DIVERTISMENT

Între virtual și real cu modelul Magda Popușoi

Când am accesat pentru prima oară pagina ei de facebook, pur și simplu am rămas cucerită de frumusețea ei. Ulterior admirândui pozele mi-am pus întrebarea – oare cum arată aceste poze fără efecte și fără filtre? Da, este vorba despre modelul Magda Popușoi care ne-a oferit în exclusivitate fotografii din arhiva personală fără filtre și a destăinuit despre cât de dependentă este de rețelele de socializare în rubrica noastră săptămânală ”Instagram fără filtre”. Iar pentru cei care încă nu o cunosc atunci face-ți cunoștință: Magda Popușoi – modelul care a devenit imaginea mai multor branduri autohtone precum O’Blanc, DiVero, Aridon, dar și modelul care a participat în nenumărate shooting-uri, prezentări de modă și concursuri.

14442823_534395886758919_1025947092_n

-Cât de activă ești pe instagram?

-Postarile mele de pe instagram adesea depind de dispoziția mea. Pot fi câteva zile la rând când public poze, dar sunt și zile când chiar nu am chef să public nimic. În general aș spune că sunt destul de activă.

-Preferi poze cu filtru sau fără? Și cum crezi de ce mulți  tineri nu pot posta o poză fără ca să fie măcar un pic editată?

-Nu obișnuiesc să postez o poză needitată, mă refer în mare parte la editarea luminilor. Eu cred că o poză editată, arată mult mai bine, e un lucru clar și cu toții ne dorim să arătăm bine în pozele ce le postăm, de aceea mulți tineri optează pentru puțin photoshop.

14429241_534395870092254_1709423805_n

-Dacă e să calculezi numărul de ore petrecute pe rețelele de socializare zilnic, atunci care ar fi el?

-Nu pot spune că stau non-stop pe net, dar am mereu net-ul conectat la telefon. Și când am o notificare atunci pot să mă uit. Pot sta cu nasul în telefon și câteva ore, dacă am timp liber și mă plictisesc.

-Ești dependentă de rețelele de socializare?

-Parțial mă pot cataloga ca una dintre persoanele dependente de rețelele de socializare, dar este din cauză că cele mai multe oferte de job-uri îmi sunt oferite pe net, de aceea nu pot să nu fiu activă. Dar nu sunt atât de dependentă încât să nu mă pot dezlipi de smartphone, totul este cu limită.

-Ce impact are lumea virtuală asupra celei reale?

-Nu cred că este un răspuns concret la această întrebare. Lumea virtuală este avantajoasă în limita bunului simț. Promovare, colaborări, comunicarea cu persoanele ce nu ne sunt alături, cunoașterea unor lucruri noi. Toate acestea le putem avea doar la un click distanță. Dar sunt și dezavantaje, care în ultimul timp sunt și mai accentuate. Tinerii de azi au uitat cum e să ieși la o plimbare, iar copii nu mai sunt cei care au fost înainte. Este trist când un copil de doar câțiva anișori în loc să alerge prin curte, el preferă să se joace pe net sau o relație de durată se poate destrăma de la un LIKE. Asta e, lumea virtuală este ca o capcană și trebuie să ne controlăm.

14429487_534395866758921_1451582633_n

-Ai putea trăi o zi fără internet și telefon?

-Să fiu sinceră chiar îmi doresc să îmi închid telefonul pe câteva zile, dar când încerc să o fac, realizez că nu pot să las totul și simplu să dispar, deoarece  job-urile mele sunt strict legate de internet.

 -Instagram este o platformă bună de promovare pentru un model?
-Sigur că da. În prezent dacă ai o pagină bine  promovată pe rețelele de socializare, atunci ca model ești și mai solicitat.
-Instagram sau facebook?
-Cred că totuși Facebook, asta deoarece acolo e mult mai ușor să discuți cu prietenii și colaborările vin mai repede. Și poate pentru că îmi este mai aproape. Instagramul este ok dacă ești pasionat/ă de followers.
– Ce sfat le-ai oferi tinerilor, dar și adulților care petrec prea mult timp pe rețelele de socializare?
-Le-aș zice tinerilor să închidă net-ul și să înceapă să zâmbească real și nu prin intermediul unui smile. Să cheme o fată la întâlnire real și nu prin messenger. Să împărtășească momentele frumoase din viață cu persoanele dragi chiar pe viu și nu prin poze pe rețelele de socializare. Încercați să fiți voi stăpâni pe viața voastră și nu internetul. Nu lăsați ca viața virtuală să vă ocupe tot timpul pe care ar trebui să îl ocupe viața reală.
14445330_534395890092252_1418235637_n
 Autoare: Sabina Hirianov
 
Sursa foto: arhiva personală
Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*