NEWS

Învață GRATUIT arta de a vorbi în public de la trainerii de dicție din România //OPORTUNITATE

Institutul Cultural Român anunță că în perioada 11-16 octombrie va organiza la Chișinău proiectul „Școala de retorică a tinerilor basarabeni”, unde vor putea participa 30 de tineri din R.Moldova. Proiectul se va desfășura la Liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău și se va centra pe dezvoltarea capacităților tinerilor de a utiliza cele trei elemente ale retoricii (ethos, logos, pathos) într-o manieră eficientă și echilibrată, de a construi un șir argumentativ al discursului bazat pe logică și pe raționalitatea ideilor transmise și de a susține discursuri pe teme variate.

În calitate de traineri cu experiență în domeniu vor fi: Mihai Răzuș (actor, specialist în arta argumentativă și retorică), Vlad Bilețchi (profesor de educație civică) și Carmen Ivanov (trainer de dicție), împreună cu restul echipei Dicție.ro (Mihai Crăciun și  Alexandru Burlacu). Vor fi abordate aspecte teoretice legate de arta retoricii, tehnici de persuadare prin limbaj non-verbal, mesaj, anticipare, empatie și curaj.

Doritorii pot aplica la acest proiect până la data de 1 octombrie 2018, completând formularul online AICI.

Selecția cursanților va avea drept criterii:
– Experiența educațională a candidatului (atestată, la cererea organizatorilor, prin diplome de bacalaureat, licență, masterat, precum și orice alt document relevant pentru prezentarea cât mai exactă a experienței candidatului);
– Gradul de implicare a candidatului în proiecte sociale și culturale destinate dezvoltării comunității de apartenență (atestat printr-o prezentare scrisă a activității candidatului, în care vor fi menționate perioada de desfășurare a proiectelor, spațiul social, obiectivele proiectelor, rolul candidatului în cadrul proiectelor).

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*