi hobby-urile. Pasiunea cu care facem lucrurile dau dimensiunea fericirii, cred eu. Dar vorbim altă dată despre asta. Promit!

Autor: Alexandru Arthur Filimon (Blog de Tury)

Fotografie : Alexandru Arthur Filimon

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.